DSB Øresund Familiebillet

For jer der skal rejse 2 eller flere over Øresund

Til jer, der:

 • Skal rejse 2 eller flere sammen over Øresund fra en station i Hovedstadsområdet (zone 1-99)

 • Er en gruppe, som skal rejse sammen over Øresund

Fordele:

 • Billetten gælder til maks 2 voksne og op til 3 børn under 16 år 

 • I behøver ikke være i familie

 • Billetten kan bruges til tog, S-tog, metro og bus i forbindelse med din rejse inden for det omstigningsområde, som står på billetten

  Omstigningsområde

  LUK

  Rejser mellem landsdelene 

  Din togbillet gælder i en vis afstand fra den station, hvor du begynder og slutter din togrejse. Det betyder, at du kan benytte din billet til bus, tog eller Metro i et zoneområde omkring din station. Dette område kaldes for omstigningsområdet. På billetten står omstigningsområdet angivet med et zonenummer eller-bogstav. På zonekortet over hele Danmark er omstigningsområdet angivet med et zonenummer, som står lige efter stationsnavnet. Det er den zone i det lokale takstområde, som du kan rejse i, når du rejser mellem landsdelene til eller fra den pågældende station. 

  Disse regler gør sig også gældende for Rejsetidsgarantibilletter, enkeltbilletter og 10-turskort, der er udstedt før d. 7. april 2019.

  Se takstzone-kort for Danmark

  Hvis du rejser ind i eller ud af Hovedstadsområdet fra en anden landsdel, kan du rejse i de omstigningsområder, der er angivet på billetten med et bogstav. Se takstzone-kort for Danmark.

  Rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

  Hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn afhænger gyldighedsområdet af længden på din rejse.

  På korte rejser 2-8 zoner er billetten gyldig efter ringzonesystemet På lange rejser 9 zoner og derover er billetten gyldig i afrejsezonen og i ankomstzonen, som er vist på billetten med zonenummer. Se zonekort for Sjælland.

  Rejser i Jylland og på Fyn

  For rejser med bus i Jylland & på Fyn er rejsen gyldig efter ringzonesystemet. 
  For rejser som foretages helt eller delvist med tog er billetten gyldig til omstigning i de to zoner, hhv. afrejsezonen og ankomstzonen, som er påtrykt billetten. Man kan benytte billetten til rejser i omstigningsområdet med bus og tog i hele billettens tidsgyldighed. Når man har foretaget sin rejse og er ankommet til sin destinationszone bortfalder retten til omstigning i startzonen.

  Rejser over Øresund

  Gyldigheden fremgår altid af selve billetten. Rejser du fx fra København H til Malmø, kan du rejse i bus, tog eller metro i det danske område (F+L) og i det svenske område (A) i forbindelse med din rejse, før du stiger på eller efter du er steget af Øresundstoget. 

  Bemærk: Hvis Øresundskort skal være gyldigt til rejser med Metro i de valgte zoner, skal der tilkøbes et månedligt tillæg. Læs mere om metrotillægget.
  Derudover vil det på billetten fremgå, om du har valgt at rejse over Øresundsbroen eller via Helsingør-Helsingborg.

  Vær opmærksom på, at omstigningsområdet, der hvor du foretager skift på din rejse, skal stå på din billet. Du kan finde en oversigt over omstigningsområder her

  Eksempel:
  Køber man en billet til rejse fra Odense til Aarhus H, vil man kunne benytte en lokalbus i Odense i startzonen til at rejse til stationen. Når man når Aarhus H, kan man benytte en bybus indenfor omstigningszonen/destinationszonen til at køre videre til en ønsket adresse (men kun hvis den ligger indenfor den pågældende destinationszone – ellers skal man købe en billet til en længere rejse).
  Når man er nået frem Aarhus H, vil man imidlertid ikke længere kunne benytte billetten resten af dagen til at rejse i bybus i startzonen, dvs. Odense.

 • Et barn kan omregnes til en voksen

 • Giver 20% rabat ift. to voksenbilletter

Begrænsninger:

 • Øresundsbilletter er ikke gyldige i SJ's tog (X2000, Snabbtåg og IC)

 • Der udføres fortsat grænsekontrol på togrejser fra Danmark til Sverige og til/fra Tyskland

DSB Øresund Familiebillet er en god idé, hvis familien skal over Øresund fra en af stationerne i hovedstadsområdet (zone 1-99). Billetten gælder for to voksne og op til tre børn under 16 år, og det er ikke et krav, at I er i familie. 

