Tyskland

Tag toget til Tyskland - find billige billetter til eksempelvis Berlin, Hamburg, Lübeck eller München.

Tag toget til fx Berlin, Hamburg eller Lübeck

Ferie i Tyskland

Vores naboland Tyskland er et oplagt rejsemål - det er hurtigt og nemt at komme dertil og så byder landet på et hav af forskelligartede byer, seværdigheder og oplevelser generelt. Rejser til Tyskland har været populære i mange år, og med DSB gør vi det muligt for dig at komme frem og tilbage til lige præcis den by, du kunne tænke dig at opleve. Hvad end det er hovedstaden Berlin, Hamburg eller måske en tur til Harzen, du overvejer at besøge, så kan du med DSB altid finde billige rejser til Tyskland. Vi gør det nemt og bekvemt for dig på turen derhen!  

Find din rejse

Rejs med DSB

Kør selv ferie til Tyskland er altid en god ide. Det er nemt at komme dertil, og med de mange forskellige, og spændende tyske byer, er det også nemt at komme frem og tilbage imellem dem. Her mener vi naturligvis ”kør selv” med DSB. Mulighederne er uendelige, og fordelene er mange. Hop på toget og nyd din rejse uden at skulle koncentrere dig om andet end afslapning og hygge. Samtidig er det en god mulighed for at få set en masse fantastisk natur, imens toget ruller hen over landskabet. Som altid er det også muligt at rejse med DSB på forskellige klasser. Skal togrejsen være lige det ekstra lækker eller har du bare brug for ro på rejsen, er 1. klasse også den oplagte valgmulighed for dig. Læs mere om, hvordan det er at rejse med 1. klasse her.

Se rejsebetingelser

Toget som alternativ

I dag er det muligt at rejse på mange forskellige måder – fly, tog, bil eller bus. Toget er ikke nødvendigvis den hurtigste rejseform, men for mange er selve rejsen frem og tilbage også en del af hele oplevelsen. Skal du på tur med hele familien, er det absolut oplagt at rejse med DSB, da det giver en masse frihed og ikke mindst mulighed for kvalitetstid. Hos DSB kan vi ligeledes tilbyde dig billige rejser til Tyskland, så tag toget!

Find din rejsetid her

Fordelene ved at rejse med DSB

Vi har her listet de væsentligste fordele op ved at rejse med DSB frem for med bil, bus eller fly:

 • Billige billetter på udvalgte destinationer og afgange
 • Mulighed for at vælge 1. klasse
 • Gode og rummelige kupeer med plads til alle
 • God tid til at hygge med og koncentrere dig om dine medrejsende – familie, venner eller kolleger
 • Fri for trafik og kødannelse på motorvejene
 • Du får set byer, områder og natur, som du ellers ville gå glip af

Billige rejser til Tyskland

Med DSB er det muligt at rejse billigt til Tyskland! Vi tilbyder billetter til mange forskellige rejsemål, helt ned til kun 220 kr. med Orange Europa, og det er nemt og bekvemt for dig som passager. Du kan fx komme fra Aarhus til Berlin på mindre end 7 timer. Rejser du med hele familien, skal du samtidig ikke bekymre dig om, at det kommer til at koste dig en formue. For har du børn eller børnebørn op til 15 år, kan du tage dem gratis med på turen. Så tag toget og slip for de mange ting du skal forholde dig til, hvis I i stedet vælger at pakke bilen og køre afsted. For ud over udgifterne til brændstof er der også forsikring og diverse skatter og afgifter at tænke på, alt dette slipper du for, når du vælger at rejse med toget – så spar pengene og nyd turen med DSB. Klik dig ind her og find ud af, hvad din rejse koster.

Find din Orange Europa billet her

Berlin – Europas Metropol

Med DSB er det nemt og hurtigt at komme til Berlin og du kan finde billetter til en billig pris. Berlin er en by, der altid er i konstant udvikling, og danskerne har i årevis valfartet hertil – og med god grund. Berlin er den perfekte storby, da den kombinerer alle de ting vi forventer at finde i en storby, og når du har brug for en pause, rummer byen ligeledes store grønne arealer, hvor det er muligt at trække sig tilbage og bare slappe af. Du har garanteret hørt om nogle af byens helt store seværdigheder, såsom Brandenburger Tor, Berlinmuren, Holocaust-mindesmærket, Berlin Cathedral, Alexanderplatz og ikke mindst Kurfürstendamm. I Berlin er der masser at give sig til, og tager du toget, kommer du både nemt og sikkert frem og tilbage. 

