Tips til din Interrail-rejse

Sådan kommer du godt fra start

8 tips til den ultimative interrail-rejse

Et Interrail Pass giver dig adgang til uforglemmelige oplevelser i hele Europa. Du kan udforske travle storbyer, nyde solbeskinnede strande og gå på opdagelse i charmerende bjerglandsbyer.

Men som Interrail-debutant kan udsigten til at rejse gennem fremmede lande måske virke lige så skræmmende som spændende. Derfor har vi samlet otte tips og gode råd til den ultimative Interrail-rejse – så du kan komme bedst muligt fra start.

Planlæg din tur hjemmefra

Hvor mange dage vil du være afsted, og hvad vil du gerne opleve undervejs? Har du svarene på de spørgsmål, står du med et rigtig godt udgangspunkt for en fantastisk Interrail-rejse.

Planlægning skal der altså til, men husk samtidig at gi’ plads til spontaniteten – det er typisk den, der er skyld i de uforglemmelige oplevelser.

Husk pladsreservationerne

Skal du med internationale-, højhastigheds- og nattog i Europa forudsætter det oftest, at du har pladsreservation til det pågældende tog. Har du ikke det, kan togturen hurtigt blive en blandet fornøjelse.

Den nemmeste måde at reservere plads i tog i Europa er ved at henvende sig på stationerne undervejs i det/de lande, du rejser til. Der findes forskellige regler for reservationer afhængigt af landet.
Rejser du i Frankrig, Spanien eller Portugal, kan du som hovedregel kun købe pladsreservation til en afgang på netop den station, du rejser fra.

Rejs med nattog

Nattog kan være den helt rigtige løsning, hvis du rejser over lange distancer. Det er en budgetvenlig løsning, da du slipper for at betale for indkvartering, og samtidig undgår du at "stjæle" tid fra dine dagsaktiviteter. Især afgangene fra Hamborg (til Wien, München eller Zürich) er populære.

Husk hviledagene

Interrail er lig med alverdens oplevelser, men for at den enkelte oplevelse kan nå at sætte sig fast og gøre en reel forskel i dit liv, kræver det, at du væbner dig med tålmodighed. Rejs ikke hver dag. Tag dig god tid i et givent område, og hvis det taler til dig, så lad det komme ind under huden på dig. På den måde får du oplevelser med hjem, der stikker dybt (og samtidig kan du jo glæde dig over, at du ikke skal pakke dine ting ud og sammen hver eneste dag).    

Pak i én rygsæk – og pak let

En rygsæk er på alle måder det ultimative redskab til en Interrail, hvor man ofte skal bære rundt på sine ting. Faktisk, kommer du formentlig til at bære så meget rundt på dine ting, at du vil takke dig selv for ikke at have taget alt for meget med. Pak og rejs så let som overhovedet muligt (følg evt. denne pakkeliste) – og vask så dit beskidte tøj undervejs på din rejse.

Book overnatning fra sted til sted

Bestil overnatning inden, du tager videre. Nogle steder er det stort set umuligt at få en overnatning uden at have booket på forhånd.
Indkvarteringsmulighederne er mange, og det er i høj grad et temperamentsspørgsmål, hvad der fungerer bedst for den enkelte. Hostels er et populært valg blandt Interrail-rejsende, ligesom der er stigende interesse for Airbnb.

Frem med gysserne

Det er ikke alle europæiske lande, der har euro som den officielle valuta. Blandt andre Kroatien, Polen Tjekkiet og Sverige har pt. egen møntfod. Sørg derfor for at undersøge, hvad der gør sig gældende i de lande, du planlægger at besøge. Visa/Dankort og MasterCard er gængse betalingskort i det meste af Europa, men nogle steder er det en nødvendighed, at du har kontanter i lokal valuta.

Udnyt alle dine fordele

Som Interrail-rejsende får du ikke blot billigere togtransport. Du har tilmed adgang til en lang række rabatter – herunder til indkvartering, turistattraktioner og øvrig transport (færger og private togselskaber). Læs mere om dine mange fordele her.