Hunde

Du kan tage din hund med i toget – bare ikke i de dyrefri områder. Der gælder forskellige regler alt efter hundens størrelse.

Små hunde og andre mindre dyr

Helt små hunde og andre mindre kæledyr kan du tage gratis med, hvis de under hele rejsen transporteres i en håndtaske, bur eller lignende. Tasken må ikke være større end 100 x 60 x 30 cm. Tasken placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage.

Større hunde og mindre hunde, som ikke er i taske

Hvis du vil medbringe en hund, der er så stor, at den ikke kan være i en taske til små hunde, skal du købe en Børnebillet (12-15 år) til den. Der må kun medtages 1 stor hund pr. kunde, og den skal føres i snor. Hunden skal være på gulvet under hele rejsen. Køb Pladsbillet til din hund, når du rejser med InterCity eller InterCityLyn, så du sikrer dig, at der er plads til hunden på gulvet foran sædet.

Førerhunde

Du kan tage din førerhund gratis med i alle tog. Bare ikke i de dyrefri områder i toget.
På DSB 1' kan der ikke medtages dyr, hvilket også gælder fører-/servicehunde samt små dyr i tasker/bure.
Hvis du vil reservere plads i InterCity og InterCityLyn, skal du købe en Pladsbillet til både dig og din førerhund. I vil få pladser over for eller lige ved siden af hinanden.

Dyrefrit område

Af hensyn til allergikere er visse områder dyrefri.
I fjern- og regionaltogene gælder det de afdelinger, der er markeret med et piktogram (’dyrefri’). Der må således ikke medtages fører-/servicehunde eller små dyr i tasker/bure på DSB 1', i Stillezone, Familiezone eller på Børneguidepladser.
I S-tog er der også dyrefri afdelinger, og områderne er markeret med piktogrammer.