Læs mere om Berlin

Find din billet til Berlin

Hamburg

Hamburg har længe været en af de mere undervurderet by i Tyskland, men de senere år har danskerne fået øjnene op for alt det fantastiske, som byen har at tilbyde. Her finder du nemlig en by der har det hele -  og dette er med en relativ kort rejsetid fra Danmark. Hamburg er paradis for modeelskere og madglade turister, og med et yderst pulserende byliv er det umuligt at kede sig her. Byen byder desuden på populære seværdigheder som Ohlsdorf Kirkegård, Skt. Michaelis-kirken, Miniature Wunderland og Hamburg Fischmarkt. Tag med DSB til Hamburg – det er en oplevelse værdig!

Læs mere om Hamburg

Find din billet til Hamburg

Lübeck

Lübeck finder du lige ud til Østersøen, og er en af de mindre byer i rækken af de kendte tyske byer. Byen er i dag en pulserende kultur- og handelsby, men er af mange mennesker også kendt for byen med de flotte julemarkeder. Holstentor er byens helt store vartegn, da det er den bedst bevarede byport fra Tysklands middelalder. Lübeck rummer ligeledes flere hyggelige oplevelser, blandt andet en bådtur rundt i den gamle bydel, hvor små bindingsværkshuse skaber en helt særlig atmosfære. Har du en sød tand, er Lübeck ligeledes et paradis for marcipanelskere, og begrebet ”Lübecker Marzipan” er endda kendt verden over, for den ekstra gode kvalitet. Så er det på tide med en lille weekendtur? Med DSB er det muligt at komme til Lübeck på få timer.

Læs mere om Lübeck

Find din billet til Lübeck

Storbyidyl i Köln

På begge sider af Rhinen finder du storbyen Köln. Her troner den enorme domkirke over den moderne by, imens den gamle bydel, belagt med brosten blandt bryggerier, restauranter og værtshuse, er at finde blot få minutter fra byens midte. Köln har længe været en overset by, men med mere end 1 mio. indbyggere, er det en by på størrelse med København, og her er rig mulighed for at blive klogere på både kunst og kultur på de mange museer og seværdigheder. Er du til en lidt anderledes oplevelse, og har du en sød tand, kan du med fordel kigge forbi Imhoff-Chokoladenmuseum – et chokolademuseum, hvor du har mulighed for at tage familien med på chokoladeskole og forskellige guidede turer. Tag toget og nyd turen hele vejen! 

Læs mere om Köln

Find din billet til Köln

Oplev München

Tag toget til München og besøg Tysklands tredjestørste by og selvsagt en ægte storby. Her huses store universiteter, museer og teatre, sportsbegivenheder og ikke mindst Oktoberfesten, som mange måske kender til, eller i hvert fald har hørt om. Vi har her listet nogle af de ”must-see” seværdigheder i München vi mener du ikke må gå glip af:

 • Marienplatz
 • Frauenkirche
 • English Garden
 • Koncentrationslejren Dachau
 • Zoologisk have og mange flere

München er ikke blot kendt for sin Oktoberfest, byen er i lige så høj grad kendt blandt fodboldelskere, for deres fodboldhold FC Bayern München. Byen er desuden utrolig multikulturel, og helt op til 25 % af indbyggerne har et andet statsborgerskab end tysk. Med DSB kan du nyde turen hele vejen og du finder ofte billetter til en rigtig god pris med Orange Europa.

Læs mere om München

Find din billet til München

Frankfurt – Tysklands svar på New York

Tag toget til Frankfurt am Main og opdag hvorfor det har fået kaldenavnet Europas ”Mainhattan”. Byen er for mange et synonym til finans, da bl.a. Den Europæiske Centralbank har hovedsæde her blandt iøjnefaldende skyskrabere. Byen er en metropol for moderne kultur, historie og tradition, og i blandt byens topseværdigheder finder du Kaiserdom Cathedral, River Cruise og Senckenberg Museum. Byen huser mere end 180 forskellige nationaliteter, hvilket gør den til et multikulturelt mekka. Mangfoldigheden ses over alt i byen, hvor afrohår, turbans og hippier færdes i stor stil blandt mænd i jakkesæt og dyre biler. Rejser du med DSB til Frankfurt, er du altså garanteret en storbyoplevelse ud over det sædvanlige!

Læs mere og bliv inspireret til en tur til Frankfurt.

