Egedal Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Egedal Station

Egedal S-togsstation befinder sig i byen Gammel Ølstykke i Egedal Kommune. Stationen er beliggende i slutningen af Frederikssundbanens linje C eller H, der strækker sig fra Frederikssund til Østerport og Klampenborg. S-togsstationen skiftede i 2011 navn fra Gl. Toftegård Station til Egedal. Stationen ligger godt 30 km fra Københavns Hovedbanegård, hvortil S-togslinjen går direkte til, uden at du behøver skifte. Ønsker du et større overblik over S-togsbanerne, kan du tage et kig på Linjekortet her.

Stå på S-toget i Egedal

Er du en af de mange, der pendler fra Egedal hver dag? S-togsbanen fra Frederikssund samler dagligt pendlere op, som har arbejde, skole eller andre ærinder inde i Københavns midtby og omegn. Skal du videre fra midtbyen, kan du med fordel stå på ved Hovedbanegården, Nørreport Station eller ved endestationen Østerport. Ønsker du at skifte S-togsbane, står du blot af toget og på det nye tog, når det passer. På Linjekortet kan du orientere dig, om hvor linjerne krydser hinanden og samme station. Du kan også bruge DSB app, hvor du kan orientere dig om køreplaner – du kan tilmed lave din egen personlige køreplan, som løbende opdateres med trafikinformationer om sporarbejde osv.

Betaling i S-togene

Hvordan betaler man så i S-togene, når nu man kan skifte på kryds og tværs, tænker du måske? Hovedstadsområdet er delt op i zoner, hvilket betyder, at du blot skal sørge for at være dækket ind med en gyldig billet til det antal af zoner, du rejser i. Du kan tilmed rejse på tværs af metro, busser, regionaltog og S-tog på den samme billet.

Hvis ikke du allerede er indehaver af et Rejsekort eller et andet kort, der giver dig de rette rabatter, er dette en god investering, hvis du eksempelvis pendler. Rejsekortet tager automatisk højde for zoner, tidspunkter, priser og dermed rabatter, når du bruger det som din billet. Husk at checke ind og ud igen, når din rejse er slut. Der findes Rejsekort med forskellige kundetyper, der tilgodeser forskellige behov hos de rejsende – find det rette rejsekort til dig selv her.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.