Danshøj Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Danshøj Station

Danshøj Station er beliggende i Valby omkring 15 minutters rejse fra København H. S-togsstationen er beliggende, hvor Høje Taastrup-banen (linje B og Bx) mellem Farum og Høje Taastrup krydser linje F mellem Hellerup og Ny Ellebjerg. Danshøj Station, som først åbnede i 2005, er primært beregnet som omstigningsperron mellem to S-togslinjer, hvorfor der ikke er bilparkering ved denne station. Af faciliteter finder du cykelparkering samt billetautomater på stationen. Du kan til enhver tid finde din afgang og købe billetten online her på DSB.dk.

Rejs med S-tog i hovedstadsområdet

Københavns S-tog er et stort infrastrukturelt system, der fungerer som et bindeled mellem Københavns indre by og yderområder – såsom Valby og Danshøj Station. Selve tognettet består af 6 S-togslinjer, der alle tager udgangspunkt og passerer gennem indre by og København H. Derudover går der en 7. linje, som bevæger sig på tværs af de andre baner og binder nettet sammen. Det er den linje mellem Hellerup til Ny Ellebjerg, som krydser linje B ved Danshøj S-togsstation. Få et overblik over alle linjerne på Linjekortet her.

Find og køb billet på DSB.dk

Når du kører med S-toget, er det vigtigt at du har en billet eller et kort, der er gyldigt i de zoner, du rejser i. Hovedstadsområdet er inddelt i zoner, hvilket betyder, at du kan rejse på tværs af S-tog, busser, regionaltog og metro på samme billet eller kort. Som betalende voksen kan du altid tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen. Når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn, som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
Der findes et hav af billetter, kort og services som DSB tilbyder – Se dem alle her.

Et populært alternativ til de almindelige billetter er Rejsekortet, som sørger for, at du ikke behøver bekymre dig om zoner, priser og rabatter. Når du benytter dit Rejsekort ved at checke ind og ud ved start og slutdestination, udregnes prisen for din rejse helt automatisk. På den måde har du altid din billet lige ved hånden, når du skal bruge den. Bliv klogere på fordelene med et Rejsekort, og vælg kortet med den rette kundetype, der passer dig.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet. 
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.