DSB Standard Bornholm

Din billet til tog og Færgen til Bornholm

Til dig, der:

 • Rejser til eller fra Bornholm

Fordele:

 • Du kan tage bus, tog og metro til og fra stationen i dit omstigningsområde

  Omstigningsområde

  LUK

  Rejser mellem landsdelene 

  Din togbillet gælder i en vis afstand fra den station, hvor du begynder og slutter din togrejse. Det betyder, at du kan benytte din billet til bus, tog eller Metro i et zoneområde omkring din station. Dette område kaldes for omstigningsområdet. På billetten står omstigningsområdet angivet med et zonenummer eller-bogstav. På zonekortet over hele Danmark er omstigningsområdet angivet med et zonenummer, som står lige efter stationsnavnet. Det er den zone i det lokale takstområde, som du kan rejse i, når du rejser mellem landsdelene til eller fra den pågældende station

  Se zonekort for Danmark

  Hvis du rejser ind i eller ud af Hovedstadsområdet fra en anden landsdel, kan du rejse i de omstigningsområder, der er angivet på billetten med et bogstav. Se zonekort for Danmark.

  Rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

  Hvis du rejser lokalt på Sjælland, Lolland, Falster og Møn afhænger gyldighedsområdet af længden på din rejse.

  På korte rejser 2-8 zoner er billetten gyldig efter ringzonesystemet På lange rejser 9 zoner og derover er billetten gyldig i afrejsezonen og i ankomstzonen, som er vist på billetten med zonenummer. Se zonekort for Sjælland.

 • En voksen kan tage to børn under 12 år med på rejsen kvit og frit, men der er krav om Pladsbillet for alle rejsende fredag til mandag

 • Billetten skal benyttes på den valgte dag og strækning/rute, du kan dog frit vælge, hvilken afgangstid på dagen du bruger billetten til

 • Billetten kan refunderes, hvis du alligevel ikke får brug for den

 • På Bornholm gælder din billet til alle busser til og fra hurtigfærgen

 • BornholmerFærgen er inkluderet i prisen 

Begrænsninger:

 • Du skal altid have Pladsbillet til Færgen. Den er gratis og er din adgangsbillet til den pågældende færgeafgang

 • Der kan ikke reserveres pladser til cykler, barnevogne og kørestole i Øresundstog og Pågatåg. Husk, at barnet i barnevognen også skal have en Pladsbillet, som adgangsbillet til Færgen

  Øresundstog

  LUK

  Tog der kører fra Helsingør til Københavns Hovedbanegård og via Københavns Lufthavn til fx Malmø, Göteborg, Kalmar, Karlskrona og Ystad.

Sådan kommer du til Bornholm

Først skal du med DSB Øresundstog til Sverige. På Malmø C, Hyllie eller Triangeln skifter du til det svenske Pågatåg, der kører resten af vejen til Ystad. I Ystad skifter du til færgen til Rønne. Din billet er gyldig på hele rejsen til Rønne. 

Her kan du købe billet

Køb billetten online, på din smartphone, på 70131415 eller i DSB Billetsalg på stationerne. Du kan få penge tilbage, hvis du ikke skal bruge billetten alligevel. Hvis du har købt billetten online eller på din mobil, kan du refundere indtil dagen før rejsen uden gebyr.
Skal du benytte dig af dit 'Færgen Kort', kan du købe billet online, i automaten eller i vores billetsalg.

Kan du ikke få en Pladsbillet til Færgen?

Er det fordi, der ikke er flere adgangsbilletter til rådighed på den valgte afgang. Det er fordi DSB ikke har flere pladser til Færgen. I sådanne tilfælde, må du vælge en anden afgang. 

Bemærk venligst de særlige betingelser for rejser til Bornholm.

Øresundstog

LUK

Tog der kører fra Helsingør til Københavns Hovedbanegård og via Københavns Lufthavn til fx Malmø, Göteborg, Kalmar, Karlskrona og Ystad.

Køb din Standardbillet på DSB app

Du kan nemt og enkelt købe din billet til DSB standard på din smartphone.
Hent DSB app til iPhone 
Hent DSB app til Android

Spørgsmål og svar

 • Har du købt din DSB Standard i det betjente salg eller på en automat, kan du få pengene tilbage i det betjente salg. Det koster et ekspeditionsgebyr på 40 kr., da der er en del omkostninger forbundet ved at lave en tilbagebetaling. Det er altid prisen på købstidspunkt, der gælder, hvis du vil have pengene tilbage.

  Vil du refundere en billet, du har købt i DSB app eller i DSB Netbutik, kan du gøre det indtil dagen før og kun online uden gebyr.

  Refunder billet købt i DSB app

  Refunder billet købt online i DSB Netbutik

 • Der er kun DSB 1' på strækningen til Malmø C/Hyllie/Triangeln med Øresundstoget. Der er ikke 1. klasse på strækningen Malmø-Ystad med Pågatåget. På strækningen til Malmø C/Hyllie/Triangeln med Øresundstoget, kan du købe et DSB 1' regionaltogstillæg.

Læs mere om DSB Standard Bornholm