Stig på toget til Oldenburg

Tag toget til Oldenburg – billige billetter med Orange Europa

Oldenburg

Den tyske by Oldenburg ligger placeret vest for Bremen i delstaten Niedersachsen. Her bor i omegnen af 162.000 indbyggere.

For mindre end 100 år siden var Oldenburg faktisk hovedstad i hertugdømmet Oldenborg, som senere hen blev i stedet blev indlemmet som forvaltningsområde i Niedersachsen. Oldenburg ligger et godt stykke nede i Tyskland, og herfra er der faktisk ikke særlig langt til Holland. Det betyder dog ikke, at det er besværligt at komme dertil, for du kan rejse dertil med DSB – og vi synes selvfølgelig, at det er den nemmeste måde overhovedet.

I Oldenburg kan du finde den feriestemning, du søger, når du ikke har brug for at rejse til eksotiske feriemål eller gerne bare vil undgå en lang flyvetur. I byen kan du glæde dig over både skøn natur, samt masser af oplevelser i form af både underholdning, kultur, kunst og historie.

Spændende oplevelser venter i Oldenburg

Tag på ferie i Oldenburg og oplev den charmerende by helt tæt på. For dig, der er kunst- og historieinteresseret, så kan du gå på opdagelse på mange spændende museer. Du kan fx kigge forbi Horst-Janssen-Museum, som er det eneste i verden, der udstiller betydningsfulde samlinger fra tegnere og grafikere. Du kan også få en unik oplevelse på Landesmuseum für Natur und Mensch. Her kan du blive meget klogere på Nordtysklands kultur- og naturhistorie. Til sidst skal også nævnes State Museum of Art and Cultural History til dig, der er kunstinteresseret – ikke mindst bygningen er i sig selv et kunstværk.

Af smukke bygninger må du ikke gå glip af det imponerende Oldenburg Slot. Det pragtfulde slot står placeret i den gamle bydel, og herfra florerer spændende historier om gamle herskere. Slottet er bygget i en meget herskabelig stil, og er helt sikkert et besøg værd. Et kig forbi Oldenburg Pulverturm lader dig få et indblik i de resterende bygninger fra byens historiske fæstninger. Tårnet ligger lige i starten af gågaden og er derfor let at finde.

I Oldenburg kan du nyde godt af deres smukke botaniske have, hvor du kan nyde synet af alverdens planter og blomster, men også kan være heldig at møde flere forskellige dyr. En gåtur igennem Oldenburg Slotshave er yderligere noget, du ikke må gå glip af.

Oldenburg er en skøn by, hvor der er masser at se og give sig til for dig, der er vild med kunst og historie. Og selvom det ikke er det, du går allermest op i, eller du har hele familien med inklusiv børn, så er der ingen tvivl om, at I nok skal få en dejlig oplevelse uanset hvad.

Rejs med tog til Oldenburg

Overvejer du en tur til Oldenburg, hvad end det er en forlænget weekend, eller du blot har tænkt dig at gøre et kort stop i byen inden du rejser videre, så kan du tage toget. Fra den danske grænse tager det omkring 4 timer at komme til Oldenburg, og du er derfor et stykke forbi Hamborg. Dog er det et oplagt stop at gøre sig, hvis du fx er på vej til Holland. Hvad end dine planer med Oldenburg er, så synes vi selvfølgelig, du skal tage toget frem og tilbage. Du kan nemlig nemt og bekvemt tage toget frem og tilbage, og det behøver slet ikke være dyrere eller mere tidskrævende, end hvis du selv satte dig bag rattet for at køre.

Til gengæld får du meget mere komfort af at læne dig tilbage i vores bløde sæder hos DSB. Frem for at klemme hele familien ind i en bil, så har I meget mere frihed og tid til at hygge jer, når I sidder i toget. Her kan I få kvalitetstid som familie over et brætspil eller en sjov quiz, eller du kan læse en god bog, hvis du har brug for lidt ro. Samtidig er der intet, der forhindrer dig i at lukke øjnene og tage en lur, når trætheden melder sig. I toget slipper du for alle bekymringerne omkring kødannelse og tæt trafik på motorvejene.

Vi kan altså komme på mange gode grunde til, hvorfor du skal rejse med DSB. Gå på jagt efter billetter til Oldenburg i god tid – så har du chancen for at finde billige Orangebilletter, før de er udsolgt.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.