Ældre og pensionister

Ældre og pensionister rejser med rabat hos DSB. Der er forskellige regler alt efter din alder og om du rejser inden for Hovedstadsområdet eller på tværs af landet.

Er du fyldt 65 år, har du mulighed for at rejse billigere. Er du ikke fyldt 65 år, men modtager du førtidspension, så har du også mulighed for at få rabat. Du skal blot have et legimitationskort, som du kan få gratis i et DSB Salg & Service og 7-Eleven på stationerne. Husk din pensionsmeddelelse og et pasfoto.

Der er lidt forskellige regler, fx kan du kører på Pensionistkort i Hovedstadsområdet udenfor myldretiden, mens 65 billetten gælder alle dage, men er billigst på dage og tidspunkter hvor der er færrest med toget. Reglerne er kort forklaret på de enkelte produkter.

Rejsekort personligt, pensionist er fordelagtig, hvis du rejser længere – typisk mellem takstområder

Se de forskellige billettyper du kan vælge mellem:

Takstgrænser og takstområder

LUK

Danmark er inddelt i takstområder. Hvis du rejser inden for et takstområde, er det det lokale trafikselskab, der fastsætter din pris og udsteder din billet. Rejser du derimod hen over en takstgrænse mellem takstområderne (de grå eller stiplede grå streger på landkortet), fastsætter vi i DSB prisen, og du kan købe billet eller kort hos os.
Se zonekort med takstområder og takstgrænser

Bruger du rejsekort, behøver du ikke tænke på takstområder og takstgrænser. Dog har de betydning for din rejsepris.
Læs mere om takstgrænserne og takstområder for rejsekort