Islev Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Islev Station

Islev Station ligger på Frederikssund-banen og er dermed en del af Københavns S-togsnetværk. Selvom stationen har navnet Islev, er stationen beliggende i Vanløse, som ligger små 10 km udenfor København centrum. På linjekortet har Frederikssund-banen fået tilnavnet Linje C, som strækker sig mellem endestationerne Frederikssund og Klampenborg. Linjen passerer, som alle andre S-togslinjer, København H og indre by. Her på siden finder du alt, hvad der er godt at vide om S-togsnettet, billetter, priser og togtrafikken generelt – tjek trafikinformationen her

Rejs med Københavns S-tog

Københavns bybane, der er bedst kendt som S-toget, fungerer som et bindeled mellem Københavns indre by og yderområderne i hovedstaden og Sjælland. S-togsnettet udgør sammen med metro, busser og regionale tog ét stort sammenhængende – og ikke mindst velfungerende – infrastrukturelt system. S-togene består af 6 S-togslinjer, som sammen gør det muligt at pendle nemt, bekvemt og hurtigt mellem centrum og byområder som Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge. Foruden de 6 linjer kører der også en 7. linje, som løber på tværs af de øvrige linjer. På linjekortet er alle S-togslinjerne illustreret og markeret med farver og bogstaver, så det er nemt at få et overblik over tognettet, hvor de krydser hinanden og hvor du kan stå af og på.

Hvordan betaler man i S-toget?

Hovedstadsområdet er inddelt i zoner, hvilket betyder, at du kan rejse frit på tværs af busser, metro og tog på samme billet. Du skal blot holde dig for øje, at din billet skal være gyldig i de zoner og det tidsrum, du rejser i. Du kan købe en enkelt billet til rejsen online her på DSB.dk, på DSB app eller købe en fysisk billet i billetautomaten på stationen. Læs om zonebilletten her.

Er du indehaver et Rejsekort eller et andet kort, der er gyldigt i hovedstaden, så kan du naturligvis også betale med det, når du rejser med S-tog. Rejsekortet skal du bare huske at checke ind ved rejsens start og checke ud igen, når rejsen er slut. Kortet regner automatisk pris og rabat ud for rejsen, så du ikke behøver tænke over det.

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.