Ålholm Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Ålholm Station

Ålholm S-togsstation er en station beliggende på linje F, der strækker sig fra Hellerup til Ny Ellebjerg. Linje F er en del af det københavnske S-togssystem og danner sammen med de 6 øvrige S-togslinjer forbindelse mellem indre by og hovedstadens ydre bydele. Med udgangspunkt i de centrale stationer kan du stå på linjer, der kører mod Klampenborg, Hillerød, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge. Linje F, som er den 7. linje, kører på tværs af de øvrige og udgør derfor en form for forbindelse mellem linjerne, hvor du har mulighed for at skifte til en anden strækning. Du kan få et overblik over S-togsnettet her på Linjekortet.

Rejs med Københavns S-tog

Sammen med bus, regionaltog og metro udgør S-togene ét stort, velfungerende infrastrukturelt system, som både tæller korte og lange strækninger på tværs af hovedstadsområdet. Fra centrum af København kan du nemt fange en bus såvel som et S-tog eller metro, hvilket gør det nemt for dig at nå din destination. Det, der kendetegner S-tog, er mange stationsophold, korte standsninger og hyppige afgangstider efter bestemte minuttal.

Hvis du, som så mange andre, pendler dagligt til eller fra København, så kan du med fordel benytte dig af S-toget. 6 S-togslinjer passerer gennem indre by dagligt, hvilket gør S-toget attraktive for mange. Ålholm S-togsstation er beliggende på linje F, hvilket betyder, at du skal skifte linje, hvis din destination ligger i indre by eller længere ude end banens strækning. Til gengæld er der gode muligheder for, at du kan parkere din cykel i en aflåst cykelparkering. Du kan læse mere om de faciliteterne på de enkelte stationer her – du finder informationerne her.

Betaling i S-togene

Er du i tvivl om, hvilken billettype der er mest fordelagtig for dig? Hvad end du er studerende, pendler eller måske pensionist, så har vi en billet eller kort, der passer til dig og dit behov. Er du derimod kun rejsende i ny og næ, kan du naturligvis også finde en almindelig enkeltbillet.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.