Svenstrup Station

 

Adgangsforhold

  • Trapper gangbro mellem de 2 spor
  • Elevator

Service

Mere om Svenstrup Station

Svenstrup Station er beliggende i Nordjylland kun få stop fra Aalborg Station. Du har rig mulighed for at rejse med toget, uanset om din rute går nordpå eller sydpå. Går din rejse østpå mod Fyn og Sjælland, kan du også uden problemer stige på InterCity eller InterCityLyn i Svenstrup – det kører nemlig mellem Aalborg og København.

Rejs som pendler med DSB

Når du rejser med DSB, behøver det ikke være en ulempe at bruge meget tid i toget – især hvis du pendler som ung og/eller studerende eller til og fra dit arbejde. Her finder du nemlig billet- og kortløsninger, som tager højde for din situation som pendler. Med andre ord; når du er ung, studerende og pendler, får du rabat på din togrejse. Din besparelse afhænger af, hvor ofte du rejser med toget, og hvor din rejse går hen. Princippet er det samme, uanset om du rejser til og fra din arbejdsplads, uddannelsessted eller fritidsaktiviteter. Her på dsb.dk kan du læse om fordelene ved at benytte dig af toget, når du pendler - Læs med her!

Rejser du med Rejsekort?

Foruden diverse pendlerkort, Ungdomskort og DSB Ung-billetter, så findes der også Rejsekortet, som fås med flere kundetyper. Med et Rejsekort slipper du for at bekymre dig om, om du rejser på tværs af takstgrænser og zoner. Ved at oprette en tank-op-aftale er du sikker på, at der altid er penge på kortet. Du kan samtidig holde øje med din saldo fra online selvbetjening, hvilket sikrer dig fuld kontrol og overblik. Så længe du husker at tjekke ind, når din rejse påbegyndes, og ud igen, når din rejse er slut, så regner Rejsekortet automatisk din pris og rabat ud. Læs mere om Rejsekort her.

InterCityLyn

LUK

InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

Takstområder og trafikselskabområder

LUK

Rejser i Jylland og på Fyn

Efter 18. marts 2018 er der ikke længere lokale takstområder indenfor de regionale trafikselskabs områder:

  • Nordjyllands Trafikselskab (NT)
  • Midttrafik
  • Sydtrafik
  • Fynbus

Hvert trafikselskab udgør nu ét område.
DSB og Arriva kører som togoperatører i og på tværs af disse trafikområder.

I Jylland og på Fyn differentieres priserne på rejsekort og enkeltbilletter mellem bus og tog. Rejser du med tog, eller en kombination af bus og tog, i Jylland og på Fyn (undtagen i NT’s område) gælder de samme regler uanset hvor du rejser, og prisen fastsættes efter togoperatørernes takster. Rejser du med bus indenfor eller på tværs af trafikselskabernes områder fastsættes prisen af det regionale trafikselskab eller trafikselskaberne i fællesskab. Alle rejser i Jylland og på Fyn beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner.

Bemærk, i NT’s område og på banen mellem Varde og Esbjerg prisfastsættes alle togrejser til trafikselskabernes takster. Dette sker for at sikre enkelthed og gennemskuelighed, idet tog her kører som regional- og lokaltog – og i visse situationer endda i samme tog.

Se kort over lokale trafikselskabsområder i Jylland og på Fyn her.    

Rejser over Storebælt

Prisen for rejser mellem landsdelene beregnes på baggrund af fladedækkende rejsekortzoner, og fastsættes på baggrund af togoperatørernes takstsæt for rejser, der krydser Storebælt. Se zonekort med takstområder og takstgrænser.

Rejser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Sjælland, Lolland, Falster og Møn er et samlet takstområde, hvor DSB kan udstede billetter og kort til. Området er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Særligt om visse produkter

Bruger du Ungdomskort, skal du være opmærksom på, at Ungdomskort bibeholder de lokale takstområder i hele Danmark. Fx er Sjælland, Lolland, Falster og Møn 3 takstområder, som er inddelt i zonerne 1-99, 100-199 og 200-299. Se zonekort for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris. Du skal være opmærksom på, at det er de samme priser og vilkår, der gør sig gældende for rejser alle steder i Jylland og på Fyn med tog.

Med rejsekort kan du ligeledes få off-peak rabat, når du rejser inden for et trafikselskabsområde med alle kundetyper. Unge og pensionister har også mulighed for at få off-peak rabat, hvis de rejser mellem trafikselskaberne.

Læs mere om takstgrænserne og takstområder på www.rejsekort.dk