1847-1899

1889
DSB åbner sit første rejsebureau: Rundrejsebureauet

"Rundrejsebureauet" hedder det første rejsebureau som DSB åbner.

Begrebet "rundrejse" skyldes et sindrigt, internationalt samarbejds-system for udstedelse af billethæfter til de forskellige strækninger i Europa.

Man rejste altid "rundt", d.v.s. vendte tilbage til udgangspunktet.

I 1911 flytter Rundrejsebureauet ind i den nyopførte hovedbanegård i København.
Rundrejsebureauet sælger især forlystelsesrejser, og efterspørgslen stiger hurtigt frem til første verdenskrig.

I dag er det DSB rejsebureau der står for arrangement af ferie-, fornøjelses- og erhvervsrejser - som en af landets største rejsearrangører overhovedet.

1885
DSB, De danske Statsbaner, dannes. (Navneændring i 1948 til Danske Statsbaner)

Det er ikke DSB's, men de danske jernbaners 150 års jubilæum der blev fejret i 1997 - altså inklusiv privatbaner og private godsbaner.

DSB har som virksomhed "kun" lige haft 100 års jubilæum.

I 1997 var det 112 år siden de forskellige, regionale jernbaneselskaber i Danmark blev forenet i De danske Statsbaner som i 1948 skiftede navn til Danske Statsbaner.

1883
Første jernbanefærge indsættes på Storebælt

1872
Første jernbanefærge indsættes mellem Fredericia og Strib

1865
Første jernbane åbnes på Fyn, mellem Middelfart og Nyborg

1862
Første jernbane åbnes i Jylland, mellem Århus og Randers

15 år efter Roskilde-København blev indviet kan jyderne åbne den første strækning i hovedlandet. I de følgende årtier breder jernbanen sig med hast over landet.

I Danmark kalder vi de mænd der i deres ansigts og overkrops sved udfører arbejdet "banebørster". I USA har de amerikanske børster opnået næsten mytestatus, blandt andet gennem western-film og romantiserede overleveringer fra erobringen af vesten - men i Danmark skorter der lidt på heltedyrkelsen.

Ifølge overleveringerne er banebørsterne nogle barske drenge der rejser rundt med arbejdsopgaven, bor i skure, arbejder hele dagen og drikker og bander hele aftenen. Lidt i stil med kulsvierne og brunkulsbørsterne. Det nærmeste vi i dag kommer det er selvfølgelig bore- og brobisserne der har arbejdet over og under Storebælt.

1847
26. juni indvies den første jernbanestrækning i kongeriget, mellem København og Roskilde