Taastrup Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper
  • Rulletrapper

Service

Mere om Taastrup Station

Taastrup Station er en S-togsstation på Høje Taastrup-banen, som strækker sig mellem Høje Taastrup og Københavns indre by. Taastrup Station en del af det Københavnske S-togsystem, som dækker det meste af hovedstadsområdet. Høje Taastrup-banen er en del af S-togets linje B og Bx, som forsætter mod Farum på den anden side af Københavns indre by. Ønsker du et visuelt overblik? Tag et kig på Linjekortet her. På DSB.dk kan du nemt finde din afgang og dermed en pris på din rejse med en enkeltbillet, når du taster din rejseplan ind.

Billetter og zoner i Københavns S-tog

Hovedstadsområdet er inddelt i fælles zonesystem, hvilket betyder, at du kan rejse på den samme billet eller kort med både tog, bus og metro. Alt hvad du skal sørge for er, at billetten skal være gyldig i de zoner, du rejser i, og i det tidsrum, du rejser i. Sammen med busser, metro og regionale tog udgør S-togene ét stort net af transportmuligheder med både korte og lange strækninger. Du kan derfor nemt rejse i indre by, i de ydre bydele af hovedstaden samt på tværs af det hele – og skifte, som du ønsker undervejs.

Rejs med DSB

Når du rejser med tog – hvad end det er regionaltog, S-tog eller InterCity-tog, så kan du roligt læne dig tilbage og nyde turen med DSB. Der er mange fordele, ved at tage toget og en af dem er, at toget netop giver mulighed for at tage en velfortjent pause fra hverdagens travlhed. Med toget kan du rejse på tværs af landet eller til den næste station, det er op til dig. Mange pendlende studerende bruger på samme måde tiden i toget som en mulighed for at forberede sig inden skoledagen. Man skal se toget som en pause, et pusterum og en god mulighed for at koble fra.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.  

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.