Tag med toget til Osnabrück

Tag toget til Osnabrück – billige billetter med Orange Europa

Osnabrück

Syd for Bremen og vest for Hannover finder du Osnabrück. Byen er placeret i en smuk dal blandt parallelle højdedrag, hvilket gør byen attraktiv for blandt andet cykelryttere. Osnabrück ligger i Niedersachsen, hvor byen kan prale af at være den tredjestørste med sine cirka 165.000 indbyggere. Byen blev grundlagt helt tilbage i år 780 og led desværre voldsomt under 2. verdenskrig. Dog blev en stor del af de historiske bygninger genopført, og der er derfor stadig rigtig meget historie og ikke mindst middelalderstemning at finde i Osnabrück. Byen bliver kaldt The City of Peace, da det var her, den Westfalske Fred blev indgået efter Trediveårskrigen. Men Osnabrück er kendt for meget mere end det. Det er en by med mange facetter, der lader dig opdage nye sider af byen hver gang, du besøger den.

Byen byder på noget både for dig, der er interesseret i kunst og arkitektur, natur og gastronomi, og det er absolut et besøg værd for både børn, unge, voksne og ældre. Osnabrück er nemlig ikke større, end at du kan finde de fleste seværdigheder inden for gåafstand.

Glæd dig til enestående seværdigheder

Osnabrück er en by med rigtig meget at byde på. Her hersker en livlig kultur, en hyggelig og intim bykerne, spændende specialforretninger og gallerier, samt meget andet. I dag er tidligere murstensbygninger og lagerbygninger fra middelalderen blevet ombygget og forvandlet til små caféer og restauranter, og det resulterer i en helt unik stemning. Der er mange ting, du ikke må gå glip af i Osnabrück. Det er blandt andet en tur forbi det historiske torv, hvor du kan se både rådhuset for Westfalisk Fred, Marienkirche samt borgerhuse.

Af enestående bygningsværker findes også den smukke St. Peter’s katedral, der med dens asymmetriske udseende er en ægte perle i byen. Her er atmosfæren fuld af fred, og når du har set katedralen, kan du slutte af på det tilstødende museum.

Osnabrück Slot og slotshave er ligeledes et besøg værd. I gamle dage var slottet residens for Biskop Ernst August og hans kone, men i dag huser slottet selveste administrationen af byens universitet. En del af slottet bliver desuden benyttet til større offentlige arrangementer, koncerter og kongresser. Slotshaven dækker et stort område, hvor folk slår sig ned på varme sommerdage og nyder solen, deltager i udendørskoncerter mm.

Til dig, der ikke kan få nok af kunst og kultur, så byder Osnabrück også på spændende museer. Felix Nussbaum-museet er både smukt indeni og udenpå. Her kommer du helt tæt på livet og arbejdet for det tysk-jødiske folk, og kan blive meget klogere på naziregimets rædsler. Det er både et imponerende og bevægende museum, der efterlader mange med en klump i halsen. Af andre museer kan du også tjekke ind på Museum Industriekultur eller Domschatzkammer und Diözesanmuseum.

Er du til dyr og natur, så er du naturligvis nødt til at opleve Osnabrück Zoologiske Have. Her kan du opleve alverdens vilde, eksotiske og tropiske dyr, og det er en fantastisk oplevelse for både store og små. Bürgerpark Osnabrück er ligeledes et smukt og hyggeligt sted, hvis du trænger til et sted at slå dig ned for at spise din hjemmelavede frokost.

Rejs med DSB til Osnabrück

Efter godt og vel 4-5 timer i tog fra den danske grænse lander du i skønne Osnabrück. Med DSB kan du være heldig at finde billige Orangebilletter, og i toget er der masser af komfort og tid til afslapning og hygge sammen med resten af familien. Vi synes derfor selvfølgelig, at du skal vælge at rejse med os, når du ikke føler for en tur til Sydeuropa eller gerne bare vil undgå en flyvetur. Vidste du, at du med DSB også kan rejse til både Belgien, Tjekkiet, Italien, Østrig og flere andre lande? Du kan bestille dine togbilletter online, eller du kan ringe til vores Kundecenter Udland, hvor vi med glæde sidder klar til at sammensætte din rejse for dig. Tager du med tog til Osnabrück, så venter der oplevelser for livet - den tid, du bruger på at sidde i toget, forsvinder lynhurtigt blandt smukke landskaber i både det danske og det tyske.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.