Vallensbæk Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Vallensbæk Station

Vallensbæk Station er en S-togsstation på Køge Bugt banen. Fra stationen her kan du rejse ud af Hovedstaden mod Solrød Strand eller modsat ind mod indre by med linje A. Herfra har du mulighed for at skifte til en anden strækning, såfremt du ikke kan nå din slutdestination med Køge Bugt banen. Ønsker du at skifte før, er det også muligt i Ny Ellebjerg, hvor Linje F krydser Køge Bugt banen. Linje F strækker sig fra Ny Ellebjerg til Hellerup og krydser samtlige S-togslinjer på sin vej.

Rejs med Københavns S-tog

Det københavnske S-togssystem består som sagt af 6 S-togslinjer og Linje F, der forbinder alle strækningerne. Det gør det med andre ord nemt og overskueligt for dig, hvis du gerne vil skifte til en anden linje. Vil du have et overblik over alle S-togslinjerne, kan du til enhver til orientere dig i Linjekortet her. Herpå kan du nemt gennemskue systemet og se, hvilken strækning der passer til din rejse.

Sammen med metro, bus og regionaltog udgør S-togene ét stort, velfungerende infrastrukturelt system, som dækker hovedstadsområdet og mere til. Med S-toget kan du nemt rejse frem og tilbage mellem Københavns indre by og de 6 S-togslinjers slutdestinationer – Klampenborg, Farum, Frederikssund, Hillerød, Køge og Høje Taastrup. Spring på det tog, der passer ind i dine planer. S-tog er karakteriseret ved at have hyppige afgangstider, korte stationsophold og mange standsninger på strækningen.

Find din billet her!

Sørg altid for at tjekke, at din billet er gyldig i de zoner, du rejser i, før rejsen påbegyndes. Er du i gang med at planlægge en rejse, hvor du skal med S-toget, så kan du her på hjemmesiden orientere dig om køreplanerne samt om, hvilke afgangstider og priser, du kan få. Alt du skal gøre, er at udfylde informationerne om rejsen. Vil du tjekke køreplaner inden afgang? Gør det her!

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.