Allerød Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Services

Mere om Allerød Station

Rejser du i hovedstadsområdet, kan du med fordel benytte dig af S-togbanerne, der forbinder Københavns indre by med yderområderne og deriblandt Allerød. Allerød S-togsstation er en del af Nordbanens linje A, som strækker fra Hillerød til Hundige/Solrød Strand. Fælles for alle S-togsbanerne er, at de passerer gennem København H og Nørreport Station, hvorfra du nemt kan skifte, stå af eller hoppe på toget. Tag et kig på S-tog linjekortet, og få et overblik over stationerne herpå.

Betaling i S-togene

I S-togene betaler du, som i alle andre tog, med enten billet eller kort. Hovedstadsområdet, hvor S-togsstrækningerne kører, er inddelt i zoner, som afgør prisen, du skal betale for din rejse. Så når du stiger på S-toget på Allerød S-togsstation, skal du sørge for at have en gyldig billet til de zoner, du rejser i – du kan som minimum købe billet til 2 zoner. Som betalende voksen kan du altid tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen. Når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn, som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen. Du kan købe billetten på stationen i en af billetautomaterne, online på hjemmesiden eller i DSB App. 

Cyklen kan du parkere på den aflåste cykelparkering, ligesom du kan sætte bilen på en af de mange parkeringspladser ved stationen. Derudover finder du naturligvis også standere, hvor du checker ind og ud med dit rejsekort.

Tjek køreplaner for S-tog på DSB.dk

Her på siden kan du tjekke køreplanerne for S-tog, regionaltog samt internationale forbindelser forud for din rejse. Derudover kan du samtidig undersøge, om der skulle være ændringer eller sporarbejde på strækningen. Det er med andre ord her, du finder den trafikinformation, der er relevant for dig og din rejse. Du kan tilmed sammensætte din egen køreplan online, som kan tilpasses med stationer, tidspunkter, ugedage og tidsrummet, planen skal gælde fra og til – du finder din egen køreplan her!

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.