Solrød Strand Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Solrød Strand Station

Solrød Strand Station er en S-togsstation beliggende på Køge Bugt-banen og er derfor en del af det københavnske S-togsnet. Stationen ligger i Solrød ud til Køge Bugt, og er den sidste på Linje A. Linje E fortsætter på samme strækning, dog videre til Køge. Køge Bugt-banen strækker sig fra Køge til København. Fra København H kører linje A også mod Hillerød og linje E kører mod Holte. S-togslinjerne er et stort system, hvortil linjekortet kan være et godt værktøj til at orientere sig og få et overblik. Tag et kig på Linjekortet her!

På Solrød S-togsstation finder du gode faciliteter og adgangsforhold. Foruden trapper og elevator, der gør stationen brugbar for alle, så er der også en ventesal og billetautomat. I forbindelse med Solrød Strand indkøbscenter, som ligger ved stationen, er der også adgang til forskellige butikker. Hvad end du ankommer til stationen med bil eller cykel, finder du gode parkeringsforhold – lad din cykel stå ugeneret på den aflåste cykelparkering.

Rejs med billet og kort

Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem, hvilket betyder, at du kan rejse frit mellem busser, metro og tog – såfremt din billet er gyldig i de zoner, du rejser i. Du kan købe din billet i billetautomaten på stationen, online på DSB.dk eller via DSB app. Er du indehaver af et Rejsekort, kan du naturligvis også benytte dig af det i S-toget blot ved at checke ind og ud ved rejsens start og slutning. Vil du vide mere, om hvilke muligheder du har for forskellige billet- og kortløsninger? Her på DSB.dk kan du i oversigten billetter og services se de forskellige muligheder.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.  

DSB Billetautomat

LUK

Der er en DSB Billetautomat på alle vores stationer.

I Billetautomaten kan du købe:
Enkeltbilletter
Voksen
Barn (0-11 år)
Barn (12 - 15 år inkl.)
Hund (købes som barn (12-15 år))
Ung (gælder ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, i Nordjylland, samt strækningerne Esbjerg-Varde-Nørre Nebel og Vemb-Lemvig-Thyborøn banen)
Voksen 65+-billet
Cykelbillet
Pladsbillet

Billet og Pladsbillet kan købes 2 måneder i forvejen.

Der skal altid indgå en togstation i din rute, for at vi kan udstede en billet.

Billetterne sælges til DSB og Arriva-stationer samt lokalbaner uden for det takstområde, som stationen ligger i.

Automaten sælger også voksen- og børnebilletter til lokale trafikselskaber ved rejser inden for det pågældende takstområde. Voksen-65+-billetter til lokale trafikselskaber kan købes i takstområder, hvor denne billettype findes.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn (inkl. Hovedstadsområdet)
Ud over de nævnte produkter kan du i Billetautomater som står i Hovedstadsområdet (zone 1-99) også købe Enkelt- og Returbilletter til stationer i Skåne (efter Øresundstakstsystemet). Endelig kan du også forny DOT Pensionistkort (inden for zone 1-99).

Ungdomsbillet findes ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn:

  • Har du et gyldigt Ungdomskort, skal du købe en billet til et barn (12-15 år)

Sønderjylland
De Billetautomater der står i Sønderjylland sælges også enkelt- og returbilletter til Nordtyskland via Tønder. Billetten er gyldig til rejse i Arriva, RB, SH, NOB og neg's tog.

Nordjylland
Ungdomsbillet findes ikke i Nordjylland.

Afhentning
Billetter, Pladsbilletter, som du har bestilt i DSB Netbutik eller i DSB Kundecenter, kan afhentes med bookingnummeret og betales i automaten.

Betaling
Køb i Billetautomaten kan betales med alle danske mønter eller med Dankort, VISA/Dankort, VISA, Eurocard, MasterCard, Maestro og VISA Electron.
Automaten tager kort udstedt i udlandet af typen: VISA, Eurocard og MasterCard.
Betaling med mønter og kort kan ikke kombineres i samme køb. På udvalgte stationer kan der betales med sedler.