Tag toget til Lüneburg – billige billetter med Orange Europa

I nærheden af Hamborg finder du Lüneburg, der tilbage i middelalderen var en stor handelsby, hvor der vigtigst af alt blev udvundet salt fra miner. Derfor bliver byen af mange også kaldt Saltminebyen. Netop udvindingen af salt gjorde byen til en af de mægtigste i området, og det var først flere århundreder senere, at denne betydning begyndte at aftage. Først i 1980 blev saltminen lukket, og i dag er Lüneburg indehaver af både trævare- og maskinindustri, forskellige bryggerier, et operahus, teatre og mange andre spændende ting. Her bor i underkanten af 80.000 indbyggere inklusive en masse unge mennesker, der har deres daglige gang på Leuphana Universitetet i byen.

I nærheden af Hamborg finder du Lüneburg, der tilbage i middelalderen var en stor handelsby, hvor der vigtigst af alt blev udvundet salt fra miner. Derfor bliver byen af mange også kaldt Saltminebyen. Netop udvindingen af salt gjorde byen til en af de mægtigste i området, og det var først flere århundreder senere, at denne betydning begyndte at aftage. Først i 1980 blev saltminen lukket, og i dag er Lüneburg indehaver af både trævare- og maskinindustri, forskellige bryggerier, et operahus, teatre og mange andre spændende ting. Her bor i underkanten af 80.000 indbyggere inklusive en masse unge mennesker, der har deres daglige gang på Leuphana Universitetet i byen.

Det kan du opleve i Lüneburg

I Lüneburg er der oplevelser for enhver. Her er et besøg på Saltmuseet selvfølgelig nødvendig for at få et indblik i, hvordan byen fungerede i sin tid. Book en rundvisning og dyk ned i hele historien omkring saltproduktionen, der har haft kæmpestor betydning for byens erhvervsliv og er årsagen til, at byen i dag fortsat er velfungerende og ikke mindst populær blandt både unge og ældre. Er du vild med museer, så kan du også kigge forbi både Museum Lüneburg og East Prussian State Museum, hvor du kan nyde udstillinger og blive meget klogere på tysk historie, og ikke mindst Lüneburg.

Er du til prominente bygninger og vartegn, så har byen også her nogle unikke ting at byde på. Du kan fx tage et kig forbi byens kloster, der har eksisteret siden år 1150, hvor det blev bygget til at være et kvindekloster. Klosteret har igennem årene været udsat for lidt af hvert i form af både en voldsom ildebrand, der resulterede i en omfattende genopbyggelse, samt ødelæggende skader efter nedrivning af en jernbanebro. Dog står klosteret stadig i dag og er blevet et af byens vartegn, hvor mange turister hvert år kigger forbi.

Ud over museer og smukke bygninger kan du også besøge Lüneburgs multiteater, hvor du kan købe billet til alt lige fra opera og musicals til balletter og andre teaterforestillinger. Lüneburg er en by, der har masser at byde på. Har du kun et par dage i byen, så er noget så simpelt som en gåtur rundt i byen en sikker måde at se mange fantastiske ting, natur og bygninger på. Ikke mindst ned til Ilmenau kan du nyde byen fra dens skønneste og mest stemningsfulde side.

Når du trænger til en pause fra sightseeing, så slå dig ned i Kurpark og nyd duften af blomster og nyslået græs. Parken er absolut et besøg værd, ikke mindst pga. den særlige saltvandskilde, der løber der. Uanset hvad du er mest til, når det kommer til seværdigheder, så er Lüneburg en utrolig hyggelig by med en dejlig og afslappet stemning.

Med tog til Lüneburg

Har Lüneburg fanget din interesse, og er du blevet nysgerrig efter at opleve byen, så gælder det bare om at komme i gang med planlægningen. Byen er placeret syd for Hamborg, og det betyder en transporttid fra den danske grænse på omkring 2,5-3 timer. Til gengæld er der kun en kort køretur ind til storbyen Hamborg, eller måske du kan besøge byen på vej frem eller tilbage? Hvordan du end har tænkt dig at sammensætte din rejse, så kan du nemt og bekvemt køre med tog til Lüneburg.

Du kan tage toget direkte fra de danske stationer og rejse med DSB hele vejen. Det er en perfekt løsning til dig, der ikke kan lide at flyve, men samtidig heller ikke rigtig har lyst til en lang køretur i bilen. I toget læner du dig blot tilbage med en god bog, et spil kort med familien, en lækker madpakke og en kop kaffe. Og når du får lyst, så kan du endda også lukke øjnene og tage en lur, helt uden at bekymre dig om noget. Det er den bedste og mest miljøvenlige måde at rejse på – i hvert fald, hvis du spørger os, og derfor håber vi naturligvis, du vil booke en togrejse her hos os.

Køb dine togbilletter i dag

Med DSB er det nemt at opleve store dele af Europa. Ud over Tyskland kan du nemlig også tage toget til både Frankrig, Italien, Sverige, Tjekkiet og flere andre lande, og kunne du tænke dig at tage turen ned igennem dem alle, så kan du overveje vores interrail-tilbud. Her får du nemlig frihed til at rejse med tog så meget som du har lyst, og du bestemmer helt selv, hvor længe du er de forskellige steder, samt hvornår du rejser videre. Du kan bestille din rejse online, men du kan også vælge at ringe til vores Kundecenter Udland, hvor vi sidder klar til at sammensætte turen for dig. Indimellem tilbyder vi billige Orangebilletter på vores udlandsbilletter, men det gælder om at være hurtig, da der kun findes et begrænset udvalg af denne type billetter.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.