Avedøre Station

 

Adgangsforhold

  • Elevator
  • Trapper

Services

Mere om Avedøre Station

Avedøre S-togsstation er beliggende i det sydøstlige hjørne af Avedøre Stationsby, men er egentlig en del af Hvidovre Kommune. Avedøre, der ligger godt 20 minutter udenfor Københavns indre by, er station på Køge Bugt-banens linje A, og dermed en del af Københavns S-togsnetværk. Her på siden får du et overblik over S-togsstrækningerne, samt hvilke faciliteter der er tilgængelige på Avedøre S-togsstation. På Linjekortet er alle banerne visualiseret, hvilket gør det nemt for dig at overskue, hvilke strækninger der kan føre dig hvorhen og ikke mindst, hvor du kan skifte linje.

Fra indre by til Avedøre S-togsstation

Københavns S-togsnetværk er et af bindeleddene mellem indre by og hovedstadsområdets yderområder, som blandt andet Avedøre. S-toget fungerer både som storby-, lokalt- og regionalt tog med henholdsvis korte og lange stræk mellem stationerne. Nettet af S-tog danner sammen med regionaltog, busser og metro ét stort sammenhængende system. Med udgangspunkt i indre by og Københavns Hovedbanegård kan du rejse i forskellige retninger eftersom, at der er hele 6 S-togslinjer at vælge imellem.

Rejs med billet eller rejsekort

Når du rejser med S-toget, kan du vælge at købe en billet eller betale med rejsekort, når du stiger på toget. Hovedstadsområdet er inddelt i zoner, hvilket betyder, at du kan rejse på tværs af busser, metro og tog på samme billet eller kort. Så, når du stiger på toget på Avedøre S-togstation, skal du sørge for, at din billet er gyldig til det antal zoner, du skal rejse i – du kan som minimum købe billet til 2 zoner. Som betalende voksen kan du altid tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen. Når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn, som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.

Billetter kan købes på stationerne, i nogle tog, online eller på DSB App som mobilbillet. Mobilbilletten leveres direkte i appen, hvorfra du viser den til kontrolløren. Læs mere om DSB App her!

S-tog: kort og godt

  • S-togsnettet består af 7 linjer - linje A, B, Bx, C, E, F og H. Sammen danner de det net, der forbinder Københavns indre by med resten af hovedstadsområdet.
  • 6 S-togslinjer passerer København H og danner hver især en forbindelse til hhv. Hillerød, Klampenborg, Farum, Frederikssund, Høje Taastrup og Køge.
  • Hovedstadsområdet er inddelt i et fælles pris- og zonesystem. Sørg derfor for, at din billet eller kort er gyldigt i de zoner og på det tidspunkt, du skal rejse.
  • Køb en gyldig billet eller brug dit kort, og skift frit mellem metro, bus, regionaltog og S-tog, når du rejser. Husk at du som betalende voksen altid kan tage op til to børn under 12 år gratis med på rejsen samt når et barn rejser alene eller er mellem 12-15 år skal det have en børnebillet. Et barn som rejser på børnebillet, må tage et andet barn under 12 år gratis med på rejsen.
  • Tjek trafikinformationen her på siden eller på DSB app før afrejse, og få et overblik over togtrafikken. Bliv opdateret undervejs på appen.

Regionaltog

LUK

Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

S-tog

LUK

S-tog er tog, der kører lokalt i Hovedstadsområdet.