Grøndal Station

 

Adgangsveje

  • Trapper

Service

Mere om Grøndal Station

I Vanløse, nærmere bestemt Grøndal, finder du Grøndal S-togsstation. Den er beliggende på Godthåbsvej, hvilket er det tilnavn, stationen havde før det blev skiftet til Grøndal. Grøndal Station er placeret på S-togsnettets linje F, der strækker sig på tværs af S-togslinjerne og løber fra Hellerup til Ny Ellebjerg. Linje F fungerer i dag som et bindeled mellem de øvrige S-togsbaner, hvilket gør et skift mellem dem nemt, hurtigt og overskueligt. Tag et kig på Linjekortet, og få et overblik over S-togsnettet.

Adgang og faciliteter på Grøndal St.

På Grøndal S-togsstation finder du de fornødne faciliteter, der skal være på et trinbræt som dette. Trinbrættet er et udtryk for, at stationen er en mindre jernbanestation, hvorpå du ikke finder meget andet end en billetautomat. På Grøndal S-togsstation kan du parkere din cykel på den dertil indrettede parkeringsplads – det er ikke muligt at parkere bilen her.

Som en af de eneste tilbageværende S-togsstationer, har Grøndal ikke elevator, og har aldrig haft det. Men ikke desto mindre er det ikke noget problem at komme på toget, selvom du skulle være i kørestol eller medbringe barnevogn, da det er muligt at benytte tilkørselsramperne til perronen fra de tilstødende sideveje.

Her på siden kan du tjekke køreplaner og få anden trafikinformation, hvilket er med til at give dig et billede af, hvordan S-togsnettet fungerer. Få overblik over togtrafikken her.

Køb billet til S-toget online

Der er flere muligheder, når det gælder kort eller billetkøb til S-togene i hovedstadsområdet. Det være sig de almindelige billetter, du køber her på siden, på DSB app eller fysisk i billetautomaten på stationen. Alt hvad du skal spørge for er, at billetten er gyldig i de zoner, du skal rejse igennem. Foruden de almindelige billetter findes der som bekendt et populært alternativ – Rejsekortet. Med dette kort ved hånden har du altid din billet tæt på samtidig med, at det helt automatisk udregner zoner og pris ud, så du ikke skal bekymre dig om det. Læs mere om fordelene ved et Rejsekort her.

S-tog: kort og godt

S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.

6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.

Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.

Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.

Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

DSB Billetautomat

LUK

Der er en DSB Billetautomat på alle vores stationer.

I Billetautomaten kan du købe:
Enkeltbilletter
Voksen
Barn (0-11 år)
Barn (12 - 15 år inkl.)
Hund (købes som barn (12-15 år))
Ung (gælder ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, i Nordjylland, samt strækningerne Esbjerg-Varde-Nørre Nebel og Vemb-Lemvig-Thyborøn banen)
Pensionist 67+-billet
Cykelpladsbillet
Pladsbillet

Billet og Pladsbillet kan købes 2 måneder i forvejen.

Der skal altid indgå en togstation i din rute, for at vi kan udstede en billet.

Billetterne sælges til DSB og GoCollective-stationer samt lokalbaner uden for det takstområde, som stationen ligger i.

Automaten sælger også voksen- og børnebilletter til lokale trafikselskaber ved rejser inden for det pågældende takstområde. Pensionist 67+-billetter til lokale trafikselskaber kan købes i takstområder, hvor denne billettype findes.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn (inkl. Hovedstadsområdet)
Ud over de nævnte produkter kan du i Billetautomater som står i Hovedstadsområdet (zone 1-99) også købe Enkelt- og Returbilletter til stationer i Skåne (efter Øresundstakstsystemet). Endelig kan du også forny DOT Pensionistkort (inden for zone 1-99).

Ungdomsbillet findes ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn:

  • Har du et gyldigt Ungdomskort, skal du købe en billet til et barn (12-15 år)

Sønderjylland
De Billetautomater der står i Sønderjylland sælges også enkelt- og returbilletter til Nordtyskland via Tønder. Billetten er gyldig til rejse i GoCollective, RB, SH, NOB og neg's tog.

Nordjylland
Ungdomsbillet findes ikke i Nordjylland.

Afhentning
Billetter, Pladsbilletter, som du har bestilt i DSB Netbutik eller i DSB Kundecenter, kan afhentes med bookingnummeret og betales i automaten.

Betaling
Det findes billetautomater fra forskellige togselskaber på stationerne, alt efter hvilket selskab der kører på strækningen. Derfor kan det variere, hvilke betalingsmidler der kan benyttes. Læs mere billetautomaterne og deres betalingsmidler, på dsb.dk/billetautomater.

For køb i DSBs billetautomater kan betales med alle danske mønter eller med Dankort, VISA/Dankort, VISA, Eurocard, MasterCard, Maestro og VISA Electron.
Automaten tager kort udstedt i udlandet af typen: VISA, Eurocard og MasterCard.
Betaling med mønter og kort kan ikke kombineres i samme køb. På udvalgte stationer kan der betales med sedler.