DSB Standardbillet, barn

Standardbilletten til rejser med tog over Storebælt

DSB Standardbilletten til børn

Til dig, der:

 • Er 12-15 år (inkl.)

 • Er under 12 år og rejser alene eller sammen med en voksen/ung/pensionist, der allerede har 2 andre børn under 12 år med på sin billet

 • Skal rejse med tog over Storebælt

Fordele:

 • Med en billet til et barn kan du tage 1 andet barn under 12 år med på rejsen kvit og frit

 • Når et barn rejser med en Standardbillet, kan I selv vælge, hvilken afgang på dagen der passer bedst

 • Prisen for en børnebillet er cirka halvdelen af en billet til en voksen

 • Billetten kan refunderes, hvis du alligevel ikke får brug for den

 • Du kan tage bus, tog og metro direkte fra din afrejsezone til din destinationszone

Hvis du skal rejse lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Hvis du skal rejse lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, på korte rejser (2-8 zoner), kan du læse mere om det her. 

Hvis du skal rejse lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn på lange rejser (9 zoner eller mere), kan du læse mere om det her. 

Hvis du skal rejse lokalt i Jylland og på Fyn

Hvis du skal rejse lokalt i Jylland og på Fyn med tog

Hvis du skal rejse lokalt med tog i Nordjylland (indenfor Nordjyllands Trafikselskabsområde (NT)) eller kun har behov for at rejse med lokalbanen i Midttrafik eller Sydtrafik. Læs mere her.

Hvis du skal rejse til eller fra Bornholm

Hvis du skal rejse til/fra Bornholm, kan du læse mere her. 

Køb billetten her, på din smartphone, i automaten, i DSB Salg & Service eller 7-Eleven på stationerne

Billetten kan refunderes mod gebyr. Hvis I har købt billetten online eller på din mobil, kan I refundere indtil dagen før rejsen uden gebyr.

Takstområder og trafikselskabområder

LUK

Rejser i Jylland og på Fyn

Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

 • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
 • Midttrafik
 • Sydtrafik
 • Fynbus

Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
DSB og Arriva kører som togoperatører i og på tværs af disse trafikområder.

I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.    

Rejser over Storebælt

Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Særligt om visse produkter

Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

Læs mere om takstgrænserne og takstområder på www.rejsekort.dk

Husk Pladsbillet

Det er en god idé at købe Pladsbillet, når du rejse med InterCity eller InterCityLyn og vil være sikker på at få en siddeplads. Træk Pladsbilletten i Billetautomaten på stationen eller hent DSB app til iPhone eller Android smartphones, og køb den der.

Køb pladsbillet her