Flensburg

Der er mange gode grunde til at hoppe på toget og tage en tur til Flensburg. Ud over en masse handelsmuligheder, byder byen også på små hyggelige torvepladser, købmandsbaggårde og smukke sejlskibe i fjorden. Byen har en lang maritim historie, og du kan blandt andet tage på Søfartsmuseet og lære mere herom. Desuden kan du tage familien med til Phänomenta, som er et science-center, hvor I kan gå på opdagelse og eksperimentere på livet løs. Hvad end du tager til Flensburg for at handle, shoppe eller udforske byens historie, så er du garanteret en hyggelig tur. Børnene vil elske det! Og med DSB vil du komme nemt og sikkert frem og tilbage!

Læs mere om Flensburg

Bremen

Bremen er en ældgammel by i det nordvestlige Tyskland, der rummer flere seværdigheder på UNESCOs Verdensarvsliste. Her kan du komme til med tog på omkring seks timer fra København, og da byens hovedbanegård ligger lige midt i byen, er det nemt at komme rundt til alting til fods. Af spændende seværdigheder anbefaler vi bandt andet at i kan opleve:

 • Bremer Ratskeller
 • Skt. Petri Domkirken
 • Focke Museum
 • Schnoor Viertel
 • Rolandstatue

Så kunne du tænke dig at besøge en by med masser af historie, så hop på toget og tag til Bremen!

Læs mere om Bremen

Hannover

Tag med DSB til Hannover – en af Tysklands gamle fiskerilandsbyer, som i dag er blevet til en stor messeby, som blandt andet rummer mange arkitektoniske, historiske og kulturelle steder. Kröpcke er hjertet af byen, her bliver der ofte opstillet boder og karusseller i forbindelse med markeder. Oplev ligeledes byens Zoologiske have, som betragtes som en af de bedste i verden. Hannover er desuden kendt for sine kongelige haver; eksempelvis Herrenhäuser Gärten, hvor kunstnere hver sommer optræder på en slags kunstnerisk festival. Så tag til Hannover og du er garanteret livlig aktivitet i kombination med metropolisk idyl.

Læs mere om Hannover

Kiel

Havnebyen Kiel er hovedstaden i Slesvig-Holsten, og ligger ud til Østersøen. Med DSB kan du komme hertil på under fem timer fra København. Er du fan af sejlads, så er Kiel den oplagte destination. Her kan du nemlig hver sommer opleve Kieler Woche, hvor op til 5.000 sejlere og mere end 1.500 arrangementer danner ramme om verdens største sejlfestival. Som tilføjelse hertil rummer Kiel et undervandsmuseum ”Aquarium Kiel” samt et ubådsmuseum. Er du ikke til sejlsport og skibe så frygt ej, Kiel har også massere af shopping muligheder heriblandt, Sophienhof, CITTI-park eller deres populære indkøbsgade Holstenstrasse. Gå ikke glip af en hyggelig tur til Kiel.

Læs mere om Kiel

Naturoplevelser i Harzen

Med DSB kan du hurtigt og nemt komme til Harzen. Harzen er Tysklands nordligste bjergområde og byder derfor på en storslået natur. Her kan du besøge gamle slotte, en nationalpark eller måske endda et julemarked i december. I Harzen er der mulighed for lidt af hvert, og især i Goslar, som er den største by i området, finder i en masse spændende oplevelser. Goslar er en af UNESCO-Verdenskulturarvs byer og byder blandt andet på mange historiske seværdigheder - vi har valgt et udpluk ud til dig her:

 • Rammelsberg
 • Museum im Zwinger
 • Nordharzer Schlangenparadies
 • Kaiserpfalz
 • Frankenberger Plan

Læs mere om Harzen

Rüdesheim am Rhein

Tag toget til den smukke by Rüdesheim am Rhein, som er en lille købstad der er omgivet af flotte vinmarker og deltag samtidig i den årlige vinfest Rüdesheimer Weinfest. I Rüdesheim am Rhein er der rig mulighed for gode vandreture i smukke omgivelser, og om aftenen kan du slå dig løs, da der altid er liv og glade dage i Drosselgasse. Rüdesheim er blevet meget populær, da det er en lille og meget autentisk by, så har en masse at byde på. DSB har her oplistet nogle af de seværdigheder vi synes i skal besøge på jeres tur til Rüdesheim am Rhein:

