Brøndby Strand Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Service

Mere om Brøndby Strand Station

Brøndby Strand S-togsstation er en station på Køge Bugt-banen og dermed en del af Københavns S-togsnetværk. Banen strækker sig fra Hillerød til Hundige/Solrød Strand. Køge Bugt-banen er den, der kaldes linje A, når du kigger på Linjekortet. Herpå er hele nettet af S-togsbaner visualiseret, så det er nemmere for dig få et overblik over, hvor du skal skifte samt stå og på for at nå din slutdestination. Springer du på toget i Brøndby Strand, kan du på bare 17 minutter befinde dig midt i Københavns indre by på Hovedbanegården.

Rejs fra København H til Brøndby Strand

Rejser du i hovedstadsområdet, kan du med fordel benytte dig af den Københavnske bybane – også kaldet S-toget. Med S-togene kan du uden problemer bevæge dig fra indre by til Københavns yderområder – heriblandt Brøndby Strand. S-togsnettet er karakteriseret ved at have hyppige afgangstider, mange stop undervejs på strækningerne og korte stationsophold. Hele nettet af S-tog består af 7 S-togslinjer, som kan transportere dig i forskellige retninger – alle med udgangspunkt i Københavns Hovedbanegård og midtby.

Betaling i S-togene

Hovedstadsområdet er inddelt i zoner, hvilket betyder, at du kan rejse på tværs af metro, busser, regionaltog og S-tog på samme billet eller kort. Alt hvad du skal holde dig for øje er, at billetten er gyldig i de zoner, du rejser igennem. Her kan du læse om alle de forskellige billetter og services, som DSB tilbyder. Som betalende voksen kan du altid tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen. Når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn, som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.

Find din afgang og køb billetten her på DSB.dk, på DSB App eller i de opstillede billetautomater på stationerne. Hvis du vil slippe for at tænke på billetten, kan du også benytte et rejsekort i S-togene – lige som du kan alle andre steder. Rejsekortet sørger for at udregne pris og rabat, når du checker ind og ud ved start- og endestation, hvorfor du netop slipper for at tænke på dette. Læs mere om det populære alternativ til almindelige billetter – rejsekort - her!

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet. 
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.