Køb af billetter online

Print Selv-billetter

De fleste billetter i DSB Netbutik kan købes som Print Selv-billetter.

Du kan enten printe den vedhæftede Print Selv-billet eller vise den på din mobil, tablet eller pc.
Billetten skal vises i sin helhed, og det skal være muligt at scanne koden på billetten.
Husk altid at medbringe gyldigt Print Selv-ID

Print Selv-billetter kan købes som:

 • Billet og pladsbillet
 • Billet
 • Pladsbillet

DSB’s indsamling og brug af personoplysninger ved køb af billetter

Når du køber en billet på dsb.dk, beder DSB om de personoplysninger, der er nødvendige for, at vi kan udstede billetten til dig og efterfølgende kontrollere billetten, når du rejser.

De oplysninger, vi behandler, er oplysning om din e-mailadresse og de 4 sidste cifre på det kort, du har valgt at benytte som legitimation i forbindelse med rejsen.

DSB er dataansvarlig efter persondatalovgivningen. Oplysningerne indsamles med hjemmel i persondataforordningens art. 6, stk. 1, litra b) og er nødvendige for, at vi kan opfylde vores aftale med dig.

Oplysninger registreret hos DSB i forbindelse med dit køb vil blive gemt i løbende år + 5 år i overensstemmelse med bogføringslovens regler. Andre oplysninger vil blive slettet senest 3 år efter din sag er afsluttet.

DSB benytter i forbindelse med vores it-drift bl.a. databehandlere, som overfører data til tredjelande, dvs. lande uden for EU/EØS. 

Læs mere om DSB’s databehandling og dine rettigheder i DSBs privatlivspolitik.

Du kan betale med følgende kort:

 • Dankort
 • VISA
 • MasterCard 
 • VISA Elektron

Oplysninger om købs- og betalingstransaktioner

Når du betaler med betalingskort på vores hjemmeside eller i vores apps, registreres oplysninger om dit betalingskort kun hos DIBS Payment Services A/S, som er DSB’s leverandør af betalingsløsninger til hjemmeside og apps.

Når du køber en Print Selv-billet skal du være opmærksom på gyldigheden.

Nogle produkter, fx standardbilletten og Ung-billet, skal benyttes på den valgte dag og til pågældende strækning/rute, men er ikke begrænset til et specifikt afgangstidspunkt. Du kan dermed frit vælge hvilken afgangstid på dagen, du bruger billetten til.

Gyldighedstiden på din billet afhænger altid af DSB's billetdøgn. Billetdøgnet følger ikke det normale kalenderdøgn, men gælder i tidsrummet fra 04:00 til 03:59 næste dag. På billetter til afrejse mellem 00:00 og 03:59 vil datoen på billetten være kalenderdatoen. Bemærk at rejsen skal være påbegyndt inden 03:59 og gælder kun til slutdestinationen, som fremgår af din billet/rejseplan. DSB billetten gælder i tilsluttende tog/bus og Metro i de områder, der står i parentes på billetten efter fra og til stationerne. 

Du skal medbringe dit valgte Print Selv ID på din rejse. Print Selv-billetter kan kun refunderes online og senest dagen før afrejse. Der opkræves ikke gebyr.

Særlige regler

En Print Selv-billet skal benyttes på den valgte dag og til pågældende strækning/rute, men er ikke begrænset til et specifikt afgangstidspunkt. Du kan dermed frit vælge hvilken afgangstid på dagen, du bruger billetten til. Køber du en pladsbillet til din Print Selv-billet, skal du dog være opmærksom på, at pladsbilletten kun er gyldig til den valgte afgang, der står på billetten.

En Print Selv-billet, som er udskrevet på papir, gælder med tog mellem de stationer, der står på billetten.

DSB Orange Print Selv-billetter er ikke gyldige til rejser med bus, Lokalbane og metro.

Du skal medbringe dit valgte Print Selv ID på din rejse. Print Selv-billetter kan kun refunderes online og senest dagen før afrejse. Der opkræves ikke gebyr.

