Roskilde Station

 

Ændret åbningstid af forhal.

På grund af Corona-virus lukkes forhallen kl. 19.00 alle dage.

Åbningstider

DSB 7-Eleven
Mandag - fredag06.00-19.00
Lørdag06.00-19.00
Søndag07.00-19.00

Adgangsforhold

 • Elevator
 • Trapper

Service

 • DSB 7-eleven
 • DSB Billetautomat Læs mere om billetautomaterne
 • Handicapservice på stationen Læs mere om Handicapservice
 • Toiletter/Handicaptoilet Betalingstoilet med kreditkort. Pris kr 5. Toiletter er aflåst i aften og nattetimer.
 • Ventesal/forhal Åben mandag-fredag 05.45-23.00 lørdag-søndag 08.00-23.00
 • Parkering Ca. 350 pladser. Belægning: 100% Læs om belægningsprocenten
 • Handicapparkering 2 stk. afmærkede pladser på parkeringspladsen i Ny Østergade
 • Cykelparkering
 • Aflåst cykelparkering

Parkering

Hvis du skal parkere på Roskilde station i længere tid, skal du have en DSB Bilparkeringsbillet.
DSB Bilparkeringsbillet kan anskaffes i DSB Billetautomat, DSB 7-Eleven og pr. sms.
Læs mere her om hvordan du gør.

Mere om Roskilde Station

Skal du snart rejse til eller fra Roskilde Station? Så kan det være godt at vide, hvilke faciliteter, du kan finde på stationen, så du kan planlægge din kommende rejse bedst muligt. Du kan læse mere om de forskellige faciliteter på Roskilde Station nedenfor, ligesom at du kan bestille billetten til din togtur online her på DSB.dk. Vi glæder os til at tage dig med på tur, og vi håber, at du vil føle dig hjemme, lige så snart at du stiger på toget og finder frem til din plads. Rejs med DSB til eller fra Roskilde Station med InterCity og regionaltog, og brug togrejsen præcist, som du har lyst til!

Rejs til og fra Roskilde Station med DSB

Roskilde Station er en stor og hyggelig station, der er særligt besøgt af pendlende arbejdere og studerende til dagligt, men også af glade festivalgæster i løbet af sommeren, når det går løs med Roskilde Festival og andre skønne kulturarrangementer i byen. Roskilde er dog en populær by at rejse til hele året rundt, og det er let at komme til Roskilde Station fra alle dele af landet, ligesom at det er let at tage turen den anden vej og bruge Roskilde Station som udgangspunkt for en rejse ud i det danske landskab med alle dets muligheder. Hvor skal turen gå hen for dig næste gang? Det er helt op til dig, og du bestemmer også selv, hvornår du ønsker at rejse afsted med DSB. Du finder alle vores forskellige afgangstider og billettyper online, så du kan købe den billet, der passer bedst til dine behov, og så du kan tage af sted morgen, middag eller aften på en afgang, der matcher dine ønsker.

Roskilde Station har alt, hvad du skal bruge på din rejse

På Roskilde Station bliver du mødt af lækre faciliteter som eksempelvis den gode, varme ventesal, hvor du kan vente på dit tog i selskab med andre rejsende. På stationen finder du også både parkeringspladser og cykelparkering, så du let kan tage bil eller cykel til Roskilde Station og rejse videre herfra med toget. Der er adgang til stationen med trapper og elevator, og har du glemt at købe din billet online hjemmefra, kan du let købe den i en af billetautomaterne på stationen.
Har du en lang rejse foran dig, eller er du lige ankommet fra en god togtur, er et smut i 7-Eleven efter lidt lækker mad og drikke måske tiltrængt. 7-Eleven på Roskilde Station har mange gode bud på både solide måltider og mindre snacks, der kan tilfredsstille både den søde og den salte tand. Er du på vej afsted på farten, kan du tage din indkøbte mad med dig i toget, så du kan tanke løbende op på god energi. Så er du frisk, når du når frem til din endelige destination. Book din billet i dag, og tag afsted fra Roskilde Station!

Brug DSB app på farten

I DSB app har vi på ét sted samlet de vigtigste funktioner, som mange bruger i løbet af deres rejse. Med appen kan du både opbevare, forny og købe billet direkte på din smartphone, når du er på farten. Derudover bliver du holdt opdateret om aktuelle og relevante ændringer i din rejseplan, hvis de skulle forekomme – eksempelvis i form af sporarbejder eller forsinkelser. Læg dertil en funktion, der gør det nemt for dig at tjekke op og planlægge din rejse, hvis ikke du har orienteret dig i køreplanen på forhånd. Du har med andre ord alt, hvad du skal bruge lige ved hånden, når du er på farten og rejser til eller fra banegården i Roskilde. Bliv klogere på DSB app her!

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

DSB Billetautomat

LUK

Der er en DSB Billetautomat på alle vores stationer.

I Billetautomaten kan du købe:
Enkeltbilletter
Voksen
Barn (0-11 år)
Barn (12 - 15 år inkl.)
Hund (købes som barn (12-15 år))
Ung (gælder ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, i Nordjylland, samt strækningerne Esbjerg-Varde-Nørre Nebel og Vemb-Lemvig-Thyborøn banen)
Voksen 65+-billet
Cykelbillet
Pladsbillet

Billet og Pladsbillet kan købes 2 måneder i forvejen.

Der skal altid indgå en togstation i din rute, for at vi kan udstede en billet.

Billetterne sælges til DSB og Arriva-stationer samt lokalbaner uden for det takstområde, som stationen ligger i.

Automaten sælger også voksen- og børnebilletter til lokale trafikselskaber ved rejser inden for det pågældende takstområde. Voksen-65+-billetter til lokale trafikselskaber kan købes i takstområder, hvor denne billettype findes.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn (inkl. Hovedstadsområdet)
Ud over de nævnte produkter kan du i Billetautomater som står i Hovedstadsområdet (zone 1-99) også købe Enkelt- og Returbilletter til stationer i Skåne (efter Øresundstakstsystemet). Endelig kan du også forny DOT Pensionistkort (inden for zone 1-99).

Ungdomsbillet findes ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn:

 • Har du et gyldigt Ungdomskort, skal du købe en billet til et barn (12-15 år)

Sønderjylland
De Billetautomater der står i Sønderjylland sælges også enkelt- og returbilletter til Nordtyskland via Tønder. Billetten er gyldig til rejse i Arriva, RB, SH, NOB og neg's tog.

Nordjylland
Ungdomsbillet findes ikke i Nordjylland.

Afhentning
Billetter, Pladsbilletter, som du har bestilt i DSB Netbutik eller i DSB Kundecenter, kan afhentes med bookingnummeret og betales i automaten.

Betaling
Køb i Billetautomaten kan betales med alle danske mønter eller med Dankort, VISA/Dankort, VISA, Eurocard, MasterCard, Maestro og VISA Electron.
Automaten tager kort udstedt i udlandet af typen: VISA, Eurocard og MasterCard.
Betaling med mønter og kort kan ikke kombineres i samme køb. På udvalgte stationer kan der betales med sedler.

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.