DSB 1', voksen

Få mere ud af din rejse med mulighed for ekstra service

Få mere ud af din rejse med mulighed for ekstra service på DSB 1'

Til dig, der:

 • Ønsker ekstra service undervejs

Fordele:

 • Med billet til DSB 1' får du pladsgaranti i InterCity og InterCityLyn 

  InterCityLyn

  LUK

  InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

  InterCity

  LUK

  InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

 • Adgang til DSB 1' Lounge i København, Aarhus og Odense

 • Billetten skal benyttes på den valgte dag og strækning/rute, du kan dog frit vælge, hvilken afgangstid på dagen du bruger billetten til

 • Billetten kan refunderes, hvis du alligevel ikke får brug for den

 • Du kan tage bus, tog og metro direkte fra din afrejsezone til din destinationszone

Begrænsninger:

 • Du kan ikke købe pladsbillet til Regionaltogene

 • Der er ikke forplejning i regionaltog, men alene mulighed for en plads på DSB 1' 

  Regionaltog

  LUK

  Regionaltog er et tog, der kører på mellemlange strækninger i de enkelte landsdele.  
  I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen Re.

 • Skal du rejse til Bornholm, skal du være opmærksom på, at der kun er DSB 1' på strækningen til Malmø C/Hyllie/Triangeln med Øresundstoget

DSB 1' garanterer dig en plads

Når du rejser med billet til DSB 1' i InterCity eller InterCityLyn, garanterer vi dig en plads. Kan vi mod forventning ikke indfri dette løfte, gør personalet i toget alt for at finde en ledig plads til dig på Standard og giver dig samtidig en pladsgarantibillet. Den kan du bruge senere til en opgradering af en Standard-rejse til DSB 1' på en strækning, du vælger. Pladsgarantibilletten er gyldig i 3 måneder.

Aviser, kildevand, te og kaffe med InterCity og InterCityLyn

Rejser du med InterCity eller InterCityLyn, har du fri adgang til et udvalg af dagens aviser, flere varianter af kildevand, te og kaffe. Derudover får du serveret morgenmad indtil kl. 10, og i løbet af dagen kan du få lidt sødt. Rejser du til eller fra en station med en 7-Eleven kiosk, kan du få en kop kaffe/te eller en kildevand, når du viser din billet til DSB 1'. Du har også fri adgang til internettet.

Køb DSB 1' online, på DSB app, i automaten, i DSB Salg & Service eller 7-Eleven på stationerne

Køb billetten online, på din smartphone, i automaten, i DSB Salg & Service eller 7-Eleven på stationerne. Billetten kan refunderes, og hvis du har købt den online eller på din mobil, kan du refundere indtil dagen før rejsen uden gebyr.

InterCityLyn

LUK

InterCityLyn er et lyntog, der kører mellem landsdelene med få stop. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen ICL. 

InterCity

LUK

InterCity er et tog, der kører mellem landsdelene. I køreplaner og ved billetkøb kan du genkende det på forkortelsen IC.

Få kaffe, inden du stiger på toget

Med DSB 1' kan du få en kop kaffe/te eller en kildevand, hvis du rejser til eller fra en station med en 7-Eleven kiosk. Du skal blot vise din billet til DSB 1', så får du kaffe/te eller kildevand uden betaling.

Søg på alle stationer og se åbningstider for 7-Eleven

Spørgsmål og svar

 • Prisen for tillæg til DSB 1' eller DSB 1' Regional er ens for voksne og børn uanset alder. Det betyder, at et barn, der rejser med en voksen, skal købe et tillæg. DSB 1' Regional koster 40 kr. og DSB 1', der gælder til alle tog, koster 180 kr. – uanset hvor langt du rejser. 

 • Hvis toget du har købt din pladsbillet til bliver aflyst, kan du tage det næste tog og henvende dig til Togpersonalet, som vil anvise dig en plads på DSB 1', hvis der er plads. Er der ikke plads på DSB 1' vil Togpersonalet gøre alt for at finde en ledig Standard-plads til dig. Samtidig giver vi dig en pladsgarantibillet, som du inden for tre måneder kan bruge til at opgradere en Standard-rejse til DSB 1' på en strækning efter eget valg. 

Læs mere om DSB 1', voksen