Carlsberg Station

 

Adgangsforhold

 • Elevator
 • Rulletrapper
 • Trapper

Service

 • Cykelparkering
 • Snackautomat
 • Aflåst cykelparkering Drives af Carlsbergbyen. DSBs cykelkort kan ikke anvendes
 • Billetautomat

Mere om Carlsberg Station

Carlsberg Station ligger, som navnet antyder, tæt på Carlsberg Byen, hvor bryggeriet Carlsberg holdt til indtil 2008, og hvor der i dag løbende arbejdes på at skabe et nyt og spændende bykvarter. Carlsberg Station er en S-togsstation, som du kommer forbi, hvis du kører med S-togets linje B og linje Bx mellem Høje Taastrup og Farum samt S-togets linje C og H, som kører mellem Klampenborg/Østerport og Frederikssund. Stationen har en enkelt perron med to spor til rådighed. Carlsberg Station blev indviet i sommeren 2016 og er således blandt de nyeste stationer i Hovedstadsområdet. På Carlsberg Station finder du blandt andet følgende faciliteter:

 • Adgang til stationen med trapper, elevator og rulletrapper
 • Almindelig cykelparkering og en aflåst cykelparkering, der drives af Carlsberg Byen
 • Billetautomat så du nemt og hurtigt kan købe billet på stationen
 • Snackautomat til at stille den lille sult på farten

Med andre ord er Carlsberg Station en lille station, der dog har alt, hvad du skal bruge, når du rejser til og fra stationen, eller du måske bruger stationen som et pitstop, inden du skal videre med dit næste tog. Stationen er ren, pæn og moderne i sit udtryk, og det er vigtigt for os, at Carlsberg Station er et rart sted at være på alle tider af døgnet.

Ny togstation i gamle, vante rammer

Carlsberg Station er faktisk ikke den første togstation, der har ligget i Carlsberg Byen. Omtrent på samme sted, som Carlsberg Station ligger i dag, lå fra 1937 til 1985 en lille godsstation, som var ejet af Carlsberg-bryggeriet, og som populært blev kaldt for Station Hof. Stationen var udgang for godstog, der fragtede øl til depoter vest for Storebælt, og ofte kunne der køre op til 120 jernbanevogne med øl afsted fra Station Hof hvert eneste døgn. Fra godstogsstationen lukkede i 1985 og frem til, at byggeriet af den nye Carlsberg Station begyndte, blev stationen brugt til blandt andet veterantog og senere autoværksted. De gamle spor blev fjernet i 1990, men i dag er stationen således genopstået med byggeriet af Carlsberg Station, der erstatter den gamle Enghave Station.

Rejs med DSB til og fra Carlsberg Station

Det er en oplevelse i sig selv at køre forbi de gamle tapperihaller i Carlsberg Byen, der ligger på grænsen imellem Vesterbro og Valby. Her kan du følge det nye byggeri, der blandt andet skal blive til boliger og uddannelsesinstitutioner, ligesom at du kan besøge kulturhuset TAP1, hvor der året rundt arrangeres koncerter, loppemarkeder, udstillinger og meget andet med omdrejningspunkt i både danske og internationale kunstnere. Carlsberg Byen er et skønt og kreativt område, og det er let at komme hertil fra det meste af Storkøbenhavn takket være de gode forbindelser til Carlsberg Station. Du kan let blive kørt lige til døren, så hvorfor ikke rejse med DSB til Carlsberg Station allerede i dag? Du kan købe din billet online. Så er du klar til at tage af sted på tur med det samme, og du kan godt begynde at glæde dig allerede nu!