Schwerin

Tag toget til Schwerin – billige billetter med Orange Europa

Schwerin

Med omkring 100.000 indbyggere er Schwerin den andenstørste by i Mecklenburg-Vorpommern i Tyskland. Byen er omringet af søer, og fra Schwerin er der ikke langt til hverken Hamborg, Rostock eller Lübeck.

Den tyske by er kendt for flere ting, men ikke mindst for det prangende og romantiske Schwerin Slot, der ligger på en lille i midt i søen af samme navn som byen. Slottet var oprindeligt residens for hertuger tilbage i begyndelsen af 1900-tallet, men da storhertugen i 1980 trådte tilbage, overtog staten det smukke slot, og i dag huser slottet delstatens parlament. Schwerin har igennem tiden påtaget sig mange forskellige navne.

Byen bliver kaldt både ”Byen med de syv søer”, ”Nordens Firenze”, domkirkeby og residensby. Hvert enkelt af de fire navne dækker rigtig fint over det, byen står for. Her finder du nemlig en perfekt kombination af natur og arkitektur, kunst og historie. Selvom byen er relativt lille i forhold til mange andre tyske byer, så er der rigtig meget at komme efter i Schwerin, og med kun få timers transport fra den danske grænse, så er du ganske enkelt nødt til at slå vejen forbi.

Schwerin – byen med de syv søer

De mange søer i Schwerin er uden tvivl med til at gøre byen til noget helt særligt. Det er derfor en helt unik oplevelse blot at tage traveskoene på og gå en tur rundt blandt søerne, der sørger for en idyllisk stemning. Er du på jagt efter kunst og historie i Schwerin, så bør du lægge vejen forbi både Statsmuseet og ikke mindst Dokumentationszentrum Demmlerplatz, der er et gammelt fængsel, styret af nazisterne, som er blevet lavet til en turistattraktion. Her kan du få et gruopvækkende indblik i, hvordan forholdene var i nazitiden. Derudover formår byen i høj grad også at tryllebinde andre kulturelskere i form af de mange teatre og spillesteder.

Af smukke monumenter, bygninger og vartegn finder du ud over slottet også den mægtige Schwerin Katedral, der helt sikkert skal opleves. Også Rokokohaus og rådhuset er flotte bygningsværker. Derudover finder du mange forskellige steder i byen diverse statuer placeret, heriblandt Herakles Skulptur, Schwebende Viktorien og Obotrit mit Pferd.

Af smukke monumenter, bygninger og vartegn finder du ud over slottet også den mægtige Schwerin Katedral, der helt sikkert skal opleves. Også Rokokohaus og rådhuset er flotte bygningsværker. Derudover finder du mange forskellige steder i byen diverse statuer placeret, heriblandt Herakles Skulptur, Schwebende Viktorien og Obotrit mit Pferd.

For børnene er der selvfølgelig også noget at komme efter i Schwerin. En tur i zoologisk have er sjældent nogen dårlig ide, for her er der også legepladser til de små størrelser, hvilket gør det til et oplagt sted at holde pause fra dagens seværdigheder.

Tag med tog til Schwerin

Et lille stykke nede i Tyskland ligger Schwerin omkranset af vand og grønne områder. Sagt på en anden måde; Schwerin er ren idyl, og det er utrolig nemt at komme dertil. Skal du have hele familien med på tur, så kan I nemt og komfortabelt tage toget. Så er der ingen, der skal koncentrere sig om at køre bilen, og der er ingen grund til at stoppe for at holde spise- eller tissepause. I toget kan I gøre stort set lige, hvad I har lyst til, og det er en meget hyggeligere måde at rejse på.

Måske tænker du, at det lyder dyrt at købe togbilletter til hele familien for at rejse til Schwerin, men sådan behøver det slet ikke være. Det kan faktisk gå hen og blive en relativt billig tur, hvis du fx er ude i god tid og får fat i nogle Orangebilletter. Uanset hvad, så skåner du i hvert fald miljøet og sparer samtidig det besvær, der er ved selv at køre. Kunne du tænke dig at kombinere din tysklandstur med andre destinationer eller lande, så er der rig mulighed for det. Vi tilbyder nemlig billetter til også Frankrig, Italien, Tjekkiet samt flere andre spændende lande i Europa.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.