DSB Standard Bornholm

Din billet til tog og færge til Bornholm

Til dig, der:

 • Rejser til eller fra Bornholm over Ystad

Fordele:

 • Du kan tage bus, tog og metro til og fra stationen i dit omstigningsområde

  Omstigningsområde

  LUK

  Rejser mellem landsdelene 

  Din togbillet gælder i en vis afstand fra den station, hvor du begynder og slutter din togrejse. Det betyder, at du kan benytte din billet til bus, tog eller Metro i et zoneområde omkring din station. Dette område kaldes for omstigningsområdet. På billetten står omstigningsområdet angivet med et zonenummer eller-bogstav. På zonekortet over hele Danmark er omstigningsområdet angivet med et zonenummer, som står lige efter stationsnavnet. Det er den zone i det lokale takstområde, som du kan rejse i, når du rejser mellem landsdelene til eller fra den pågældende station. 

  Disse regler gør sig også gældende for Rejsetidsgarantibilletter, enkeltbilletter og 10-turskort, der er udstedt før d. 7. april 2019.

  Se takstzone-kort for Danmark

  Hvis du rejser ind i eller ud af Hovedstadsområdet fra en anden landsdel, kan du rejse i de omstigningsområder, der er angivet på billetten med et bogstav. Se takstzone-kort for Danmark.

  Rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

  Hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn afhænger gyldighedsområdet af længden på din rejse.

  På korte rejser 2-8 zoner er billetten gyldig efter ringzonesystemet På lange rejser 9 zoner og derover er billetten gyldig i afrejsezonen og i ankomstzonen, som er vist på billetten med zonenummer. Se zonekort for Sjælland.

  Rejser i Jylland og på Fyn

  For rejser med bus i Jylland & på Fyn er rejsen gyldig efter ringzonesystemet. 
  For rejser som foretages helt eller delvist med tog er billetten gyldig til omstigning i de to zoner, hhv. afrejsezonen og ankomstzonen, som er påtrykt billetten. Man kan benytte billetten til rejser i omstigningsområdet med bus og tog i hele billettens tidsgyldighed. Når man har foretaget sin rejse og er ankommet til sin destinationszone bortfalder retten til omstigning i startzonen.

  Rejser over Øresund

  Gyldigheden fremgår altid af selve billetten. Rejser du fx fra København H til Malmø, kan du rejse i bus, tog eller metro i det danske område (F+L) og i det svenske område (A) i forbindelse med din rejse, før du stiger på eller efter du er steget af Øresundstoget. 

  Bemærk: Hvis Øresundskort skal være gyldigt til rejser med Metro i de valgte zoner, skal der tilkøbes et månedligt tillæg. Læs mere om metrotillægget.
  Derudover vil det på billetten fremgå, om du har valgt at rejse over Øresundsbroen eller via Helsingør-Helsingborg.

  Vær opmærksom på, at omstigningsområdet, der hvor du foretager skift på din rejse, skal stå på din billet. Du kan finde en oversigt over omstigningsområder her

  Eksempel:
  Køber man en billet til rejse fra Odense til Aarhus H, vil man kunne benytte en lokalbus i Odense i startzonen til at rejse til stationen. Når man når Aarhus H, kan man benytte en bybus indenfor omstigningszonen/destinationszonen til at køre videre til en ønsket adresse (men kun hvis den ligger indenfor den pågældende destinationszone – ellers skal man købe en billet til en længere rejse).
  Når man er nået frem Aarhus H, vil man imidlertid ikke længere kunne benytte billetten resten af dagen til at rejse i bybus i startzonen, dvs. Odense.

 • En voksen kan tage to børn under 12 år med på rejsen kvit og frit, men der er krav om Pladsbillet for alle rejsende fredag til mandag

 • Billetten kan refunderes, hvis du alligevel ikke får brug for den

 • På Bornholm gælder din billet til alle busser til og fra færgen

 • Færgen Ystad/Rønne er inkluderet i prisen 

Begrænsninger:

 • Du skal altid have Pladsbillet til færgen. Den er gratis og er din adgangsbillet til den pågældende færgeafgang

 • Der kan ikke reserveres pladser til cykler, barnevogne og kørestole i Øresundstog og Pågatåg. Husk, at barnet i barnevognen også skal have en Pladsbillet, som adgangsbillet til færgen

 • Der udføres fortsat grænsekontrol på togrejser fra Danmark til Sverige og til/fra Tyskland

Sådan kommer du til Bornholm

Først skal du med DSB Øresundstog til Sverige. På Malmø C, Hyllie eller Triangeln skifter du til det svenske Pågatåg, der kører resten af vejen til Ystad. I Ystad skifter du til færgen til Rønne. Din billet er gyldig på hele rejsen til Rønne. 

Her kan du købe billet

Køb billetten her på dsb.dk eller i DSB app. Du kan få penge tilbage, hvis du ikke skal bruge billetten alligevel. Hvis du har købt billetten online eller på din mobil, kan du refundere indtil dagen før rejsen uden gebyr.

Billetten til Bornholm

Billetten til Bornholm består af en billet til toget og en adgangsbillet til færgen. Billetten skal benyttes på den valgte dag og strækning/rute. I forhold til toget, kan du frit vælge, hvilken afgangstid på dagen du bruger billetten til, hvis du rejser fra Sjælland, så længe du når den færgeafgang du har billet til.
Det vil sige, at du gerne må tage afsted før det afgangstidspunkt for toget, som står på din billet. Det kan fx være en god idé, hvis man har barnevogn eller cykel med, da man ikke er sikret en plads på toget. 

Særligt for dig, som rejser over Storebælt på vej til Bornholm
Der er pladskrav, når du rejser med InterCity og InterCityLyn over Storebælt i forbindelse med din rejse til Bornholm, og du vil derfor ikke kunne tage et tidligere tog på den del af din rejse.

Kan du ikke få en Pladsbillet til færgen?

Er det fordi, der ikke er flere adgangsbilletter til rådighed på den valgte afgang. Det er fordi DSB ikke har flere pladser til færgen. I sådanne tilfælde, må du vælge en anden afgang. 

Sejlplanen kan ændre sig

Færgetiderne kan med kort varsel ændre sig fx på grund af vejret. Disse ændringer vil ikke altid fremgå af rejseplanen. Det kan derfor være en fordel at holde sig opdateret på Bornholmslinjens hjemmeside, inden du tager afsted. 

Bemærk venligst de særlige betingelser for rejser til Bornholm.

Køb din Standardbillet på DSB app

Du kan nemt og enkelt købe din billet til DSB standard på din smartphone.
Hent DSB app til iPhone 
Hent DSB app til Android

Spørgsmål og svar

 • Har du købt din DSB Standardbillet/Enkeltbillet/Zonebillet i det betjente salg eller på en automat, kan du få pengene tilbage i det betjente salg. Det koster et ekspeditionsgebyr på 40 kr., da der er en del omkostninger forbundet ved at lave en tilbagebetaling. Det er altid prisen på købstidspunkt, der gælder, hvis du vil have pengene tilbage.

  Vil du refundere en billet, du har købt i DSB app eller i DSB Netbutik, kan du gøre det indtil dagen før og kun online uden gebyr.

  Refunder din DSB Netbutik eller DSB app billet

 • Der er kun DSB 1' på strækningen til Malmø C/Hyllie/Triangeln med Øresundstoget. Der er ikke 1. klasse på strækningen Malmø-Ystad med Pågatåget. På strækningen til Malmø C/Hyllie/Triangeln med Øresundstoget, kan du købe et DSB 1' regionaltogstillæg.

Læs mere om DSB Standard Bornholm