DSB Børneguidebillet

Når dit barn skal alene med toget i weekenden

Til dig, der:

 • Er 4-15 år (inkl.) og skal alene med toget i weekenden

 • Skal rejse på en længere strækning, fx mellem København-Esbjerg eller København-Aalborg

 • Har brug for tryghed på rejsen og hjælp til at komme af toget det rette sted

Fordele:

 • Send dit barn trygt af sted, selvom det rejser alene

 • Børneguider ledsager dit barn på hele rejsen og sørger for, at barnet bliver hentet som aftalt

Begrænsninger:

 • Hvis dit barn viser det mindste tegn på sygdom skal det af hensyn til at begrænse smitten af coronavirus ikke rejse med Børneguide pt. Når barnet er raskt, er I velkomne i toget igen.

 • Børn med handicap eller børn, der kræver specielle hensyn, fx medicinbehandling eller hjælp ved toiletbesøg, kan ikke køre med DSB Børneguide

 • Børnene skal selv kunne bære deres bagage, der skal have navn og adresse på

 • Dyr og cykler kan ikke medbringes (heller ikke små legecykler)

 • Billetter til Børneguide sælges ikke til rejser lokalt på Sjælland

 • Billetter til strækningen København H - Odense i InterCityLyn kan tidligst reserveres og købes en uge før afrejse

Husk Børneguidebillet, pladsbillet og følgeseddel

Når dit barn benytter DSB Børneguide, skal barnet medbringe en Børneguidebillet og en pladsbillet til den særlige Børneguideafdeling. Herudover kræves en udfyldt følgeseddel, der angiver kontaktinformationer på den, der afleverer barnet og den som afhenter. Børnene rejser i en aflukket afdeling i vognen. 

Husk at bestille plads i god tid

Prisen for Børneguidebilletten svarer til en almindelig børnebillet + ca. 50%, og pladsbilletten til DSB Børneguide koster 30 kr. Bestil plads i god tid. Du kan gøre det allerede 2 måneder før udrejsedagen og bestille plads til hjemturen samtidig.
Du kan ikke kombinere en almindelig pladsbillet med en Børneguide-billet. Du skal have en plads til den særlige afdeling for Børneguide.

Følg med i ændringer omkring DSB Børneguide her på siden

Sporarbejder og andre ændringer betyder desværre også ændringer for vores børneguideafgange. Vi forsøger at opdatere siden her med ændringer, så tjek om der er ændringer - også gerne lige inden afgang.

Husk følgeseddel til dit barn

Når du afleverer dit barn til Børneguiderne, skal du også aflevere en udfyldt følgeseddel.

Hent følgeseddel

I forbindelse med din bestilling af DSB Børneguidebillet behandler DSB de oplysninger om dig, dit barn og modtager af dit barn, som du indtaster i følgesedlen. Oplysningerne bruges til at levere børneguideydelse på dit barns rejse.  DSB er dataansvarlig efter persondatalovgivningen. Oplysningerne indsamles med hjemmel i persondataforordningens art. 6, stk. 1, litra b), da oplysningerne er nødvendige for, at DSB kan levere børneguideydelse til dig.  Oplysningerne vil blive slettet senest 30 dage efter, at dit barns rejse er gennemført. Transaktionsoplysninger vedrørende dit køb af børneguidebillet gemmes i løbende år plus 5 år, jf. bogføringsloven.
Læs mere om dine rettigheder i DSB’s privatlivspolitik her.

Spørgsmål og svar

Læs mere om DSB Børneguidebillet