DSB app. En del af rejsen

Billetter, kort og trafikinformation

Fremtidens billetautomat

For at gøre det hele nemmere for dig, har vi samlet flere vigtige funktioner i DSB app. Så har du nemlig alt, hvad du behøver lige ved hånden, når du rejser med tog.

På denne side kan du se, hvilke produkter du kan finde i DSB app, guides til køb af produkter, læse mere om sikker betaling med MobilePay samt få kontakt til vores serviceteam, som gerne hjælper større grupper med undervisning i brugen af vores digitale salgskanaler. 

Det kan du i DSB app

Tillægskort til DSB 1’ er til dig der rejser ofte og ekstra godt

LUK

Nu kan du købe dit Tillægskort til DSB 1’ i DSB app og gøre rejsetid til arbejdstid. Kortet kan købes som tillæg – nemt og hurtigt i DSB app - og giver fx adgang til ophold og brug af mødelokaler i Lounges på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus st. Derudover får du også den ekstra gode service med DSB 1´. Tillægskort til DSB 1’, kan købes til 30-59 dage i DSB app.

Der er flere muligheder – og de afhænger af hvilke stationer du ønsker at rejse imellem - og om du fx kun ønsker at benytte DSB 1’ i Regionaltog på Sjælland:

 • Du kan få tillægskort til DSB 1’ i DSB tog mellem to stationer i hele DK, hvor prisen afhænger af hvor langt du rejser. Du har frit valg mellem alle togtyper.
 • Derudover kan du også få DSB 1’ tillægskort til lokale rejser (fx indenfor hovedstadsområdet eller Sydtrafik). Dette har en fast lav pris på 510 kroner for 30 dage, uanset hvor langt du rejser, så længe de to stationer ligger inden for lokalområdet. Du har frit valg mellem alle togtyper
 • Endelig, hvis din valgte strækning giver dig mulighed for at rejse med Regionaltog på Sjælland, vil du blive tilbudt til DSB 1’ Regionaltog på Sjælland. Dette har en fast lav pris på 650 kroner for 30 dage, uanset hvor langt du rejser på Sjælland. Bemærk dog, at dette tillæg kun gælder til DSB 1’ i Regionaltog på Sjælland (ikke til InterCity og InterCityLyn).

Du skal huske at have et gyldigt kort til Standard (Fx Rejsekort, Periodekort eller Pendlerkort) for at kunne anvende Tillægskort til DSB 1’  når du rejser.

Læs mere om Tillægskort til DSB 1’

Læs mere om DSB 1' Regionaltog Sjælland

Ungdomskort i DSB app

LUK

Du bestiller dit ungdomskort på ungdomskort.dk, men du har mulighed for at få Ungdomskortet leveret i DSB app. 

Læs mere om Ungdomskort i DSB app her

Trafikinformation på din mobil

LUK

Find rejse, hvornår går det næste tog, og er der mon ændringer i køreplanen? De vigtigste funktioner har vi også lagt let tilgængelige i DSB app. Et par hurtige klik og du er opdateret... uanset hvor du er.

Læs mere om trafikinformation på din mobil

Pladsbillet i DSB app

LUK

Med en Pladsbillet reserverer du en siddeplads til en bestemt afgang. Du bør altid købe pladsbillet til InterCity og InterCityLyn, da der er rift om pladserne specielt på de populære afgange mellem landsdelene.

Læs mere om pladsbilletter

Pendlerpladsbillet i DSB app

LUK

Som pendler behøver du ikke længere stå i kø i DSB Salg & Service eller ringe til DSB Kundecenter for at sikre dig en pladsbillet til togturen til og fra arbejde. DSB Pendlerplads til Standard kan købes, hvis du har et DSB Pendlerkort, Bus & tog-årskort eller Ungdomskort og koster 10 kroner.

Læs mere om pendlerpladsbillet

DSB Orange i DSB app

LUK

Du kan nemt og hurtigt købe de billige DSB Orange-billetter direkte i DSB app.

Fx:

 • Odense - København fra 79,-
 • København - Aarhus fra 99,-
 • Esbjerg - København 99,-

Pladsbillet er med i prisen, og en voksen kan tage to børn under 12 år gratis med.
Læs mere om DSB Orange

DSB 10-turskort i DSB app

LUK

Nu kan du også købe DSB 10-turskort i DSB app. Så har du det lige ved hånden - og sparer minimum 25% i forhold til en DSB Standardbillet og 20% i forhold til en DSB 1' billet.

DSB 10-turskort er til dig, der rejser flere gange på samme strækning mellem to stationer over en takstgrænse inden for et år.