DSB Orange Print Selv-billetter kan ikke refunderes.

Print Selv ID

Print Selv ID'et er et betalingskort, pas, kørekort eller lignende, som du har i forvejen. Der er altså ikke tale om et specielt ID-kort kun til brug i DSB Netbutik. Informationer fra Print Selv ID'et påføres billetten og sikrer således mod, at der kan laves kopier af billetten, som kan overdrages til andre. Print Selv ID'et skal medbringes på rejsen og vises ved billetkontrol. Dette ID behøver ikke være det samme, som du har brugt til at betale med, men kan være et hvilken som helst af de nedenstående kort.

Følgende korttyper accepteres som Print Selv-ID ved køb i DSB Netbutik. I nogle tilfælde beder vi om alle cifre, og ikke kun de 4 vi skal bruge på billetten. Se korttyper og placering af cifre i nedenstående liste:

 • Dankort (sidste 4 cifre i kortnummeret)
 • VISA (sidste 4 cifre i kortnummeret)
 • MasterCard (sidste 4 cifre i kortnummeret) 
 • VISA Electron (sidste 4 cifre i kortnummeret)
 • DSB Stamkort (hele Stamkort nummeret, kun de sidste 4 bruges)
 • Sygesikringsbevis (de første 6 cifre, kan kun bruges hvis bestillingen kun består af børnebilletter)
 • Kørekort (sidste 4 cifre i kortnummeret kan undlades)
 • Pas (sidste 4 cifre i kortnummeret kan undlades)
 • DSB Frikort (alle 7 cifre)
 • Ungdomskort (alle 7 cifre)
 • Rejsekort Personligt (sidste 4 cifre)
 • Asylansøger i DK (alle 7 cifre)

Stamkort og værdiindlæg

LUK

Et stamkort indeholder dit navn, adresse og købte zoner samt et vellignende foto af dig selv på 25-35 x 35 mm. Ansigtet skal fylde 2/3 af billedet, og dit ansigt skal være tydeligt og genkendeligt. Religiøs hovedbeklædning er tilladt. 
Du får stamkort når du køber et fysisk Periodekort / Pendlerkort / Pensionistkort til Hovedstaden.

Ved fornyelse af Periodekort / Pendlerkort / Pensionistkort i DSB Billetautomat skal dit stamkort være fra efter 2007, og lavet hos DSB (i DSB Salg & Service, en 7-Eleven eller Kort & Godt på en DSB-station eller via www.dsb.dk).

Kort der er lavet hos fx Movia eller andre trafikselskaber, i kiosker med salg af billetter eller andre steder, kan desværre ikke bruges. Har du et sådan kort, kan du få lavet et nyt stamkort gratis i DSB Salg & Service på stationerne inkl. 7-Eleven på stationerne.

Værdiindlæg er dit udskiftelige indlæg i dit Periodekort / Pendlerkort / Pensionistkort med antal af zoner og gyldighedsperiode.

Billetter til afhentning

Vælger du afhentning, skal du afhente din billet i en automat eller i eller DSB Salg & Service.

Ved afslutningen af bestillingen får du en e-mail med et bookingnummer, som skal bruges, når du henter billetten.

Har du brug for yderligere hjælp, kan du henvende dig til DSB Kundecenter på tlf. 70 13 14 15 eller på www.dsb.dk/skriv.

Indsigelser

DSB  gør opmærksom på, at selvbetjente produkter har særlige betingelser, hvilket fremgår af DSB’s handelsbetingelser for de pågældende produkter.
Såfremt kunden fortryder handelen eller ikke modtager varen, skal der altid rettes henvendelse til DSB Kundecenter på telefon 70 13 14 15.
Kontakter kunden banken vedrørende kreditering af et beløb fra DSB, vil der i de fleste tilfælde tilgå et gebyr på 250 kr. Dette gebyr kan DSB opkræve af kunden, såfremt DSB kan dokumentere, at bestillingen er forløbet korrekt.
Enhver form for misbrug kan medføre politianmeldelse.