Tag toget til Husum - find billige billetter med Orange Europa

Husum ligger placeret i det nordlige Tyskland i det såkaldte Nordfrisland. Byen bliver også kaldt ”Den grå by ved havet”, og her bor i alt omkring 33.000 indbyggere. Byen er mange hundrede år gammel, og her er derfor rigtig meget historie at komme efter. Det er en hyggelig, lille by, der pga. en stormflod tilbage i 1362 blev forvandlet fra en lille landsby til en havneby. Eftersom Husum er en by med mange århundreder på bagen, så er det en ren oplevelse i sig selv at gå rundt i byen og bare kigge på bygningerne. Her er nemlig blevet bevaret mange af de gamle bygninger, og det er en sand fornøjelse at opleve.

Er du blevet nysgerrig på Husum og på, hvad byen ellers kan tilbyde, så læs med her og bliv meget klogere. Med mindre end en times transport fra den danske grænse, er Husum et oplagt sted at bruge en forlænget weekend, hvis man ønsker lidt feriestemning uden, at der skal være en flyvetur involveret. Tager du med tog til Husum, så er det en overskuelig og ikke mindst smuk tur, der tager dig igennem enestående landskaber i både Danmark og Tyskland.

Oplev julemarkeder i Husum

Tyskland har generelt stor tradition for julemarkeder. Her er de eksperter i at opsætte boder med fortryllende lys, musik og den hyggeligste og mest intime stemning. Det er ganske enkelt umuligt ikke at komme i julehumør, når man besøger Husums julemarked. Markedet er placeret ned til den smukke havn, der er et helt særligt omdrejningspunkt for byen, og det bidrager kun til at gøre stemningen endnu bedre. På julemarkedet kan du forkæle dig selv med gastronomiske specialiteter, forskellige lokale kunsthåndværker samt en såkaldt ”levende julekalender”, hvor især børn er vilde med at deltage. En anden ting, mange elsker at gøre brug af ved Husums julemarked er den populære skøjtebane. Her kan både børn og voksne træne sine skøjteevner, og det resulterer for det meste i en masse sjov og ballade.

Unikke seværdigheder

På trods af, at Husum er en relativt lille by i det nordtyske, så er der alligevel masser af spændende ting at komme efter. Af bygningsværker er selve byen som tidligere nævnt et syn i sig selv. De mange smalle, gamle huse, der giver associationer til den hollandske byggestil, er helt fantastiske. Derudover kan Husum prale af sit helt eget slot, der ligger omkranset af den idylliske slotspark, hvor krokusblomster i foråret forvandler parken til en sandt blomsterhav. Slottet var i 1500-tallet beboet af intet mindre end Hertug Adolf von Schleswig-Gottorp, men i dag er Husum Slot vært for både koncerter og teaterforestillinger.

Du kan også kigge forbi Nordsee Museum, der besidder både kunsthistorie og kulturhistorie. Her kan du blive meget klogere på historien omkring skibsfart og fiskeri. Det er et mindre museum, der ligger placeret centralt i byen, og som derfor er nem at komme til og fra.

Et af byens vartegn er både byens Mariekirke, der er placeret på byens markedsplads, samt Kirchlein Am Meer, hvoraf sidstnævnte er en fin lille kirke placeret ud til vadehavet.

Rejs med tog til Husum

Det kræver ikke nogen større forberedelse eller længere rejse at finde vej til Husum. Alt efter, hvor i Danmark du bor, så er et par timers transport nok. Selvfølgelig kan du vælge at fylde bilen op med børn og selv sætte dig bag rattet, men du kan også vælge den nemme løsning og lade DSB tage dig frem og tilbage. Måske var du slet ikke klar over, at vi hos DSB tilbyder togrejser til udlandet? Faktisk kan du opleve store dele af Europa med DSB. Vi kører til både Tyskland, Frankrig, Østrig, Italien, Tjekkiet og mange andre destinationer, så føler du for at kombinere din Husum-tur med andre byer eller lande, så er der rig mulighed for det.

Vi synes selvfølgelig, at der er flest fordele ved at rejse med tog, fremfor selv at køre. For det første er det bedre for miljøet, men derudover er det også en noget hyggeligere måde at rejse på, hvis du fx er afsted med hele familien. I toget er der nemlig plads og tid til, at I kan hygge jer med et brætspil eller en god bog på rejsen, og der er ingen, der skal koncentrere sig om trafik og kødannelser. Samtidig får I set dele af landet, som I højst sandsynligt ikke ville have oplevet i en bil. Køb derfor dine togbilletter til Husum i dag. Hvis du er ude i god tid, kan du være heldig at få fat i vores billige Orangebilletter, hvor der er mange penge at spare.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.