Ekstra lave Orange-priser til dig, som er ung eller studerende

Rejs 29/10 til 16/12. Fx Odense-København for kun 69 kr.

Som ung kan du altid få rabat på din rejse, når du rejser med DSB

Om du skal på en kort tur eller til den anden ende af landet, kan du som ung altid få rabat på din rejse med DSB.

Nyhed – lige nu ekstra lave Orange-priser til dig, som er 16-25 år, har Ungdomskort eller er over 25 år med studiekort

I perioden 29. oktober til 16. december rejser du ekstra billigt med DSB Orange. Faktisk får du hele 75% rabat i forhold til standardprisen for en voksen.

Er du studerende, har du desuden mulighed for at pendle til en fast, lav pris til og fra dit studie.

Er du eventyrlysten, kan vi varmt anbefale dig og dine venner at tage på opdagelse i Europa med Interrail.

NYHED - ekstra lave Orange-priser til dig som er ung eller studerende

Aldrig har det været nemmere at få fat i vores billigste Orange-billetter. Til og med den 16. december kan du endda vente med at bestille rejsen indtil fem timer før toget kører, og alligevel komme afsted til en ekstra lav pris. Faktisk får du 75% rabat i forhold til standardprisen for en voksen.

Du skal bare:

  • være mellem 16 og 25 år
  • eller have et Ungdomskort
  • eller være over 25 år og studerende med studiekort

Så kan du nyde turen mellem Odense og København for kun 69 kr. Eller København-Aarhus for kun 99 kr. Du kan rejse til ekstra lave Orange-priser frem til og med den 16. december. 

Køb DSB Orange

Læs mere om DSB Orange

DSB Ungdomsbillet – spar altid 25%

Er du den spontane type, kan du altid få 25% rabat med DSB Ungdomsbillet til rejser over en takstgrænse. Du kan altid købe billetten helt ind til 5 min. før afgang i DSB app og der er aldrig udsolgt. Hvis du misser din afgang kan du endda bruge din billet til alle de efterfølgende afgange samme dag.
For dig, som er 16-25 år (og kan dokumentere, at du er 16-25 år), har Ungdomskort eller er over 25 år og indskrevet på en SU-berettiget uddannelse (med studiekort eller lignende dokumentation).

Læs mere om DSB Ungdomsbillet

Takstområder og trafikselskabområder

LUK

Rejser i Jylland og på Fyn

Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

  • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
  • Midttrafik
  • Sydtrafik
  • Fynbus

Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
DSB og Arriva kører som togoperatører på tværs af disse trafikområder.

I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.

Rejser over Storebælt

Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes ud fra rejselængden målt i skinnezoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Særligt om visse produkter

Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

Læs mere om takstgrænserne og takstområder for rejsekort 

Rejsekort - kundetype ung

Med et rejsekort med kundetype ung får du altid 25% rabat, når du rejser med DSB. Herudover får du yderligere 20% rabat, når du rejser uden for myldretiden.

For dig, som er 16-25 år, har Ungdomskort eller er indskrevet på en SU-berettiget uddannelse og kan fremvise studiekort.

Læs mere om rejsekort ung

DSB Klapsædebillet – 89 kr.

København, Odense, Aarhus eller helt fjerde sted for kun 89 kr.? Med DSB Klapsædebillet kan du rejse lige så langt, du vil, uden for myldretiden. Og prisen er inklusive pladsbillet.
For dig, som er 16-25 år eller har Ungdomskort.
 
Læs mere om DSB Klapsæde 

Ungdomskort

Rejs alt det du vil, til fast, lav pris til og fra dit studie.
Du kan rejse med bus, tog og metro inden for dit valgte gyldighedsområde.

For dig, som er 16-19 år eller som går på en SU-berettiget uddannelse. 

Læs mere om Ungdomskort

Interrail

Trænger du til en oplevelse for livet? Med interrail rejser du nemt og fleksibelt. Og du bestemmer selv, hvor mange dage og hvor langt du vil rejse. Med ét Global Pass kan du rejse i op til 30 europæiske lande. 

Læs mere om Interrail

Deltag i Typetesten

Er du den spontane type (surfer) eller den planlæggende type (spejder)?

Like eller unlike de næste 7 udsagn i typetesten og få svaret på, hvilken type du er. Det er jo altid godt med lidt selvindsigt. Så får du også chancen for at vinde 2 Interrail-billetter (de er heldigvis gode til alle typer).

Tag testen her

Læs konkurrencebetingelserne her