Friedrichstadt

Tag toget til Friedrichstadt - billige billetter med Orange Europa

Friedrichstadt

I det nordlige Tyskland, Slesvig-Holsten, finder du Friedrichstadt placeret som det såkaldte ”Lille Amsterdam”. Den hyggelige reference til Amsterdam kommer sig hverken af størrelsen eller folkemængden, men af omgivelserne, der har et helt særligt præg af det hollandske. Her finder du nemlig små, smalle huse og mange charmerende kanaler, der går på tværs af gader og stræder, og som skaber en helt særlig stemning. Byen huser kun omkring 2.500 indbyggere og har derfor helt sikkert en landsbyfornemmele over sig, hvilken kun gør byen endnu mere hyggelig og unik.

Den flere hundrede år gamle by emmer af historie og er helt sikkert en oplevelse værd for både unge og ældre. Byen ligger placeret kun omkring en times kørsel fra den danske grænse, og det gør den til en oplagt destination for en weekendtur, påskeferie eller noget helt tredje. Det betyder samtidig også, at der med tog til Friedrichstadt venter en hyggelig og overskuelig tur fra Danmark. Lad derfor DSB transportere dig igennem det tyske landskab og glæd dig til synet af en ganske særlig by, hvor der venter oplevelser for livet.

Oplev en historisk perle i Nordtyskland

Vidste du godt, at du kan rejse med DSB direkte til Friedrichstadt? Det er utrolig nemt og ikke mindst bekvemt, og det er en relativ kort rejse fra Danmark alt efter, hvor i landet du selvfølgelig kommer fra. Men når først du har krydset den danske grænse, så er der ikke lang vej tilbage. I Friedrichstadt venter der en hyggelig og intim stemning, der lægger op til gode gåture, hvor du kan betragte de unikke bygninger, torve, kanaler, grønne områder og brolagte gader.

Selvom byen er forholdsvis lille, så er der alligevel masser at se, og ud over byens smukke huse og natur, kan du besøge seværdigheder som fx Modellbahn-Zauber, der er et specialmuseum, hvor en modeljernbane er flot udstillet. Derudover kan du smutte forbi Remonstrantenkirche, der er en smuk og særpræget kirke, der er lyserød udenpå og helt enkelt udsmykket indeni. Når trætheden og sulten melder sig efter en lang dag med sightseeing, kan du slå dig ned ved en af de hyggelige caféer og nyde udsigten til en af de mange idylliske kanaler.

Rejs til Friedrichstadt med DSB

Har du ikke planer om en tur sydpå i år, eller rækker økonomien ikke til den helt store spaferie, så er der masser af muligheder med DSB. Rejser du ud i verden med os, så kan du opleve store dele af Europa på den mest komfortable måde. Her læner du dig blot tilbage i de bløde, lune sæder i vores togvogne, og så sørger vi for resten. Skal du afsted i selskab med hele familien, så er det endnu en god grund til at rejse med os. Her kan I nemlig hygge jer over et sjovt spil, en god historiefortælling eller noget helt tredje. Du slipper for at koncentrere dig om at køre på motorvejen – du kan endda tillade dig at tage en lur undervejs, og således bliver turen frem og tilbage meget mere behagelig for alle parter.

Du kan købe dine billetter online, eller du kan ringe til vores Kundecenter Udland, hvor de sidder klar til at guide dig igennem. Er du ude i god tid, kan du være heldig at få fat i nogle ekstraordinære Orangebilletter. Vent derfor ikke med at bestille – gør det i dag.

Bestil dine billetter

Spørgsmål og svar

 • Billetter til udlandet er inddelt i 3 billettyper:

  • Non Flex: Billetten kan ikke tilbagebetales
  • Mid Flex: Billetten kan normalt ikke tilbagebetales, da det oftest er et DSB Orange Europa produkt
  • High Flex: Billetten kan tilbagebetales, da det oftest er et fuld pris produkt. Bemærk dog, at det ikke er gældende for Print Selv billetter til rejser i forbindelse med Sverige.

