Tog i Danmark - tilbagebetaling

Tilbagebetaling af ubenyttede billetter og kort

Mulighederne for at få tilbagebetalt DSB billetter og kort svarer til, hvad der gælder ved forbrugerkøb i almindelighed. Det betyder, at der i princippet ikke er nogen fortrydelsesret. Men DSB giver dog alligevel, ligesom mange andre forretninger, forskellige muligheder for tilbagebetaling eller ombytning efter købet.
Returnerer du en billet eller et kort, er der et gebyr, da der er en del omkostninger forbundet ved at lave en tilbagebetaling. Ekspeditionsgebyret udgør 40 kr. Det er altid prisen på købstidspunkt, der gælder, hvis du vil have pengene tilbage.

Billetten skal sendes til:
DSB Kundecenter
Postboks 363
2630 Taastrup
- Med angivelse af årsag, samt navn, adresse og cpr nr. for udbetaling via NemKonto.

Refundering af Print Selv-billetter og specialbilletter

Nedenstående gælder kun for tilbagebetaling af indenlandske DSB banebilletter og kort, og kun når de er købt i Danmark. Der gælder andre regler for internationale billetter.
For visse typer af specialbilletter, som ikke er anført, er tilbagebetaling ikke mulig eller kun mulig efter særlige regler.
DSB Orange kan ikke tilbagebetales.
Print Selv-billetter og billetter købt i DSB app kan kun refunderes online og senest dagen før afrejse. Der opkræves ikke gebyr.

Refunder din DSB Netbutik eller DSB app billet

Hvis du mister dit Pendlerkort, kan du normalt ikke få det erstattet. Hvis du køber et nyt kort og finder det gamle igen, er der dog visse muligheder for tilbagebetaling.

Regler for tilbagebetaling

Generelle tilbagebetalingsregler

Hvis du ønsker at refundere din billet, gælder der forskellige regler, afhængig hvilken billet- eller korttype det drejer sig om

Ved sygdom

Bliver du syg, kan du få dine penge tilbage, hvis du ringer til DSB på 70 13 14 15, inden din rejse skulle være startet. Sælgeren vil så vejlede dig om, hvordan du kan få dine penge tilbage. Der opkræves et gebyr på 40 kr.
Nogle billetter er ikke omfattet af denne mulighed.

Efter gyldighedsdato

Henvender du dig senere end gyldighedsdagen, er tilbagebetaling ikke mulig.

Tilbagebetaling af delvist benyttede billetter og kort

Delvist benyttede billetter og kort kan kun tilbagebetales i visse tilfælde.