 • Eibingen Abbey
 • Ehrenfels Castle
 • Niederwald Monument

Læs mere om Rudesheim am Rhein

Düsseldorf

Tag toget til Düsseldorf – hovedstaden i det tyske Nordrhein-Westfalen på den østlige side af Rhinen. Düsseldorf er kendt for deres modemesser og shoppingstrøget, og eftersom at byen er ca. dobbelt så stor som Aarhus, er der rig mulighed for at boltre sig i fortrinlige restauranter og hyggelige barer. Er du vild med biler, byder byen også på et helt bilmuseum, nemlig Classic Remise Düsseldorf, hvor du kan se et fint udsnit af historiske og klassiske køretøjer. Er du mere til en hyggelig gåtur, kan du med fordel spadsere langs den hyggelige Rheinuferpromenade, hvor du har vandet strømmende ved siden af, og hvor der altid summer af aktivitet fra boder, restauranter og diverse arrangementer. Düsseldorf har det hele og med DSB er det nemt og bekvemt at komme dertil! 

Læs mere om Düsseldorf

Industri i Stuttgart

Stuttgart er en af de større byer i Tyskland. Byen er blandt andet kendt for en utrolig industri, hvor både Mercedes-Benz og Porsche har museer. Byen rummer ligeledes også et verdensberømt botanisk institut samt et kunstakademi. Er i afsted med børn, vil det sikkert være et hit med et smut forbi Wilhelma Zoologisk Have, eller hvad med en picnic i Killesberg Park eller Schlossgarten som er en smuk park midt i byen, hvor svaner og ænder hører til i søen, der løber igennem parken. Uanset hvad i er til, så kan du nemt og sikkert rejse med toget til Stuttgart og udforske byen og dens mange seværdigheder. 

Læs mere om Stuttgart

Nürnberg

Skal turen til Tyskland stå i børnenes tegn, så tag toget og besøg den hyggelige by Nürnberg i Bayern. Her finder I et sandt børnemekka, da der hvert år afholdes en kæmpe legetøjsmesse. Ud over messen byder byen også på et legetøjsmuseum, og ved juletid et stort, flot julemarked. Nürnberg rummer naturligvis også masser af andre spændende seværdigheder, blandt andet historiske bygninger og vartegn som:

 • St. Lorenz Kirche
 • Altstadt
 • Kaiserburg Nurnberg
 • Justizpalast
 • Frauenkirche

Læs mere om Nürnberg

Hygge i Leipzig

Den hyggelige by Leipzig emmer af historie, og det er en helt særlig oplevelse at bevæge sig rundt i den gamle bydel, hvor det store renæssancerådhus ligger tæt op ad indkøbspassager og interessante butikker. Besøg fx den storslåede Nikolaikirke, som var en central del af opgøret mod DDR i 1989, eller tag familien med på en anderledes restaurantoplevelse i Auerbachs Keller, hvor I virkelig får fornemmelsen af noget unikt og historisk. Leipzig er noget helt særligt, og med DSB kan du nemt og sikkert komme ud og hjem. Her er blot et udsnit af de mange smukke seværdigheder du kan opleve på din tur i Leipzig:

 • Folkeslagsmonumentet Völki
 • Leipzig Universitet
 • Thomaskirken
 • Gewandhaus orkesterdomicil
 • Völkerschlachtdenkmal

Læs mere om Leipzig

Dortmund

Som fodboldfan kender du garanteret Dortmund, og ikke mindst deres medvirken i Bundesligaen. Dette bærer byen naturligvis præg af, både i form af sit store og velbesøgte stadion Signal Iduna Park, men også via et helt fodbold museum, som kan give enhver fodbold-entusiast julelys i øjnene. Men Dortmund er meget mere end blot fodbold! Byen har et bredt og alsidigt kulturelt liv, og du kan få masser af timer til at gå med at besøge museer, operaer og teatre. Kan du lide øl, så må du ikke gå glip af en tur på Bryggerimuseet! Uanset om du er til fodbold eller kultur, så anbefaler vi at du hopper på toget og tager turen til Dortmund.

Læs mere om Dortmund

Tjek altid din rejseplan inden afrejse

Da der er mange sporarbejder i både Danmark og Tyskland, kan der være ændringer i din rejseplan. Derfor anbefaler vi, at du tjekker rejsetider, før du tager af sted.

 • Indtast fra- og til destinationerne og afgangsdato og -tid
 • Klik 'Find rejse og pris'
 • Vælg den afgang du har købt billet til
 • Klik på 'Rejseinformation'

Find din rejseplan

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er muligt at medbringe cykler i IC-togene mellem Danmark og Tyskland. Det er nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

Mest populære byer i Tyskland