Læs mere om DSB 10-turskort

Et par hurtige guides du kan printe

Sådan bruger du DSB app

DSB app er logisk opbygget og ganske nem at benytte. Download app’en og prøv dig frem, det er faktisk ligetil. 

Med DSB app har du dit eget billetkontor lige ved hånden. I playlisten på YouTube kan du se film om appens mange fordele. 

DSB app how-to-videoer på YouTube

MobilePay - den sikre løsning

MobilePay er danskernes foretrukne løsning til betaling med mobilen. Det er da også en sikker løsning og med en integreret løsningi DSB app, bliver det næppe hurtigere.

Læs mere om MobilePay 

Få besøg af DSB Kundeserviceteam

DSB har særlige informationsteams, som tager rundt og fortæller om vores billettyper og salgskanaler. Har du lyst til at høre mere om de mange muligheder, så tilbyder vi et indlæg på et par timer. 

Indlægget kan fx omhandle brugen af:

 • DSB app 
 • Rejsekort
 • DSB billetautomater
 • DSB’s Netbutik
 • Rejseplanen.dk

Besøget er gratis. I skal blot selv sørge for lokaler, forplejning af deltagere og eventuel annoncering. Arrangementerne inkluderer 20-50 deltagere. Er I flere kommer vi gerne igen.

Har I lyst til at få DSB på besøg, så send os en mail:

InterCityLyn

LUK

InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

InterCity og InterCity Bornholm

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.
InterCity, der kører mellem København H og Ystad i Sverige med tilslutning til færgen til og fra Rønne på Bornholm, kaldes InterCity Bornholm. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

Takstgrænser og takstområder

LUK

Rejser mellem landsdelene 

Danmark er inddelt i takstområder. Hvis du rejser inden for et takstområde, er det lokale trafikselskab, der fastsætter din pris og udsteder din billet. Rejser du derimod hen over en takstgrænse mellem takstområderne (de grå eller stiplede grå streger på landkortet), fastsætter vi i DSB prisen, og du kan købe en billet eller kort hos os. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et stort takstområde

DSB kan også udstede billetter og kort indenfor dette takstområde. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du Ungdomskort, er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris.  

Læs mere om takstgrænserne og takstområder for rejsekort 

Spørgsmål og svar

 • 3-D Secure er et ekstra sikkerhedslag, der giver dig større sikkerhed, når du handler online med Visa eller MasterCard.

  Du skal derfor være tilmeldt MasterCard SecureCode eller Verified by Visa for at kunne handle med Visa eller MasterCard i DSB app, på dsb.dk og i DOT Mobilbilletter app.

  Dankort uden Visa
  Har du et Dankort uden Visa, kan du fra slutningen af januar 2018 ikke længere benytte det til at betale i DOT Mobil Pendlerkort app eller i DSB app. I DSB app kan du dog stadig benytte Dankort uden Visa, når du betaler med MobilePay.

  Tilmeld betalingskortet
  Tilmeld dit betalingskort til 3-D Secure. Ved tilmeldingen knytter du vha. NemID dit telefonnummer sammen med dit betalingskort. Du modtager en engangskode på SMS fra Nets ved tilmelding. Tilmeldingen foregår i en browser, der afhænger af din bank.

  Når dit betalingskort er tilmeldt 3-D Secure, kan du handle i DSB app, på dsb.dk og i DOT Mobilbilletter app. Du modtager automatisk en engangskode på SMS ved hvert køb, som skal indtastes, før købet kan gennemføres. Det er kun muligt at handle i DSB app, på dsb.dk og i DOT Mobilbilletter app med MasterCard og Visa, hvis kortet er tilmeldt 3-D Secure.

  Læs mere om 3-D Secure

 • Fra 15. januar 2017 skal din iphone have iOS 9 eller højere og din Androidtelefon Android version 4.4 eller højere for at kunne bruge DSB app til køb af kort og billetter.

  DSB forbeholder sig ret til, at ophøre med at understøtte ældre styresystemer. Ved ophør vil det blive varslet pr. mail senest en måned før ikrafttræden. Varslingen vil ske til den mailadresse, der står i appens profil.

  Vi anbefaler du altid vælger det nyeste operativsystem for at få den bedste oplevelse af DSB app.

  Bruger du iOS 7, 8 eller Android version under 4.4 vil du efter 15. januar 2017 ikke kunne købe nye kort og billetter, klippe på 10-turskort eller forny pendler- og ung kort, ligesom Ungdomskort ikke vil kunne leveres.

  Har du ikke mulighed for at opdatere din telefon med et af de understøttede operativsystemer, kan du overføre kort til en anden telefon. Læs mere om hvordan i appens Handelsbetingelserne under Leveringsbetingelser.