En DSB Øresund Familiebillet er fordelagtig, når I rejser:

 • 2 voksne + 3 børn (under 16 år)
 • 2 voksne + 2 børn (under 16 år)
 • 2 voksne + 1 barn (under 16 år)
 • 2 voksne
 • 1 voksen + 4 børn (under 16 år)
 • 1 voksen + 3 børn (under 16 år)
 • 1 voksen + 2 børn (under 16 år)
 • 5 børn (under 16 år)
 • 4 børn (under 16 år)

Billetten kan købes her

 • DSB Salg & Service
 • DSB 7-Eleven på stationen
 • Billetautomaterne på  DSB stationer

DSB Billetautomat

LUK

Der er en DSB Billetautomat på alle vores stationer.

I Billetautomaten kan du købe:
Enkeltbilletter
Voksen
Barn (0-11 år)
Barn (12 - 15 år inkl.)
Hund (købes som barn (12-15 år))
Ung (gælder ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, i Nordjylland, samt strækningerne Esbjerg-Varde-Nørre Nebel og Vemb-Lemvig-Thyborøn banen)
Voksen 65+-billet
Cykelbillet
Pladsbillet

Billet og Pladsbillet kan købes 2 måneder i forvejen.

Der skal altid indgå en togstation i din rute, for at vi kan udstede en billet.

Billetterne sælges til DSB og Arriva-stationer samt lokalbaner uden for det takstområde, som stationen ligger i.

Automaten sælger også voksen- og børnebilletter til lokale trafikselskaber ved rejser inden for det pågældende takstområde. Voksen-65+-billetter til lokale trafikselskaber kan købes i takstområder, hvor denne billettype findes.

Sjælland, Lolland, Falster og Møn (inkl. Hovedstadsområdet)
Ud over de nævnte produkter kan du i Billetautomater som står i Hovedstadsområdet (zone 1-99) også købe Enkelt- og Returbilletter til stationer i Skåne (efter Øresundstakstsystemet). Endelig kan du også forny DOT Pensionistkort (inden for zone 1-99).

Ungdomsbillet findes ikke på Sjælland, Lolland, Falster og Møn:

 • Har du et gyldigt Ungdomskort, skal du købe en billet til et barn (12-15 år)

Sønderjylland
De Billetautomater der står i Sønderjylland sælges også enkelt- og returbilletter til Nordtyskland via Tønder. Billetten er gyldig til rejse i Arriva, RB, SH, NOB og neg's tog.

Nordjylland
Ungdomsbillet findes ikke i Nordjylland.

Afhentning
Billetter, Pladsbilletter, som du har bestilt i DSB Netbutik eller i DSB Kundecenter, kan afhentes med bookingnummeret og betales i automaten.

Betaling
Køb i Billetautomaten kan betales med alle danske mønter eller med Dankort, VISA/Dankort, VISA, Eurocard, MasterCard, Maestro og VISA Electron.
Automaten tager kort udstedt i udlandet af typen: VISA, Eurocard og MasterCard.
Betaling med mønter og kort kan ikke kombineres i samme køb. På udvalgte stationer kan der betales med sedler.

Spørgsmål og svar

 • Når du rejser til Sydsverige fra et andet sted i Danmark end Hovedstadsområdet, kan du købe din billet i DSB Netbutik Udland. Alternativt kan du bruge dit rejsekort, uanset hvor du rejser fra i Danmark, til Hyllie, Triangeln og Malmø C.

  Som alternativ kan du købe din billet på den station i Hovedstadsområdet (zone 1-99), hvor du stiger på Øresundstoget. Øresundsbilletter kan købes i alle billetautomater på  DSB stationer i Hovedstadsområdet, i DSB Salg & Service og hos DSB 7-Eleven. Husk, at du også skal have en billet for at komme til Hovedstadsområdet. 

 • Gyldigheden fremgår altid af selve billetten. Rejser du fx fra København H til Malmø, kan du rejse i bus, tog eller metro i det danske område (F+L) og i det svenske område (A) i forbindelse med din rejse, før du stiger på eller efter du er steget af Øresundstoget.  

  Bemærk: Hvis Øresundskort skal være gyldigt til rejser med Metro i de valgte zoner, skal der tilkøbes et månedligt tillæg. Læs mere om metrotillægget.
  Derudover vil det på billetten fremgå, om du har valgt at rejse over Øresundsbroen eller via Helsingør-Helsingborg.

  Vær opmærksom på, at omstigningsområdet, der hvor du foretager skift på din rejse, skal stå på din billet. 

  Du kan finde en oversigt over omstigningsområder her