Rejs som ung eller studerende

Når du er ung eller studerende, kan du få rabat på dine togrejser.

Få rabat på dine rejser, når du er ung mellem 16 og 25 år, har Ungdomskort eller er studerende på en SU-berettiget uddannelse. Se mulighederne her.

Når du er ung eller studerende, kan du få rabat på din togrejse. Besparelsen afhænger af, hvor ofte du rejser med toget, og hvor din rejse går hen.

Ungdomskort til studerende

Ungdomskortet er til dig, der pendler til og fra skole med toget. Fordelen med dette kort er, at du kan køre frit mellem dit hjem og uddannelsesstedet, eller hvor du har et midlertidigt praktikophold. Du får altså en særlig pris på din daglige strækning mellem hjem og skole, men også når du rejser i fritiden og både på korte og lange strækninger. Dette kort kan du gøre brug af, så længe du studerer på en SU-berettiget uddannelse. For at få fingrene i et Ungdomskort, skal du godkendes, hvorefter du kan bestille dit kort og modtage det på DSB app.

Er du mellem 16 og 19 år og ikke studerende? Du kan også benytte dig af Ungdomskortet og få gavn af de gode rabatter. Kør frit i hele dit takstområde, og få op til 50% på lokale rejser i andre takstområder samt mellem takstområder.

Bemærk, hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn findes der ikke Ungdomsbilletter, men hvis du har et Ungdomskort, kan du købe en børnebillet, hvis du rejser uden for dit eget takstområde.  

Ung-rabat på togbilletter

Foruden de forskellige kort-alternativer, så findes der også DSB Ungdomsbilletter. Denne billettype kan du købe, hvis du allerede er indehaver af et Ungdomskort, er 16-25 år eller går på en SU-berettiget uddannelse. Du sparer altid 25% på din rejse. DSB Ungdomsbilletter kan blandt andet købes på DSB app helt frem til afgang og på alle DSB’s mange daglige afgange.
Vær opmærksom på, at for at du kan få del i fordelagtige rabatter, så skal din togrejse krydse Storebælt eller du skal rejse med tog i Jylland og på Fyn, dog ikke inden for NT's takstområde i Nordjylland. Hvis du har små søskende eller børn på under 12 år, som også skal med på rejsen, så kan de køre med på DSB Ungdomsbilletten kvit og frit. Du kan tage to børn under 12 år med på din billet.

DSB Ung Klapsæde

Rejs så langt du vil uden for myldretid for kun 89 kr., hvis du er 16-25 år eller har et Ungdomskort. Klapsæde-billetten kan kun købes på dsb.dk.

DSB Orange

Der er gode rabatter at finde med DSB Orange. Særligt hvis man er god til at planlægge, da de billige DSB Orange-billetter sættes til salg 2 måneder før afrejsedatoen. Læs mere om DSB Orange.

Rejsekort ung

Rejser du ofte i tog, og er du mellem 16 og 25 år eller har Ungdomskort? Så er der gode fordele, du som ung rejsende kan få gavn af. Der er forskellige måder, hvorpå du som DSB ung-kunde kan opnå besparelser på dine togrejser. Det gælder både korte og længere strækninger inden for og uden for dit lokale takstområde. Der tilbydes flere forskellige ungeprodukter heriblandt Ungdomskort, Rejsekort ung og billetter med ung-rabat.

Et af de populære alternativer til almindelige billetter, er rejsekortet. Med et rejsekort skal du ikke bekymre dig om, om du rejser på tværs af takstgrænser og om der er penge nok til billetten. Du kan oprette en tank-op-aftale og tilgå kortet fra online selvbetjening. Du har med andre ord fuld kontrol med kortet og saldoen herpå. Et rejsekort personligt giver mulighed for den største mængdebesparelse – jo mere du rejser, jo større bliver din rabat. Rabatten bestemmes derudover af, hvor du rejser, hvor meget du rejser, hvad tid på dagen du rejser og med hvilken type af rejsekort, du rejser.

Som ung har du mulighed for at rejse som kundetypen ung på dit rejsekort. For at køre på et rejsekort ung skal du dog være opmærksom på, at du skal have et Ungdomskort eller være mellem 16 og 25 år for at få rabatten. I visse tilfælde kan din rejses pris med rejsekort være højere end med andre billettyper såsom Ungdomskort eller Ungdomsbillet. Derfor kan det være en god idé at tjekke prisen inden, du tager afsted. Hvis du hovedsageligt rejser indenfor ét takstområde, så vælg et rejsekort med kundetypen voksen, da du ikke får rabat på rejser med rejsekort ung inden for ét takstområde.

Spørg os på Facebook

Takstområder og trafikselskabområder

LUK

Rejser i Jylland og på Fyn

Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

  • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
  • Midttrafik
  • Sydtrafik
  • Fynbus

Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
DSB og Arriva kører som togoperatører i og på tværs af disse trafikområder.

I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.    

Rejser over Storebælt

Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Særligt om visse produkter

Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

Læs mere om takstgrænserne og takstområder på www.rejsekort.dk