Med DSB Ung er der altid billige billetter til din rejse

Rejs fx på Rejsekort Ung, Ungdomsbillet eller DSB Orange

Som ung kan du altid få rabat på din rejse, når du rejser med DSB

Om du skal på en kort tur eller til den anden ende af landet, kan du som ung altid få rabat på din rejse med DSB.

Du kan som minimum altid spare fra 25% på dine rejser i Danmark. Du sparer mest, hvis du køber billetten i god tid og hvis du kan rejse uden for myldretiden. Så uanset om du er planlægger-typen eller ej, har vi altid en billig billet til dig.

Er du studerende, har du desuden mulighed for at pendle til en fast, lav pris til og fra dit studie.

Er du eventyrlysten, kan vi varmt anbefale dig og dine venner at tage på opdagelse i Europa med Interrail.

DSB Orange Fri er en ny, fleksibel og refundérbar billet med ekstra rabat til dig

Er du under 26 år og vil du afsted til en god pris? Så har du nu rigtig mange DSB Orange Fri-billetter at vælge imellem - også i myldretiden. Den gode nyhed er, at du med Orange Fri kan få dine penge tilbage helt op til 30 minutter inden din valgte afgang, hvis dine planer ændrer sig.

Læs mere om Orange Fri

Nyhed: Billigere DSB Orange-billet til dig under 26

*Gælder begrænset antal billetter. DSB Orange-billetter er kun gyldig på den valgte afgang og kan ikke ændres eller tilbagebetales. Billetterne sættes til salg ca. 2 måneder før rejsedagen. Læs betingelserne her 

Er du er under 26 år, så er du altid sikret en særligt god pris både på Orange- og Orange Fri-billetterne. Med den nye rabat kan du fx rejse Aarhus-København fra kun 89,- kr. med en Orange-billet.

Husk at vælge din kundetype, når du søger din rejse.

Vælg: ”Unge 16-25 år” under "Antal Rejsende".

Sæt flueben ved ”Søg Orange-billetter” for det største udvalg af afgange med ledige Orange-billetter.

Søg din Orange-billet her

Rejsekort - kundetype Ung

Med et rejsekort med kundetype Ung kan du ofte få særlige rabatter, når du rejser med DSB. På rejser over Storebælt får du 25% rabat, og rejser du uden for myldretiden vil du kunne få yderligere 20% rabat.

*Sjælland: På hele Sjælland får alle kundetyper 20 pct. rabat på rejser med rejsekort uden for myldretiden. Det vil sige på hverdage kl. 11-13 og kl. 18-07 samt lørdag, søndag og helligdage

*Fyn og Jylland: Med Rejsekort Ung får du altid 25% rabat på dine rejser, og rejser du uden for myldretiden, så vil du få yderligere 20% rabat.

*Rejser over Storebælt: Går rejsen over Storebælt, så vil du med Rejsekort Ung altid få 25% rabat på dine rejser, og rejser du uden for myldretiden, så vil du få yderligere 15% rabat. Dog ikke søndag og helligdage.

Læs mere om Rejsekort Ung

DSB Ungdomsbillet – spar altid 25%

Er du den spontane type, kan du altid få 25% rabat med DSB Ungdomsbillet til rejser over en takstgrænse. Du kan altid købe billetten helt ind til 5 min. før afgang i DSB app og der er aldrig udsolgt. Hvis du misser din afgang kan du endda bruge din billet til alle de efterfølgende afgange samme dag.
For dig, som er 16-25 år (og kan dokumentere, at du er 16-25 år), har Ungdomskort eller er over 25 år og indskrevet på en SU-berettiget uddannelse (med studiekort eller lignende dokumentation).

Læs mere om DSB Ungdomsbillet

Takstområder og trafikselskabområder

LUK

Rejser i Jylland og på Fyn

Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

  • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
  • Midttrafik
  • Sydtrafik
  • Fynbus

Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
DSB og Arriva kører som togoperatører i og på tværs af disse trafikområder.

I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.    

Rejser over Storebælt

Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Særligt om visse produkter

Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

Læs mere om takstgrænserne og takstområder for rejsekort 

DSB Klapsædebillet – 89 kr.

København, Odense, Aarhus eller helt fjerde sted for kun 89 kr.? Med DSB Klapsædebillet kan du rejse lige så langt, du vil, uden for myldretiden. Og prisen er inklusive pladsbillet.
For dig, som er 16-25 år eller har Ungdomskort.
 
Læs mere om DSB Klapsæde 

Ungdomskort

Rejs alt det du vil, til fast, lav pris til og fra dit studie.
Du kan rejse med bus, tog og metro inden for dit valgte gyldighedsområde.

For dig, som er 16-19 år eller som går på en SU-berettiget uddannelse. 

Læs mere om Ungdomskort

Interrail

Trænger du til en oplevelse for livet? Med interrail rejser du nemt og fleksibelt. Og du bestemmer selv, hvor mange dage og hvor langt du vil rejse. Med ét Global Pass kan du rejse i op til 30 europæiske lande. 

Læs mere om Interrail