Nürnberg

Tag toget til oplevelser i Tyskland - fx Nürnberg i delstaten Bayern

Tag toget til Nürnberg med DSB og nyd udsigten fra byens slot

Nürnberg ligger i delstaten Bayern i Tyskland og er en stor by, der er særligt kendt for sine mange årlige messer inden for forskellige områder som blandt andet legetøj og diverse mad fra forskellige lande. Det kan derfor være særdeles interessant at tage med tog til Nürnberg for en weekend eller en uges tid – både hvis du har en specifik interesse inden for et af de temaer, der præsenteres på messerne, eller du blot er nysgerrig og åben for ny inspiration.
Nürnberg er dog også meget andet end blot sine messer. Byen er et historisk knudepunkt, da det var her, at retsopgøret efter 2. verdenskrig fandt sted, og byens mange historiske museer vidner da også om, at Nürnberg – sammen med resten af Tyskland – spiller en central rolle i verdenshistorien. Herudover er Nürnberg også rig på kultur, og tager du med tog til Nürnberg, kan du blandt andet opleve et væld af flotte kirker, parker og arkitektoniske bygninger med historisk betydning for Nürnbergs udvikling til det, som byen er i dag.

Tag toget til Nürnberg

I Nürnberg er der plads til både store og små, så tag endelig både familie og venner med på tur. Børnene vil helt sikkert elske jernbanemuseet – DB Museum – og det store madmarked – Hauptmarkt. I december er der julemarked i Nürnberg, og det er derfor oplagt at tage tog fra København til Nürnberg for at komme lidt væk hjemmefra og samtidig få shoppet julegaver til dem, I holder af. Nürnberg er dog skøn på alle tider af året, så tag afsted, når I har tid, og få masser af oplevelser med hjem i bagagen.
Blandt hovedattraktionerne, som I ikke må gå glip af, når I er i Nürnberg, er også det smukke slot, Kaiserburg Nürnberg, der er byens vartegn og markerer indgangen til den gamle bydel i Nürnberg. Det er også her, I finder de gamle bindingsværkshuse og andre levn fra den tid, hvor Nürnberg var middelalderby. Meget mere idyllisk bliver det ikke, end når I træder inden for i den gamle bydel med Kaiserburg Nürnberg som det primære tilløbsstykke, der trækker turister til hele året rundt.

Rejs fra København til Nürnberg med DSB

Planlægger du en rejse til Nürnberg i Tyskland? Så overvej DSB som din rejsemakker ved at tage toget fra København til Nürnberg og retur igen, når ferien er slut. Vi bringer dig hurtigt og sikkert fra A til B, og alt du skal gøre er at pakke kufferten, huske billetten og stige på toget til Nürnberg på dit valgte afgangstidspunkt.
Med DSB har du altid adgang til billige togbilletter til Nürnberg, og du kan tage af sted, lige når det passer dig. Bestil dine billetter til Nürnberg i dag. Vi glæder os til at byde dig velkommen ombord i toget!

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.