Hvordan er ung-rabatten på rejsekort i forhold til DSB’s andre unge-rabatter?

Med rejsekort personligt ung får du en særlig kundetypepris som ung, når du rejser mellem takstområderne, mens du på rejser indenfor de lokale takstområder har samme rabatter som en voksen på rejsekort.  Den rabat du får som ung på rejsekort på rejse over takstgrænser er ikke magen til den rabat, du kan opnå med DSB Ung Kort eller Ungdomskort på samme rejser med DSB Ungdomsbillet, hvor din rabat kun afhænger af hvilken dag, du rejser. På rejsekort afhænger din pris af, hvornår og hvor meget, du rejser.

Vi anbefaler derfor, at du undersøger, om det bedst kan svare sig for dig at rejse med rejsekort eller bruger andre af vores kort og billetter som ung, da din rejsekortpris afhænger af hvor, hvornår og hvor meget du rejser.
Beregn din pris med rejsekort ung 

Takstgrænser og takstområder

LUK

Rejser mellem landsdelene 

Danmark er inddelt i takstområder. Hvis du rejser inden for et takstområde, er det lokale trafikselskab, der fastsætter din pris og udsteder din billet. Rejser du derimod hen over en takstgrænse mellem takstområderne (de grå eller stiplede grå streger på landkortet), fastsætter vi i DSB prisen, og du kan købe en billet eller kort hos os. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et stort takstområde

DSB kan også udstede billetter og kort indenfor dette takstområde. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du Ungdomskort, er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris.  

Læs mere om takstgrænserne og takstområder for rejsekort 

Hjalp denne side dig?

Ja Nej Ved ikke