  Klik her for at finde din Print Selv-billet og søge om tilbagebetaling. Alt du skal bruge er dit bookingnummer (DNR) og din e-mailadresse.

 • Det er ikke muligt at medbringe cykler i EuroCity-togene mellem Danmark og Tyskland. Du kan dog tage din cykel med i visse InterCity tog, hvor der er plads på hele strækningen. I flere nationale InterCity og Regional tog kan det være nødvendigt at reservere plads til din cykel.

  Du kan bestille din cyklepladsbillet til udenlandske tog 92 dage før afrejsen, og 60 dage før på den danske strækning af din rejse.

  Ring til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

 • Du kan almindeligvis have din barnevogn med i toget til udlandet (ekskl. Skåne).
  Skal du have barnevogn med i EuroCity og InterCityExpress, skal den kunne foldes sammen og tages med som håndbagage. Det er gratis at medbringe barnevognen som håndbagage. I internationale tog kan der ikke reserveres plads til en barnevogn. Der findes 4 familiepladser i InterCityExpress, hvor det er muligt at have én barnevogn stående, forudsat denne plads ikke er optaget af bagage eller andre passagerer. I EuroCity er der plads til 2 barnevogne i flexrummet.

  Kontakt eventuelt DSB Udland på tlf. 70 13 14 18 og hør nærmere om mulighederne.

 • Bestilling og køb af billetter til udlandet kan normalt tidligst ske 92 dage før rejsen.

  Skal I rejse mere end 5 personer, så kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller DSB Salg & Service Udland på København H, Odense eller Aarhus H.

  Indeholder din rejse et nattog (CNL eller EN) gennem Tyskland, eller et højhastighedstog eller nattog i Sverige, er det muligt at købe 121 dage før rejsen. Kontakt DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 for bestilling af liggeplads eller sovevogn.

 • Små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage. Hunde og andre dyr, må ikke være på sæderne.
  Til hunde, der er for store til at være i en taske som beskrevet ovenfor, skal der købes børnebillet. Store hunde skal være på gulvet under hele rejsen. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor.

  Du må som udgangspunkt tage 1 hund med på rejsen. Der kan i de enkelte lande være varierende regler for hunde afhængigt af togtypen. For rejse med hund til Tyskland gælder det: Hvis det er en lille hund, du kan have I en taske på skødet, kan den køre med på din billet. Er det en større hund, skal den sidde på gulvet, og du skal huske at købe en billet til den hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller henvend dig i DSB Salg & Service Udland på stationerne. I udlandet skal din hund desuden bære mundkurv på rejsen. Henvend dig til DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18, hvis du er i tvivl om du må tage din hund med på rejsen.

  Førerhunde

  Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget, hvilket gælder DSB 1', i Stillezone, Familiezone og Børneguide. Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden. Førerhunde skal ikke tjekkes ind når du rejser på rejsekort.

 • Vi sælger internationale togbilletter til destinationer i følgende lande via DSB Netbutik Udland:

  Via DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 kan du desuden købe din rejse til disse destinationer: London, Paris og destinationer i Norditalien.

  * Du kan købe Print Selv-billetter til rejser til/fra Schweiz. For rejser i Schweiz kan du købe til postforsendelse.
  **Print Selv til Øresundstog kræver, at man rejser til/fra en station udenfor Hovedstadsområdet

   

 • Rejser du på 1. klasse til Tyskland, får du mere benplads og bredere sæder. Der er som regel også mere ro på 1. klasse.
  I toget er der gratis aviser, og du kan med din DSB billet til 1. klasse afhente en gratis kop kaffe eller te hos DSB 7-Eleven på stationen.
  En billet til 1. klasse giver også adgang til DSB 1’ Lounges i Aarhus, Odense og København H.

   

 • Du kan købe Interrail Pass (ung, voksen eller senior) til de fleste lande i Europa. Her hjælper vi med pladsbillet til den sammenhængende rejse til/fra Danmark. For øvrige pladsreservation til rejsen henvises der til at købe pladsbilletter i de lande, hvor rejsen foretages. Bestil hos DSB Kundecenter Udland på 70 13 14 18 eller i DSB Salg & Service Udland på stationerne.