København H

 

Åbningstider

DSB Salg & Service indland & udland
Mandag - fredag07.00-20.00
Lørdag - Søndag08.00-18.00
Stationskontor og Hittegodskontor
Mandag - fredag08.00-20.00
Lørdag - Søndag10.00-17.00

DSB 7-Eleven (uden billetsalg)
Mandag - torsdag05.00-02.00
FredagDøgnåbent
LørdagDøgnåbent
Søndag05.00-02.00

Bagagecenter
Mandag - fredag05.30-01.00
Lørdag05.30-01.00
Søndag06.00-01.00

Adgangsforhold

 • Elevator
 • Trapper
 • Rulletrapper

Service

 • DSB 7-eleven
 • Billetsalg
 • DSB Billetautomat Læs mere om billetautomaterne
 • Salg af billetter til udlandet
 • Andre butikker
 • Handicapservice på stationen Læs mere om Handicapservice
 • Toiletter/Handicaptoilet Betalingstoilet
 • Ventesal/forhal Lukket pga. rengøring mellem 02.15 og 04.30 dog ikke nat efter fredag & lørdag
 • DSB 1' Lounge Åben mandag - fredag; 6.15 - 19.00 - Lukket omkring højtider inklusiv grundlovsdag Læs mere om DSB 1' Lounge
 • Hittegods Personlig henvendelse mandag-fredag kl. 8-20. Lørdag og søndag kl. 10-17. Telefonisk henvendelse mandag-fredag kl. 9-11, tlf: 24 68 09 60. Ændrede åbningstider omkring helligdage
 • Bagagebokse Åben mandag-lørdag 05.30-01.00, søndag 06.00-01.00 Læs mere om Bagagecenter
 • Parkering 28 pladser. Belægning: 79% Læs om belægningsprocenten
 • Cykelparkering

Mere om København H

Københavns Hovedbanegård – eller populært bare kaldet København H – bruges af mere end 100.000 passagerer hver dag, og alle regionaltog, fjerntog samt seks ud af syv S-togslinjer passerer igennem København H. Passagermæssigt er København H således Danmarks næststørste station – kun overgået af Nørreport Station, der er den travleste station i landet. Med andre ord er det svært at komme udenom København H, hvis du skal på rejse med toget i Hovedstadsområdet, og det gælder uanset, hvor turen går hen.

Masser af faciliteter på København H

Som en af de største stationer i Storkøbenhavn har København H selvfølgelig adgang til alt, hvad du kan få brug for forud for din rejse. Stationen ligger centralt tæt på både Tivoli, Strøget, Rådhuspladsen og et væld af forskellige butikker, og bevæger du dig indenfor på Hovedbanegården er her også masser af forskellige shopping-muligheder at finde. Særligt er her masser af forskellig take-away af både den sunde og mindre sunde slags, så du kan få tilfredsstillet alle dine smagsløg.
København H råder selvfølgelig også over mange andre faciliteter. Du kan købe billet i både billetautomaterne og i det betjente billetsalg, ligesom at du kan opbevare din bagage i vores bagagebokse, indtil du skal afsted. Det giver mere fleksibilitet til at bevæge dig frit rundt i byen, hvis du har et ophold på København H, inden du skal videre med toget, og du gerne vil udnytte tiden bedst muligt uden at skulle have din bagage med på slæb. København H har blandt andet også cykelparkering, toiletter og hittegodskontor, hvis du skulle være så uheldig at glemme nogle af dine personlige ejendele i et af vores tog.

Rejs fra København H med DSB i dag

Der er nærmest ingen grænser for, hvor i Danmark du kan komme hen, når du rejser med DSB. Tag toget fra Københavns Hovedbanegård, og kør på en kortere eller en længere strækning for at nå frem dertil, hvor du ønsker. Det er nemt og bekvemt at rejse med os, og vi gør altid vores bedste for, at du får en rigtig god rejse, uanset hvor turen går hen. Tiden i toget kan du bruge præcis, som du har lyst til, og du kan få en dejlig tur både alene og sammen med andre. Slap af, og brug turen på at samle ny energi til de oplevelser, der venter dig på din slutdestination. Du kan eksempelvis bruge togturen på hyggesnak med din sidemand eller på at læse, høre musik, sove eller andet, der giver dig god energi.

Køb den rette billet på DSB.dk

Hvad end du rejser med regionaltog, InterCity, InterCityLyn eller S-tog til eller fra Københavns Hovedbanegård, så har vi en billet, der passer til dig og dine rejsevaner. Du kan til enhver tid købe standard enkeltbilletter eller zonebilletter, når du skal rejse en enkelt tur med toget. Men rejser du oftere, måske dagligt eller flere gange om ugen på samme strækning, så kan det være en god idé at overveje en anden billetløsning. Vi tilbyder et hav af både kort- og billettyper, eftersom at der ikke er to rejsendes behov, der er ens. Derfor finder du forskellige kort, herunder Rejsekort, som eksempelvis tager højde for, at du rejser ofte eller meget i perioder. Rejser du som ung, pensionist eller turist til og fra Københavns banegård, så finder du også masser af information herom på DSB.dk.

InterCityLyn

LUK

InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.  

DSB Billetautomat

LUK

Der er en DSB Billetautomat på alle vores stationer.

I Billetautomaten kan du købe:
Enkeltbilletter
Voksen
Barn (0-11 år)
Barn (12 - 15 år inkl.)
Hund (købes som barn (12-15 år))
Ung (gælder ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, i Nordjylland, samt strækningerne Esbjerg-Varde-Nørre Nebel og Vemb-Lemvig-Thyborøn banen)
Voksen 65+-billet
Cykelbillet
Pladsbillet

Billet og Pladsbillet kan købes 2 måneder i forvejen.

Der skal altid indgå en togstation i din rute, for at vi kan udstede en billet.

Billetterne sælges til DSB og Arriva-stationer samt lokalbaner uden for det takstområde, som stationen ligger i.

Automaten sælger også voksen- og børnebilletter til lokale trafikselskaber ved rejser inden for det pågældende takstområde. Voksen-65+-billetter til lokale trafikselskaber kan købes i takstområder, hvor denne billettype findes.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn (inkl. Hovedstadsområdet)
Ud over de nævnte produkter kan du i Billetautomater som står i Hovedstadsområdet (zone 1-99) også købe Enkelt- og Returbilletter til stationer i Skåne (efter Øresundstakstsystemet). Endelig kan du også forny DOT Pensionistkort (inden for zone 1-99).

Ungdomsbillet findes ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn:

 • Har du et gyldigt Ungdomskort, skal du købe en billet til et barn (12-15 år)

Sønderjylland
De Billetautomater der står i Sønderjylland sælges også enkelt- og returbilletter til Nordtyskland via Tønder. Billetten er gyldig til rejse i Arriva, RB, SH, NOB og neg's tog.

Nordjylland
Ungdomsbillet findes ikke i Nordjylland.

Afhentning
Billetter, Pladsbilletter, som du har bestilt i DSB Netbutik eller i DSB Kundecenter, kan afhentes med bookingnummeret og betales i automaten.

Betaling
Køb i Billetautomaten kan betales med alle danske mønter eller med Dankort, VISA/Dankort, VISA, Eurocard, MasterCard, Maestro og VISA Electron.
Automaten tager kort udstedt i udlandet af typen: VISA, Eurocard og MasterCard.
Betaling med mønter og kort kan ikke kombineres i samme køb. På udvalgte stationer kan der betales med sedler.

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.