Virum Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Virum Station

Den linje, som stopper på denne strækning er Linje E, som går fra Holte til Københavns centrum og videre til Køge. Det er på denne strækning, du finder Virum S-togsstation – lige mellem Holte og Sorgenfri Station og nord for Kongens Lyngby. Syd for København hedder linjen Køge Bugt-banen. Hvis du vil have et visuelt overblik over hele S-togsystemets og dets 6 hovedlinjer samt linje F, som kører på tværs af de andre S-togslinjer, så kan du til hver en tid orientere dig i Linjekortet  her.

Billetter og zoner i Københavns S-tog

Hele hovedstadsområdet er inddelt i et fælles zonesystem, og det betyder, at du kan rejse på én og samme billet med både tog, bus og metro. Alt du skal sørge for at holde styr på er, at billetten skal være gyldig i de zoner, du rejser i, og i det tidsrum, du rejser i. Sammen med busser, metro og regionale tog udgør S-togene ét stort net af transportmuligheder med både korte og lange strækninger. Du kan derfor nemt rejse i indre by, i de ydre bydele af hovedstaden eller på tværs af det hele – og skifte, som du ønsker undervejs.

På DSB.dk kan du nemt finde en afgang og dermed en pris på din rejse med en enkeltbillet, når du taster din rejseplan ind.

Rejser du med Rejsekort?

Er du allerede den glade bruger af et Rejsekort? Eller har du endnu ikke fået øjnene op det smarte alternativ til andre billetter og kort? Fordelene ved et Rejsekort, er mange, men hovedsagen er, at du slipper for at skulle holdes styr på zoner, tider og priser. Kortet holder styr på det for dig. Alt du skal gøre, er at huske at tjekke ind og ud, når din rejser starter og er slut. På den måde udregnes den præcise pris for din rejse med de rette rabatter, naturligvis.

Der findes forskellige typer af Rejsekort, således at du kan finde det kort, der passer bedst til dig og dit rejsebehov – hvad end du er studerende, pendler eller blot rejsende i ny og næ. Læs meget mere om Rejsekortet her.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

 

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.