Zonebilletten Jylland og Fyn, barn

Du kan købe en zonebillet til rejser i Nordjyllands Trafikselskabs (NT) område eller til rejser med lokal- eller privatbane i Midttrafik eller Sydtrafiks områder.

Zonebilletten Jylland og Fyn, barn

Til dig, der:

 • Er 12-15 år (inkl.)

 • Er under 12 år og rejser alene eller sammen med en voksen/ung/pensionist, der allerede har 2 andre børn under 12 år med på sin billet

 • Skal rejse lokalt med tog i Nordjylland (indenfor Nordjyllands Trafikselskabsområde) eller kun har behov for at rejse med lokalbanen i Midttrafik- eller Sydtrafiks område

  Takstområder og trafikselskabområder

  LUK

  Rejser i Jylland og på Fyn

  Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

  • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
  • Midttrafik
  • Sydtrafik
  • Fynbus

  Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
  DSB og Arriva kører som togoperatører i og på tværs af disse trafikområder.

  I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

  Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

  Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.    

  Rejser over Storebælt

  Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

  Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

  Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

  Særligt om visse produkter

  Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

  Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

  Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

  Læs mere om takstgrænserne og takstområder på www.rejsekort.dk

Fordele:

 • Med en billet til et barn kan du tage 1 barn under 12 år med på rejsen kvit og frit

 • Prisen for en børnebillet er cirka halvdelen af en billet til en voksen

 • Du kan kombinere tog, bus, lokal- og privatbane inden for den tid din billet er gyldig i.

 • Du kan refundere billetten helt indtil dagen før afrejse

Begrænsninger:

 • Du skal være steget på toget, bussen eller lokal- eller privatbanen, inden billetten udløber

Pris og gyldighed af din zonebillet

Hvis du køber i DSB's netbutik, i DSB's app eller i DSB automaterne på stationerne beregnes prisen og gyldigheden automatisk for din rejse.

Rejser i Nordjylland (Nordjyllands Trafikselskabs (NT) område)

I Nordjylland kan zonebilletten benyttes til rejser med tog, bus og lokalbane indenfor den tid og de zoner, den er gyldig i.

Rejser med bus, tog og lokalbane i Jylland og på Fyn

kort over trafikselskabområder i Jylland og på Fyn

Spørgsmål og svar