DSB Øresundsbillet

Billetten til rejsen over Øresund

Til dig, der:

 • Skal rejse mellem Hovedstadsområdet (zone 1-99) og Sydsverige en enkelt gang

  Sydsverige

  LUK

  Rejser til Sydsverige omfatter rejser til 

  • Skåne
  • Halland
  • Blekinge
  • Västra Götaland
  • Kalmar len

Fordele:

 • Du kan tage 2 børn under 7 år med over Øresund kvit og frit 

 • Få 20% rabat på dine Øresundsbilletter med Ungdomskort

  Øresundsbillet med Ungdomskort

  LUK

  Du får 20 % rabat på en Øresundsbillet med Ungdomskort. Husk, at du kun kan købe en Øresundsbillet med rabat i Hovedstadsområdet – og kun i DSB Salg & Service og 7-Eleven på stationerne. Køb altid en returbillet, hvis du skal med toget tilbage, for du kan ikke købe Øresundsbilletter med Ungdomskort-rabat i Sverige. Øresundsbilletten giver adgang til Øresundstoget og InterCity Bornholm (mellem København og Ystad). I Danmark kan du også benytte DSB tog, DSB S-tog, Movia, Metroen og lokalbanerne. I Sverige kan du tage Skånetrafikens busser, Pågatåg og SJ’s tog (undtagen X2000).
  Hvis du rejser over Helsingør-Helsingborg, sejler du med Scandlines på din Øresundsbillet.

 • Billetten kan bruges til tog, S-tog, metro og bus i forbindelse med din rejse inden for det omstigningsområde, som står på billetten

  S-tog

  LUK

  S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.  

  Omstigningsområde

  LUK

  Rejser mellem landsdelene 

  Din togbillet gælder i en vis afstand fra den station, hvor du begynder og slutter din togrejse. Det betyder, at du kan benytte din billet til bus, tog eller Metro i et zoneområde omkring din station. Dette område kaldes for omstigningsområdet. På billetten står omstigningsområdet angivet med et zonenummer eller-bogstav. På zonekortet over hele Danmark er omstigningsområdet angivet med et zonenummer, som står lige efter stationsnavnet. Det er den zone i det lokale takstområde, som du kan rejse i, når du rejser mellem landsdelene til eller fra den pågældende station

  Se zonekort for Danmark

  Hvis du rejser ind i eller ud af Hovedstadsområdet fra en anden landsdel, kan du rejse i de omstigningsområder, der er angivet på billetten med et bogstav. Se zonekort for Danmark.

  Rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

  Hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn afhænger gyldighedsområdet af længden på din rejse.

  På korte rejser 2-8 zoner er billetten gyldig efter ringzonesystemet På lange rejser 9 zoner og derover er billetten gyldig i afrejsezonen og i ankomstzonen, som er vist på billetten med zonenummer. Se zonekort for Sjælland.

  Rejser i Jylland og på Fyn

  For rejser med bus i Jylland & på Fyn er rejsen gyldig efter ringzonesystemet. 
  For rejser som foretages helt eller delvist med tog er billetten gyldig til omstigning i de to zoner, hhv. afrejsezonen og ankomstzonen, som er påtrykt billetten. Man kan benytte billetten til rejser i omstigningsområdet med bus og tog i hele billettens tidsgyldighed. Når man har foretaget sin rejse og er ankommet til sin destinationszone bortfalder retten til omstigning i startzonen.

  Eksempel:
  Køber man en billet til rejse fra Odense til Aarhus H, vil man kunne benytte en lokalbus i Odense i startzonen til at rejse til stationen. Når man når Aarhus H, kan man benytte en bybus indenfor omstigningszonen/destinationszonen til at køre videre til en ønsket adresse (men kun hvis den ligger indenfor den pågældende destinationszone – ellers skal man købe en billet til en længere rejse).
  Når man er nået frem Aarhus H, vil man imidlertid ikke længere kunne benytte billetten resten af dagen til at rejse i bybus i startzonen, dvs. Odense.

Kom fra Hovedstadsområdet (zone 1-99) til Sydsverige

Øresundsbilletten kan udstedes mellem en station i Hovedstadsområdet (zone 1-99) og en station i Sydsverige. Billetten fås både til børn og voksne og kan udstedes som returbillet.

Køb billetten i Hovedstadsområdet (zone 1-99) i:

 • Billetautomaterne
 • DSB Salg & Service
 • DSB 7-Eleven 

Fra 21. januar 2018 tilpasses 1’ tillæg og handicaprabat på Øresundsrejser

Den 21. januar 2018 justeres 1’ tillægspriserne over Øresund. Fremover er 1’ tillægget 40 kr. for enkeltrejser og 450 kr. for pendlerkort. Samtidigt indføres 50% rabat til handicaprejser. Ændringerne sker som følge af, at der har været afvigende priser for rejser i hovedstadsområdet sammenlignet med rejser over Øresund.

Sydsverige

LUK

Rejser til Sydsverige omfatter rejser til 

 • Skåne
 • Halland
 • Blekinge
 • Västra Götaland
 • Kalmar len

Andre billetter over Øresund

Rejser I flere sammen, kan det bedst betale sig at købe en Øresund Familiebillet.

Læs mere om Øresund Familiebillet

Spørgsmål og svar