Bagage i toget

Du kan tage din håndbagage gratis med i alle tog. Den må dog ikke være til ulempe, gene eller fare for andre passagerer og ikke fylde mere, end den kan ligge over eller under sædet.
De maksimale mål er 100 x 60 x 30 cm. Vær opmærksom på, at hvis håndbagagen er større end disse mål, kan togpersonalet afvise den.
Når du tager din håndbagage med i toget, er det på eget ansvar.

Ændrede regler for el-løbehjul 

Fra 1. juni 2019 bliver el-løbehjul, der overstiger målene 100x60x30 cm, sidestillet med en cykel, hvilket medfører krav om en cykelbillet. Sammenklappede el-løbehjul kan dog medtages som håndbagage, hvis det ikke overstiger målene 115x60x30 cm.

El-løbehjul kan medtages gratis i S-tog, jf. reglerne for cykelmedtagning. 

I sommerperioden (1. maj til 31. august), skal du altid bestille en cykelpladsbillet til et el-løbehjul, der overstiger målene, hvis du skal have det med i InterCity og InterCityLyn.

Almindelige løbehjul (uden el) er omfattet af reglerne for håndbagage - maksimalt 100x60x30 cm.

Bagage i toget til udlandet

Du kan tage håndbagage med i toget. Håndbagage er tasker, pakker og andet, hvis mål ikke overskrider 100 x 60 x 30 cm, og som kan opbevares over og under din egen plads i toget uden at genere andre passagerer. Tilsvarende gælder for sammenklappede cykler og kørestole uden motor. Det er tilladt at medbringe 3 stk. håndbagage pr. person. Større ting som ski, barnevogne og store musikinstrumenter kommer kun med, hvis der er egnede pladser i toget.

Hjalp denne side dig?

Ja Nej Ved ikke