Greve Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Greve Station

Greve Station er beliggende i Greve Kommune og er en station på Køge Bugt-banen, hvor både linje A og E kommer forbi. Greve S-togsstation er den mindste af tre i kommunen, og ligger placeret imellem Hundige og Karlslunde. S-togslinjerne, som også kaldes Køge Bugt-banen, strækker sig fra Køge/Solrød Strand og ind igennem indre by til Københavns Hovedbanegård og videre nordpå til Holte og Hillerød. 

Københavns S-togsnet

Københavns Bybane, som mest er kendt som S-toget, er et af bindeleddene mellem den indre by og hovedstadsområdets yderpunkter. Nettet af S-tog består af 6 S-togslinjer, der alle passerer indre by, København H og Nørreport Station. Herfra kører de i hver sin retning, hvilket gør det nemt for dig at komme frem til din destination. Fra centrum af København kan du fange en forbindelse til Hillerød, Klampenborg, Frederikssund, Farum, Høje Taastrup og Køge.

Det kan være svært at få et overblik over nettet, hvilket vi hos DSB naturligvis har en løsning på. I trafikinformationen kan du sammensætte din egen køreplan, der tager højde for de strækninger, tidspunkter og ugedage, der passer ind i dine planer. Derudover findes også et linjekort, som kan være et godt redskab til at se sammenhængen mellem de forskellige baner og stationer – Se Linjekortet her.

Betal med Rejsekort i S-toget

Foruden de almindelige billetter, som du enten køber her på siden, på DSB appen eller fysisk på stationen, kan du også bruge dit Rejsekort, når du rejser med S-toget. Rejsekortet fungerer som billet, fra når du checker ind, til når du er checket ud igen. Kortet registrerer automatisk tid og strækning og kan på den måde udregne den præcise – og mest billige pris – til dig. Det er sådan, at jo mere du rejser med dit Rejsekort, desto billigere bliver rejserne. Sørger du samtidig for at rejse uden for myldretiden, er der endnu flere penge at spare.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.