Esbjerg - København

Tag toget fra Esbjerg til København

Det er hurtigt at komme til København fra Esbjerg, når du rejser med toget. Det tager under 3 timer, hvis du skifter til lyntoget i Odense. Vores mere end 30 daglige afgange gør det også nemt at komme til hovedstaden, når det passer dig. Du kan rejse fra helt ned til 99 kroner med DSB Orange, og børn rejser ofte gratis eller til nedsat pris.

  • Rejsetid fra 2 timer og 40 minutter
  • Rejs med DSB Orange fra 99 kroner
  • Tag to børn under 12 år gratis med på din billet
  • Frit valg mellem mere end 30 afgange
  • Få mere ud af din rejse med DSB 1’

Esbjerg – København på under 3 timer

Det er nemt at komme fra centrum til centrum med toget. Vi rejser nemlig fra Esbjerg Station til København H, og vi gør det på under 3 timer. Der er masser af plads til både afslapning og arbejde i vognene – køb eventuelt en varm kop kaffe i 7-Eleven med på turen.

Tager du InterCity til Odense og skifter til lyntoget, er du fremme på bare 2 timer og 40 minutter.

Du er velkommen til at bruge det gratis internet. Vi har sørget for strøm i vognene, så du også kan lade din smartphone eller computer op.

Find den rette afgang

DSB Orange-billetter fra 99 kroner

Køb en af vores Orange-billetter til strækningen Esbjerg – København. Så kan du komme til hovedstaden for fra 99 kroner. På den måde bliver det både hurtigt og billigt at komme til København.

DSB Orange-billetter sættes til salg ca. 2 måneder før rejsetidspunktet. Så hold øje, hvis du vil have fat i de eftertragtede billetter.

Køb DSB Orange

Børn rejser gratis eller til nedsat pris

Når du tager børnene med fra Esbjerg til København, rejser de som regel gratis eller får billetten til en nedsat pris.

Hvis børnene er under 12 år, kan du tage op til to med på din egen Standard-billet. Børn i alderen 12-15 år skal have en Børnebillet. Børn, med en Børnebillet, kan tage et andet barn under 12 år med gratis på rejsen.

Det bliver altså hurtigt en billig tur til København med de forskellige rabatter. Det kan ofte være en god ide at bestille pladsbilletter, hvis I vil være sikker på at sidde sammen.

Stor fleksibilitet med mere end 30 afgange

Du får stor fleksibilitet, når du rejser med toget. Du kan nemlig vælge blandt alle vores mere end 30 afgange med en Standard-billet. Du hopper bare på den afgang, som passer bedst i dit skema den pågældende dag.

Det gør det endnu nemmere at planlægge din dag og rejse med vores mange afgange fra Esbjerg til København. Du kan altså hurtigt komme til den danske hovedstad og få storbylivet under huden, når det passer dig.

Vi er klar til at give dig en hurtig, nem og behagelig rejse hver gang – på alle afgange.

DSB 1’ – få mere af det hele

Skal du til møde i København, kan du faktisk booke mødelokaler i vores DSB 1’ Lounge på København H ganske gratis. Du kan frit benytte dig af mødelokalerne til 6 eller 12 personer i 3 timer. I loungen finder du desuden gratis forfriskninger og dagens aviser samt internet.

Snup en gratis kop kaffe, te eller kildevand i 7-Eleven. Du skal bare vise din billet. Vi serverer morgenmad indtil kl. 10 samt lidt sødt i løbet af dagen i InterCity og InterCityLyn.

Du kan tage bus, tog og metro til og fra stationen i dit omstigningsområde med en billet til DSB 1’.

InterCityLyn

LUK

InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

Omstigningsområde

LUK

Rejser mellem landsdelene 

Din togbillet gælder i en vis afstand fra den station, hvor du begynder og slutter din togrejse. Det betyder, at du kan benytte din billet til bus, tog eller Metro i et zoneområde omkring din station. Dette område kaldes for omstigningsområdet. På billetten står omstigningsområdet angivet med et zonenummer eller-bogstav. På zonekortet over hele Danmark er omstigningsområdet angivet med et zonenummer, som står lige efter stationsnavnet. Det er den zone i det lokale takstområde, som du kan rejse i, når du rejser mellem landsdelene til eller fra den pågældende station

Se zonekort for Danmark

Hvis du rejser ind i eller ud af Hovedstadsområdet fra en anden landsdel, kan du rejse i de omstigningsområder, der er angivet på billetten med et bogstav. Se zonekort for Danmark.

Rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn afhænger gyldighedsområdet af længden på din rejse.

På korte rejser 2-8 zoner er billetten gyldig efter ringzonesystemet På lange rejser 9 zoner og derover er billetten gyldig i afrejsezonen og i ankomstzonen, som er vist på billetten med zonenummer. Se zonekort for Sjælland.

Rejser i Jylland og på Fyn

For rejser med bus i Jylland & på Fyn er rejsen gyldig efter ringzonesystemet. 
For rejser som foretages helt eller delvist med tog er billetten gyldig til omstigning i de to zoner, hhv. afrejsezonen og ankomstzonen, som er påtrykt billetten. Man kan benytte billetten til rejser i omstigningsområdet med bus og tog i hele billettens tidsgyldighed. Når man har foretaget sin rejse og er ankommet til sin destinationszone bortfalder retten til omstigning i startzonen.

Rejser over Øresund

Gyldigheden fremgår altid af selve billetten. Rejser du fx fra København H til Malmø, kan du rejse i bus, tog eller metro i det danske område (F+L) og i det svenske område (A) i forbindelse med din rejse, før du stiger på eller efter du er steget af Øresundstoget. 
Derudover vil det på billetten fremgå, om du har valgt at rejse over Øresundsbroen eller via Helsingør-Helsingborg.

Vær opmærksom på, at omstigningsområdet, der hvor du foretager skift på din rejse, skal stå på din billet. Du kan finde en oversigt over omstigningsområder her

Eksempel:
Køber man en billet til rejse fra Odense til Aarhus H, vil man kunne benytte en lokalbus i Odense i startzonen til at rejse til stationen. Når man når Aarhus H, kan man benytte en bybus indenfor omstigningszonen/destinationszonen til at køre videre til en ønsket adresse (men kun hvis den ligger indenfor den pågældende destinationszone – ellers skal man købe en billet til en længere rejse).
Når man er nået frem Aarhus H, vil man imidlertid ikke længere kunne benytte billetten resten af dagen til at rejse i bybus i startzonen, dvs. Odense.