Ryparken Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper
  • Rulletrapper

Service

Mere om Ryparken Station

Ryparken S-togsstation er en station beliggende i det Ydre Østerbro i København. Stationen er en skiftestation mellem Linje F og Farumbanens linje B og Bx, der kører på strækningen i myldretiden. Fra Ryparken S-togsstation kan du rejse ind mod Københavns indre by, hvor du nemt kan skifte retning og stå på en anden linje på eksempelvis Hovedbanegården eller Nørreport Station. Fra Ryparken kan du også skifte linje og køre videre nordpå mod Hellerup og vestpå mod Farum. Ryparken S-togsstation er med andre ord på mange måder et knudepunkt, hvor mange starter og slutter deres rejse. For at få et overblik over hele S-togsnettet, kan du tage et kig på linjekortet her.

På Ryparken S-togsstation finder du gode adgangsforhold med både trapper, elevatorer og rulletrapper. Der er ingen problem at rejse med barnevogn, kufferter eller kørestol, når du står af eller på her. Derudover finder du faciliteter som billetautomat, aflåst cykelparkering, almindelig cykelparkering og en mindre parkeringsplads til biler.

Find og køb din billet på DSB.dk

Når du rejser med S-toget, skal du, som i alle andre tog, have en gyldig billet eller et kort. Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan købe din billet eller bruge kortet – næsten lige så mange, som der er forskellige billet- og kortløsninger. For at komme flest mulige behov i møde, må der naturligvis findes forskellige løsninger, hvorfor der med garanti også er en billet til dig og dit rejsebehov. Hvad end du pendler med S-toget til dagligt eller blot rejser med tog en sjælden gang imellem, så kan du her få et overblik over udbuddet af billetter og services på DSB.dk. Tag et kig og bliv klogere på, hvad der bedst kan svare sig for dig. 

Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem, hvilket gerne skulle gøre det overskueligt og nemt for dig, når du orienterer dig om billetmulighederne. Det er sådan, at du kan rejse på tværs af busser, metro og tog, når du rejser i hovedstaden. Disse udgør nemlig ét stort, sammenhængende infrastrukturelt system, som dækker både indre og ydre bydele – og her gælder din billet til det hele, så længe den er gyldig i de zoner, du rejser i.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.