Kom godt hjem med S-toget

Tag S-toget hele natten fredag og lørdag

Der er mindst seks gode grunde til at tage S-toget:

 • Tag to børn under 12 år gratis med på din billet eller kort
 • Et barn (0-15 år) kan gratis tage et andet barn under 12 år med på sin billet eller kort
 • Tag cyklen gratis med i S-toget
 • S-toget kører hvert 10. minut fra morgen til aften – linje F kører hvert 5. minut
 • S-toget kører hele natten mellem fredag og lørdag samt lørdag og søndag
 • S-toget dækker 84 stationer fra Hillerød, Klampenborg, Køge, Farum, Frederikssund og Høje Taastrup ind over København H, samt linje F som kører på tværs af A, B, Bx, C, E og H fra Hellerup til Ny Ellebjerg

Kom godt hjem hele natten med S-toget - også i helligdagene

Skal du nyde de forlængede weekender, kan du komme hjem med S-toget. S-toget kører nemlig to gange i timen natten til alle helligdage.

S-toget kører hver halve time hele natten op til følgende dage: 

 • Skærtorsdag
 • Langfredag
 • Store bededag
 • Kr. Himmelfartsdag
 • Fredag efter Kristi Himmelfartsdag
 • Grundlovsdag

S-toget kører hver 20. minut, frem til kl. 01:30, op til følgende dage: 

 • 2. Påskedag
 • 2. Pinsedag
 • 4. juni

Fredag og lørdag nat kører S-toget hele natten

Husk at du altid kan tage S-toget hjem hele natten. Både fredag og lørdag nat kører S-toget hver halve time hele natten, i tidsrummet 00-06. Og mellem Valby og Hellerup kører togene fire til seks gange i timen.

Tag S-toget

I hovedstadsområdet kan du benytte dig af den Københavnske bybane – også kaldet S-toget. S-toget består dels af ældre, moderniserede nærbanestrækninger og nyanlagte banestrækninger. Med S-toget kan du uden problemer rejse fra Københavns indre by til de ydre dele af hovedstaden. S-toget fungerer både som storby, lokalt og regionalt tog med henholdsvis korte og lange strækninger mellem stationerne. Nettet af S-tog danner sammen med regionaltog, busser og metro ét stort sammenhængende – og ikke mindst velfungerende – infrastrukturelt system.

S-togsnettet består af 7 linjer – A, B, Bx, C, E, F og H – der blandt andet går fra København til Køge, Høje Taastrup, Farum, Frederikssund, Hillerød og Klampenborg. Derudover går linje F fra Hellerup til Ny Ellebjerg. Linje F går på tværs af A, B, Bx, C, E og H, hvilket gør et skift mellem S-togets strækninger nemt og overskueligt. Hvad der kendetegner S-togene, er blandt andet de hyppige afgangstider, der kører efter faste kørerplaner. S-togene har korte stationsophold og mange standsninger på en strækning.

Kort over Københavns S-tog

S-togsnettet er som mange andre tognet inddelt i faste strækninger, som har hver sin farve, hvilket gør ruterne overskuelige på kortet over S-tog i København. Du kan nemt orientere dig, følge linjen og finde den station eller stedet, hvor du kan skifte mellem linjer. Du kan læse mere om alle køreplaner her, hvor du også finder de gældende køreplaner for S-togene. Du har også mulighed for at lave din egen køreplan online, som kan tilpasses med stationer, tidspunkter, ugedage og tidsrummet. Lav din personlige køreplan her.

Sådan køber du billet til S-toget

Når du rejser med S-tog i København, skal du, som i alle andre former for offentlig transport, have en gyldig billet eller et kort. Hovedstadsområdet er inddelt i zoner, som betyder, at du kan rejse på tværs af busser, metro og tog på samme billet eller kort, så længe det sker inden for de zoner, de omfatter, og inden for den tid, de er gyldige til. Så, når du stiger på S-toget, skal du have en gyldig billet eller kort til det antal zoner, du kører i – du kan mindst købe til 2 zoner. Billetter kan købes på stationerne, i DOT app eller DSB app. Læs mere om DSB App her!

Brug Rejsekort når du skal med S-toget

Hvis du vil slippe for at bekymre dig om billetter, så kan du bruge et rejsekort i stedet. Med rejsekortet har du altid din billet lige ved hånden. En billet, som du kan bruge i det meste af landet uden at tænke på zoner, priser og rabatter, for det klarer rejsekortet helt automatisk. Når du rejser med rejsekort, skal du blot huske at checke ind og ud, når du stiger af og på samt checke ind hver gang, du skifter transportmiddel. Læs meget mere om alle fordelene ved et rejsekort.