Rejsekort

Rejsekort findes i flere varianter. På rejsekort.dk kan du finde ud af, hvilket Rejsekort som passer bedst til dig

Læs mere om Rejsekort på rejsekort.dk

Rejsekortets lysende, blå punkter har for længst indtaget landets perroner og trafikale knudepunkter, og her registrerer de med små berøringer og glade ’ding’, hvem der rejser mellem A og B. Med et Rejsekort i hånden kan du nemt og hurtigt tjekke ind og ud af offentlig transport - hvad end du befinder dig i Hvidovre eller Hvide Sande.

Find det Rejsekort som passer bedst til dig baseret på, hvilken type kunde du er:

Pendler - læs mere om Rejsekorts pendlerprodukter 
Erhverv - læs mere om Rejsekort erhverv 
Voksen - læs mere om Rejsekort til voksne
Barn (0-15 år) - læs mere om Rejsekort til børn
Ung (dig der er mellem 16 og 25 år eller har et Ungdomskort) - læs mere om Rejsekort til unge 
Pensionist (+65 eller førtidspensionist) - læs mere om Rejsekort til pensionister 
Hund/cykel - læs mere om Rejsekort til hunde og cykler 
Handicappet - læs mere om Rejsekort til handicappede

Hvordan køber jeg et Rejsekort?

Du kan nemt blive indehaver af et Rejsekort, hvis du bestiller det online. Børn og voksne kan vælge mellem personlige Rejsekort med navn og eventuelt billede, et flexkort eller et helt anonymt rejsekort.

Det personlige Rejsekort er det kort, der giver mulighed for at opnå de højeste mængderabatter, men det er i sagens natur personligt. Derfor kan det ikke lånes ud, modsat et Rejsekort Flex. Du kan blive klogere på fordele og ulemper ved de forskellige kort her.

Hvordan bruger jeg mit Rejsekort?

Du starter din rejse ved at sætte dit Rejsekort på Det Blå Punkt på check ind-kortlæserne. Har du gæster, hunde eller cykler med, skal du benytte dig af den med ’Ekstra’ skrevet i hjørnet.

Alternativt kan du også checke ind på Rejsekortautomaterne, hvad end du rejser alene eller har behov for at checke flere ind.

Skifter du undervejs, skal du huske at checke ind igen.

Når du har nået dit mål, tjekker du ud ved at holde dit Rejsekort op mod Det Blå Punkt på check ud-kortlæseren. Herefter vil det glade ’ding’ lyde, og prisen på din rejse og saldoen på dit kort vil blive vist i displayet. Hold øje med displayet. Hvis dit ’ding’ lyder lidt anderledes, kan det være fordi, der ikke er tilstrækkeligt med penge til at påbegynde din næste rejse.

Har du glemt at tjekke ud i forbindelse med rejsen, kan du gøre det via appen Check Udvej, hvis du har tilmeldt dig tjenesten.

Hvordan tanker jeg mit Rejsekort op?

Når du køber et Rejsekort, indbetaler du 100 kroner på kortet. Når du ønsker at tanke Rejsekortet op hjemmefra, kan du gøre det via selvbetjening.

Tank op i god tid, hvis du ønsker at gøre det online. Der kan nemlig gå op til fem timer, før informationen om din betaling rammer terminalerne på stationerne – og op til et døgn i busserne.

Du kan også indgå en tank-op-aftale via selvbetjeningen. Den sørger for, at dit kort aldrig løber tør, for når din saldo ryger under 50 kroner, bliver der automatisk overført et nyt beløb fra dit betalingskort.

Haster det med at fylde dit Rejsekort op, kan du også benytte dig af Rejsekortautomaterne, som findes på samtlige DSBs stationer, alle metrostationer, på Letbanen i Aarhus samt en række lokalbaner. Beløb overført via Rejsekortautomater vil være øjeblikkeligt tilgængelige på kortet.

Ønsker du at tanke dit Rejsekort op med kontanter, er du nødt til at henvende dig til et salgssted med personlig betjening.

Hvor kan jeg tjekke saldoen på mit Rejsekort?

Rejsekorts selvbetjening kan du få et nemt og hurtigt overblik over din saldo. Her kan du også få en præcis og detaljeret oversigt over dine rejser. Hvis du er på farten, kan du se din saldo på enten Rejsekortautomaterne eller i Rejsekort Status appen til din smartphone. 

Kontakt Rejsekort

Du kan kontakte Rejsekort Kundecenter, hvis du har mistet dit Rejsekort eller har spørgsmål, som du ikke kan få besvaret på hjemmesiden.

 

Rejsekort til Malmø C

Uanset hvor du rejser fra i landet, kan du bruge dit Rejsekort til Hyllie, Triangeln og Malmø C, hvor du finder rejsekortstandere i ankomst-/afgangshallen. En voksen på Rejsekort kan medtage to børn under 7 år kvit og frit, uden de er chekket ind.

Du kan finde din rejse og pris på rejseplanen.dk.

Spørgsmål og svar