Karlslunde Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Karlslunde Station

S-toget er det københavnske lokaltog, der forbinder den indre by med Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup, Hellerup, Ny Ellebjerg og Køge. Banenettet, som linjerne kører på, kaldes S-banen. Karlslunde S-togsstation er station på Køge Bugt-banen, og er dermed en del af S-togsnettet. På linjekortet har S-banen, hvorpå Karlslunde Station ligger, tilnavnet Linje A, men også Linje E, eftersom at stationen betjener flere linjer. Køgebugt-banen strækker sig fra Køge til København og kører videre herfra til Hillerød og Holte. Tag et kig på Linjekortet, og få et overblik over S-togsnettet.

Brug billet og kort i S-toget

Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem, hvilket betyder, at du kan rejse frit mellem busser, metro og tog på samme billet eller kort – så længe det sker inden for de zoner, de omfatter, og inden for den tid, de er gyldige til. Hovedstadsområdet er delt op i 97 zoner, hvilket er skiltet ved de forskellige stoppesteder og stationer. Så, når du rejser med S-toget, skal du være opmærksom på, at din billet eller kort er gyldig til det antal af zoner, du kører i. Du kan minimum købe billet til 2 zoner. Som betalende voksen kan du altid tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen. Når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn, som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.

Sørg for at din billet er købt eller Rejsekortet checket korrekt ind før afrejse. På DSB.dk finder du afgange, priser og billetter.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.