Stengården Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Stengården Station

Stengården S-togsstation er beliggende på Farumbanens linje B og Bx. På denne strækning kan du stige på S-toget og nemt og bekvemt rejse mellem Farum og Københavns indre by samt videre ud til Høje Taastrup. Undervejs på strækningen har du mulighed for at skifte på Ryparken S-togsstation, hvor linje F krydser Farumbanen, hvorpå Stengården S-togsstation ligger. Linje F går på tværs af de 6 S-togslinjer, som udgør S-togssystemet, og danner dermed en forbindelse, som gør det nemt for de rejsende at skifte før centrum.

Betaling i Københavns S-tog

Som i et hvilket som helst andet tog, så skal du sørge for at have en gyldig billet eller et kort, når du påbegynder din rejse. Du skal være opmærksom på, at din billet er gyldig i de zoner, du rejser i samt, at den er gyldig i det tidsrum, du rejser i. Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles zonesystem, hvilket betyder, at du kan rejse på tværs af bus, metro og tog på samme billet eller kort.

Københavns S-tog udgør sammen med metro, busser og regionaltog ét stort, velfungerende net af transportmuligheder med måde korte og lange strækninger. S-togene, som er en del af dette infrastrukturelle system, udgør bindeleddet mellem Københavns indre og ydre bydele. Med S-toget kan du rejse i mange forskellige retninger med udgangspunkt i indre by og Københavns Hovedbanegård. Det, der kendetegner S-tog, er hyppige afgangstider, korte stationsstop og mange standsninger på hver strækning. Du kan få et overblik over S-togsnettet her på Linjekortet.

Tjek køreplanerne online

Du kan til enhver tid tjekke hvor, hvornår og hvortil dit tog går. Det kan du gøre online på her på hjemmesiden, eller når du er på farten med DSB app. Du kan tilmed sammensætte din egen personlige køreplan, hvori du kan tage højde for ugedage, tidsrum og gyldighed. Denne opdateres løbende med ændringer på grund af sporarbejde. Sammensæt din egen køreplan her.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

 

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.