Som ung kan du altid få rabat, når du rejser med DSB

   

Her får du et hurtigt overblik over vores mest solgte produkter. Vi har altid et godt produkt til dig, uanset om du skal krydse Storebælt, til og fra studiet – eller om turen går til Europa med interrail.    

Orange til dig – der ønsker en særlig billig billet

Er du under 26 år, er du altid sikret en særlig god pris med Orange. Rejs fx Aarhus-København max 99,-  med en Orange-billet.

Orange er ofte et godt valg til dig, der skal rejse over bæltet.

*Gælder begrænset antal billetter. DSB Orange-billetter er kun gyldig på den valgte afgang, og kan ikke ændres eller tilbagebetales. Billetterne sættes til salg ca. 2 måneder før rejsedagen.

Læs betingelserne her 

Søg din Orange-billet her

Ungdomskort til dig – der har brug for at pendle billigt til og fra studiet

Rejs alt det du vil – til en fast lav pris til og fra dit studie. Du kan rejse ubegrænset med bus, tog og metro alle ugens dage efter gyldighedsområde.

Læs mere om Ungdomskort

Orange Fri til dig – der vil have en refundérbar billet til en god pris

Er du under 26 år og har brug for at rejse i myldretiden. Orange Fri er ofte et velegnet produktet til dig, som ønsker fleksibilitet og god pris.

Søg din Orange Fri billet her

Rejsekort Ung til dig – der ønsker ét kort til alle dine rejser – hvor du får den højst mulige rabat automatisk

Som ung tilbyder vi dig ofte særlige rabatter, når du rejser med DSB. Her kan du se hvor meget rabat du kan få. 

Sjælland: På hele Sjælland får du 20% rabat på rejser med rejsekort uden for myldretiden.

Fyn og Jylland: På Fyn og Jylland får du altid 25% rabat på dine rejser, og rejser du uden for myldretiden, får du yderligere 20% rabat.

Rejser over Storebælt: På rejser over Storebælt får du altid 25% rabat, og rejser du uden for myldretiden, vil du få yderligere 15% rabat (gælder ikke søndag og helligdage).

Du rejser uden for myldretiden i disse tidsrum:
Mandag-fredag: 00:00-06:59, 11:00-12:59 og 18:00-00:00, lørdag, søndag og helligdage.

Læs mere om Rejsekort Ung

Interrail til dig – der ønsker eventyr og uforglemmelige oplevelser

Trænger du til en oplevelse for livet? Med interrail rejser du nemt og fleksibelt. Og du bestemmer selv, hvor mange dage og hvor langt du vil rejse. Med ét Global Pass kan du rejse i op til 31 europæiske lande.

Læs mere om Interrail

Andre billettyper til dig – der er ung

Klapsædebillet

En klapsædebillet for dig – der gerne vil spare penge, og har mulighed for at rejse på mindre populære tidspunkter.

Læs mere om klapsædebillet her

Ungdomsbillet

Er du den spontane type, kan du altid få 25% rabat med DSB Ungdomsbillet til rejser over en takstgrænse.

Læs mere om DSB Ungdomsbillet her

Mindre populære tidspunkter

LUK

Mindre populære tidspunkter er uden for myldretid, ikke på travle rejsedage og sent om aftenen.

Takstområder og trafikselskabområder

LUK

Rejser i Jylland og på Fyn

Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

  • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
  • Midttrafik
  • Sydtrafik
  • Fynbus

Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
DSB og Arriva kører som togoperatører i og på tværs af disse trafikområder.

I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.    

Rejser over Storebælt

Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Særligt om visse produkter

Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

Læs mere om takstgrænserne og takstområder på www.rejsekort.dk